Watch "Elden Ring Stutter" on Streamable.
Arkadaşlar bahsettiğim takılmalar bu şekilde. Sol üstteki 1660S yazısına takılmayın onu ben manuel olarak yazdım. Tekrar temiz kurulum yaptım ve eski WHQL sürücülerden bir tanesini kurdum, 22.1.2 sürücü numarasına sahip sürücü. Dalgalanma olmaması için cpu ve gpu frekansını sabitledim, bu şekilde daha az sorun yaşıyorum. Ayrıca testler esnasında SAM ve Freesync aktifti çünkü bu özellikler var diye donanımlara ekstra para veriyoruz. Ayarlarımı yaptıktan sonra dört tane oyun denedim, oyunlarda minimum 20 dakika geçirdim. Aşağıya ne durumda olduklarını ekleyeceğim.
1-) Halo Infinite > 2 3 kez takıldı, videodaki kadar büyük çapta değildi. Akıcı şekilde oynanabiliyor.
2-) Cyberpunk 2077 > Garip bir şekilde hiç stuttering olmadı, %0.1 low fps değeri minimum 45 seviyesinde kaldı ve stabil şekilde çalıştı.
3-) Borderlands 3 > DX11 ve DX12 denedim, oyunu oynatmayacak derecede stutter mevcut.
4-) Elden Ring > Malumunuz.
Sorunun ram, işlemci, ssd veya psu gibi donanımlardan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü bu testlerin hepsini 1660 Super ile de yaptım ve sorunsuzdu. Ayrıca RX 6600 taktıktan sonra oyunların grafik ayarlarına müdahale etmedim, eşit şartlarda test ettim.
Aklına çözüme dair bir fikir gelen olursa paylaşabilir.
@Emma Stone
@claretredblack
@Süleyman Yusuf