RX 6600 XT sistem yeşil ekranda kalıyor

ChubakkaHD

Kilopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18
SSD veya HDD modeli
SanDisk 240 GB SSD Plus
Ekran kartı
Sapphire NITRO+ Radeon RX 6600 XT
Anakart
ASUS TUF B450M-PLUS
İşlemci
Ryzen 5 3600
Fotoğrafta gördüğünüz gibi bilgisayarım yeşil ekran verip kendini restart'lıyor. Bunun sorunu ve çözümü nedir? Ekran kartı driverı güncel.

Dosya Ekleri

• sada.jpg
    sada.jpg
    110,9 KB · Görüntüleme: 80
Haydaa sıkıntı büyük ihtimal bunda bu PSU çok sıkıntılı başka PSU ile dener misiniz elektrik kesintisi olduysa öncesinde korumaları olmadığı için büyük ihtimal bundan kaynaklı.
Başka PSU ile deneme şansım yok :/ Dün bir elektrik kesintisi yaşadım ama akım korumalı prize bağlı şu anda sistem.

Kartı Japonya'dan almıştım, ekran kartı kaynaklı donanımsal sıkıntı çıkarsa oturur ağlarım :(

AMD kartlar güç kaynağı konusunda biraz hassas olabilir böyle çok denk geldi güç kaynağını değiştirince sorunları ortadan kalkan. Sharkoon'un bu modeli de çok iyi bir üne sahip değil. Yeni kartı taktıktan sonra hiç format, BIOS güncellemesi ve CMOS temizliği yaptın mı?

Genelde bu tarz tutarsızlıkların ve sistemi yeniden başlatılmasına sebep olan durumların belli başlı nedenleri vardır;

1- Eski karta göre kendisini düzenlemiş işletim sistemi ve BIOS'un yeni kartla uyum sağlamaması bunun için de sıfırlama ve temiz kurulum gerekir.
2- Güç kaynağının dengesiz beslemeye sahip olması, bunun için farklı bir güç kaynağıyla aynı sistemde deneme yapmak iyidir.
3- Ekran kartı arızası vardır farklı ve sorunsuz bir sisteme takılıp emin olmak için denenmelidir.

Görüntü çıkışını.
Denedim şu anlık bir sorun yok.
AMD kartlar güç kaynağı konusunda biraz hassas olabilir böyle çok denk geldi güç kaynağını değiştirince sorunları ortadan kalkan. Sharkoon'un bu modeli de çok iyi bir üne sahip değil. Yeni kartı taktıktan sonra hiç format, BIOS güncellemesi ve CMOS temizliği yaptın mı?

Genelde bu tarz tutarsızlıkların ve sistemi yeniden başlatılmasına sebep olan durumların belli başlı nedenleri vardır;

1- Eski karta göre kendisini düzenlemiş işletim sistemi ve BIOS'un yeni kartla uyum sağlamaması bunun için de sıfırlama ve temiz kurulum gerekir.
2- Güç kaynağının dengesiz beslemeye sahip olması, bunun için farklı bir güç kaynağıyla aynı sistemde deneme yapmak iyidir.
3- Ekran kartı arızası vardır farklı ve sorunsuz bir sisteme takılıp emin olmak için denenmelidir.
Yarın en baştan her şeyi tertemiz kurasım var, umarım düzelir.

Hocam aynı sorun bende de mevcut. Oyun oyarken yapıyor bazen sık sık yapıyor bazen hiç yapmıyor. Sorunu çözdüyseniz yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı