Neden yalan söyleyeyim? Sırf yalan söyleyebilmek için, AMD'yi kötülemek için o kadar para verebilecek kadar enayi miyim ben? Ekran kartı alırken açtığım tavsiye konusuna da bir bakın isterseniz.
Geçtiğimiz ay yapmış olduğum işlemci güncellemesiyle beraber boşa çıkan parçaları sattım, şimdi GTX 1070 ekran kartımı satıp bu 3 ekran kartından birini almak istiyorum. Bütçem 5500-6000₺ civarı. 3060'ın 12 GB VRAM'e sahip olması çok büyük avantaj, ama 3060 Ti modeli ile arasında hatrı sayılır...
O dönemde yaptığım araştırmaların haddi hesabı yok. Sormadığım, danışmadığım insan kalmadı. Sence sırf bu araştırmalarımı AMD'yi kötülemek için mi yaptım? Hali hazırda kullandığım kartı neden kötülemek isteyeyim? Biraz mantıklı olun. Size şu an yaşadığım temel 2 problemi yazayım:
- Oyunda Alt Tab yapıp masaüstüne dönünce ekran kartı kullanımı %100 oluyor ve fanlar %100 hızda dönüyor. 23.8.2 ile bu sorun olmuyor.
- 23.11.1 sürümünde her sistem açılışında veya tarayıcıda gezerken Adrenalin ayarlarım sıfırlanıyor. Eski sürücüde böyle bir şey yok. 2 farklı kartta ilk kez denk geldim buna. Eski sürücü kurduğumda hiçbir problem olmuyor ama ben güncel kalmak istediğim için fan ayarlarımı dışa aktarıp her sıfırlandığında amele gibi içe aktarmayla uğraşıyorum.
Yalan söylemek için hiçbir gerekçem yok. AMD'ye salladığım için bana kimse bedava kart vermeyecek, sponsor olmayacak. Keza böyle beklentim de yok. Belki yıllar boyu bu kartı kullanacağım çünkü sürekli kart değiştirme huyum yok. Ama gerçekleri de göz ardı etmemek gerek. Sürücü konusunda AMD ekran kartı her zaman kocaman bir soru işareti.