RX 6650XT vs RTX 3060 vs. RX 6600 XT

GökayGlrc

Hectopat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Normalde ekran kartını NVIDIA almayı planlıyordum fakat performanslarına baktığım zaman AMD RX 6650 XT RTX 3060'ın önüne geçmiş bulunmakta. Mantıken 6650 XT almak daha mantıklı ama AMD'nin yazılımsal ve driver olarak sıkıntıları var. Mesela Radeon WattMan hatası gibi çözümüde yok uğraş dur. Sizce ne yapmalıyım?

RX 6600 XT'i dahil belirtmeyi unutmuşum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kasada 6600XT Red Dewil, bir kasa da 6900XT X Trio kullanıyorum. Hiç wattman hatası almadım, gayet memnunum. Dewilin fanında problem oldu servise göndereceğim oda zaten AMD'nin problemi değil. Eski serilerde bende sorunlar yaşardım ancak yeni kartları ben sevdim açıkçası. Özellikle güç tüketimi ilgimi çekiyor.

Mantıken 6650 XT almak daha mantıklı ama AMD'nin yazılımsal ve driver olarak sıkıntıları var. Mesela Radeon WattMan hatası gibi çözümüde yok uğraş dur. Sizce ne yapmalıyım?
AMD'nin yeni ekran kartlarında eskisi kadar sorun kalmadı. Ayrıca bu soruyu sormanın bir anlamı yok çünkü sorun yaşayan NVIDIA ekran kartı kullanırken de yaşıyor, AMD ekran kartı kullanırken de. Tamamen şans işi.

Kullanış amacınıza ve bütçenize göre alın (RX 6650 XT yerine RX 6700 alınabilir bu arada.)

Arkadaşlar yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Normalde ekran kartını NVIDIA almayı planlıyordum fakat performanslarına baktığım zaman AMD RX 6650 XT RTX 3060'ın önüne geçmiş bulunmakta. Mantıken 6650 XT almak daha mantıklı ama AMD'nin yazılımsal ve driver olarak sıkıntıları var. Mesela Radeon WattMan hatası gibi çözümüde yok uğraş dur. Sizce ne yapmalıyım?

RX 6600 XT'i dahil belirtmeyi unutmuşum.
Yeni 60xx serilerinde de wattman hataları var ama bu hatanın çözümü de var.

6700XT kartımı 1 yıla yakın kullandıktan sonra şu an 6900XT kullanıyorum.
WattMan vb problemlerle hiç karşılaşmadım.
İllaki karşılaşan vardır ama 1-2 kişi bunu yaşadı diye bence AMD'ye şans vermemek haksızlık olur.

8000TL gibi bir para vereceksin sonunda. Bu para senin için fazlaysa çok maceraya girme bence NVIDIA al geç. Arada %16'lık performans farkı var, 150 FPS alacağına 126 FPS al oyundan ne fark eder?

Bu parayı çok kolay kazanıyorum, sorun olmaz dersen AMD al dene şansını.

8000TL gibi bir para vereceksin sonunda. Bu para senin için fazlaysa çok maceraya girme bence NVIDIA al geç. Arada %16'lık performans farkı var, 150 FPS alacağına 126 FPS al oyundan ne fark eder?

Bu parayı çok kolay kazanıyorum, sorun olmaz dersen AMD al dene şansını.

%16'lık fark küçümsenecek bir fark değil. 6000 serisindeki hataların en azından çözümleri var. Daha az performans almak için aynı bütçedeki daha zayıf kartı neden alsın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı