RX 6700 XT vs 4060 Ti 8 GB

Sıfır alınacaksa 7700XT alınmalı gidip te 4060 Ti 8 GB gibi ucube bir kart sıfır alınmaz. Gerçi 2. eldede 12K falan istiyorlar yani yine 4060 Ti alınmaz. 6700XT zaten 2. el alınmalı 7000'e rahat bulunur piyasanın en F/P kartı. 8 GB VRAM yeni oyunları bırak bazı eski oyunlarda bile yetersiz kalıyor. Yeni oyunlarda Last of Us örneğin geçiyor 8 GB VRAM'i.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Şu VRAM muhabbetinden de kurtulamadık. Rampage ve GameBooster sponsoru adamların lafıyla iş yapıyorsunuz. Bu tarz teknoloji editörlerine itibar etmeyin. 8 GB VRAM yeterli 1080p için ve birkaç yıl daha yeterli olmaya devam edecek. Ayrıca VRAM optimizasyonu yüzünden 6700 XT'nin 12 GB VRAM'e sahip olmasının pek bir artısı yok. DLSS'in VRAM kullanımını düşürdüğünü de ekleyelim.
1705574097160.png

Sıfır alınacaksa 7700XT alınmalı gidip te 4060 Ti 8 GB gibi ucube bir kart sıfır alınmaz. Gerçi 2. eldede 12K falan istiyorlar yani yine 4060 Ti alınmaz. 6700XT zaten 2. el alınmalı 7000'e rahat bulunur piyasanın en F/P kartı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX 4000 serisinin RX 7000 serisine göre artıları var optical flow gibi. Kas gücü ile bitmiyor o iş. FPS oyunları falan oynanıyorsa 7700 XT daha mantıklı olabilir.

Şu VRAM muhabbetinden de kurtulamadık. Rampage ve GameBooster sponsoru adamların lafıyla iş yapıyorsunuz. 8 GB VRAM yeterli 1080p için ve birkaç yıl daha yeterli olmaya devam edecek. Ayrıca VRAM optimizasyonu yüzünden 6700 XT'nin 12 GB VRAM'e sahip olmasının pek bir artısı yok. DLSS'in VRAM kullanımını düşürdüğünü de ekleyelim.
Eki Görüntüle 2088461

RTX 4000 serisinin RX 7000 serisine göre artıları var optical flow gibi. Kas gücü ile bitmiyor o iş. FPS oyunları falan oynanıyorsa 7700 XT daha mantıklı olabilir.
4060 Ti bencede parasını haketmiyor 2. el 3060 Ti alınabilir onun yerine. Nvidia bize zorla DLSS yüzünden kart aldırmaya çalışıyor gibi geldi.

Ayrıca 1080p için yeter zaten ama çözünürlük arttıracaksa ultrada yetmeyebilir grafikleri umursamıyorsa işler değişir ama.

Ben olsam 4060 Ti yerine RX 6800 alırdım.

4060 Ti bencede parasını hak etmiyor 2. el 3060 Ti alınabilir onun yerine. Nvidia bize zorla DLSS yüzünden kart aldırmaya çalışıyor gibi geldi.
RTX 3000 serisinin sıfır veya ikinci el olarak alınabilir bir tarafı yok. DLSS yüzünden aldırmaya çalıştığını iddia ediyorsun da adam çalışmış, yapmış. AMD'yi parçalıyor yazılım olarak. Ayrıca bu tarz lafları da VRAM muhabbetini yapan GameBooster sponsoru adamlar söylüyor. Böyle kişilere itibar etmemeniz gerektiğini tekrardan ekleyelim.

RTX 3000 serisinin sıfır veya ikinci el olarak alınabilir bir tarafı yok. DLSS yüzünden aldırmaya çalıştığını iddia ediyorsun da adam çalışmış, yapmış. AMD'yi parçalıyor yazılım olarak. Ayrıca bu tarz lafları da VRAM muhabbetini yapan GameBooster sponsoru adamlar söylüyor. Böyle kişilere itibar etmemeniz gerektiğini tekrardan ekleyelim.
GameBooster sponsoru olayını pek anlayamadım dostum ama ben 4000 serisine çok ısınamıyorum pahalı geliyor. Mesela RX 6800 gibi aynı fiyat seviyesinde bir kart varken neden 4060 Ti alayım ki?

Kas gücü ile çok rahat bitiyor o iş 7700XT dediğin kartla 4060 Ti arasında uçurum var performans olarak. Kas gücünün yetmediği yerdede FSR 2 var 3 var daha ne olacakmış? Aynı fiyata 7700XT varken 4060 Ti denen ucubeyi önermek donanımdan anlamamaktır. Bu kadar net konuşuyorum sizin gibiler yüzünden aslında 4070 olarak çıkması gereken kartlar 4070 Super olarak bir daha çıkıyor.

DLSS de DLSS sanki hiç kullanmadık sanırsın uzaylı teknolojisi. FSR 3 ile DLSS aynı işte. Ne yapıyorsunuz oyun oynarken ekrana yapışıp 500 metre ötedeki piksele mi bakıyorsunuz?

@ProximusTwo.

GameBooster sponsoru olayını pek anlayamadım dostum ama ben 4000 serisine çok ısınamıyorum pahalı geliyor. Mesela RX 6800 gibi aynı fiyat seviyesinde bir kart varken neden 4060 Ti alayım ki?
RX 6800'ün yazılımıyla 4060 Ti'ın ki bir değil kardeşim. Bak ikinci el alınır, sorun yok ama eski nesil kartı sıfır almanın bir mantığı yok. RX 7700 XT veya 7800 XT alınır onun yerine.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı