Öncelikle rica ederim kardeşim sorununu çözebilirsek daha güzel olacak.
BIOS ayarlarına gir orada işlemci voltajı otomatiktedir onu 43,00 olarak ayarlarsan 4,3 GHz olacaktır ama benim tavsiyem aynı işlemciyi ben 4,50 GHz de kullanıyorum.
Bu dediğimi aynı zamanda AMD Ryzen Master programını indirip oradanda yapabilirsin manuel olarak seç daha sonra voltaj kısmını 1.1 olarak ayarla GHz kısmını 4,500 olarak ayarla GHz 4,5 e çıkacaktır. Eğer bütün bu dediklerini yaptıktan sonra olmazsa şu an iş yerindeyim akşam eve geçtiğimde bana bir TeamViewer gönder beraber bakalım AMD sitesinden chıpsetleri falan indirip kurdun değil mi bir de onları sorayım.
Aynen bende aynı şeyi söylemek istedim V-Sync veya AMD Adrenalin programı üzerinde benim yaptığım ayarları yaparsanız FPS'in serbest kalır ekran kartını hiçbir şekilde kısıtlamamış olursun ama kim ne derse desin bende bu ekran kartını takarken birçok araştırmadan Ryzen 5 5600 işlemcinin yeterli olduğunu gördüm fakat bende 1080p monitör kullanıyorum bence 1080p de yeterli gelmiyor mesela Warzone oynarken en basit olarak ayarları en düşüğe çektiğimde çamur gibi oluyor ve FPS de çok bir fark olmuyor veya oyunda öldükten sonra hapse düşüyosun orada çok fazla bir grafik içeren bir şey yok işlemcinin işleyeceği çok fazla bir şey yok küçük bir alandasın işlemci ve ekran kartı kullanımını izliyorum mesela orada yükseliyor FPS ekran kartı kullanımıda aynı şekilde yükseliyor bence bu işlemci 1080p de 6700XT için yetersiz.