RX 6700XT için en iyi sürücü nedir?

7500-8000₺ arası fiyata satılabilir.

Evet, yok denecek kadar az. Bunu hâlâ inkar ediyor olmak taraf tutmakla eş değerdir. 3 ay önceki sürümü tavsiye ederken düşündünüz mü hiç "neden güncel kalamıyoruz?" diye?

Ben bir AMD kullanıcısı olarak bu yorumları yapıyorum. öyle Nvidia kullanıp gördüğüm yorumlarla yorum yapmıyorum. AMD'nin ekran kartı tarafında ne kadar "nazlı" bir kart olduğunu tecrübe ettim. Hiç kullanılmaması gereken bir kart demiyorum ama saçma sapan "o sürüm iyi, bu sürüm kötü" tantanalarıyla uğraşmak istemeyenler için AMD bir cehennem. Bu kadar basit.
aynen öyle. Ya bu sorunlar varken bile ekonomi için amd tercih edilir. param yok 2 hatayla ugrasirim dersin geçersin. fanboyluk yapiyorlar. konu dolu bu şekilde. 1.5 senedir nvidia kullaniyorum 1 kere internetten eski sürücü aradığımı hatirlamam.

Ben de AMD kullancısıyım ve yalan söylüyorsunuz. Hatta en son çıkan NVIDIA sürücüsü sorunlu diye biliyorum. Stabil sürümler hem NVIDIA, hem de AMD için bellidir. Güncellemeye gerek yok. Bir ton siyah ekran ve sürücü sorunu gördüm. Kusura bakmayın ama AMD'ye özel bir durum yok pek.

5700 XT, sorunlu zaten.

Kimsenin sana yalan söylediği yok. Öyle bir ihtiyacı da yok. Verin yok elinde NVIDIA yazılım konusuyla. Ama ben sana bu forumdan bile 500 tane bu konudan bulurum. Bir bilgisayarim da 3080 birinde 3060 Ti var. Bu forumda da son guncelleme ile alakalı konu yok. Yani NVIDIA da bir sorun yok hala.

Ama forumu ararsan Full AMD ekran kartı sürücü WattMan falan filan konusu var.

Stabil sürüm diye bir şey yok. Stabil sürüm olsa güncelleme yayinlamazlar. Demek ki bir şeyler gelişip düzeltiliyor.

Kimsenin sana yalan söylediği yok. Öyle bir ihtiyacı da yok. Verin yok elinde NVIDIA yazılım konusuyla. Ama ben sana bu forumdan bile 500 tane bu konudan bulurum. Bir bilgisayarim da 3080 birinde 3060 Ti var. Bu forumda da son guncelleme ile alakalı konu yok. Yani NVIDIA da bir sorun yok hala.
Kişisel deneyime göre bileşen önerilmez.
Ama forumu ararsan Full AMD ekran kartı sürücü WattMan falan filan konusu var.
Ben de sana 150 tane NVIDIA konusu bulurum kardeşim.
Stabil sürüm diye bir şey yok. Stabil sürüm olsa güncelleme yayinlamazlar. Demek ki bir şeyler gelişip düzeltiliyor.
Gayette var. 23.8.1, en stabil sürümlerden biridir örnek olarak. Pek bir şeyin düzeltildiği yok. Çok ufak şeyler değişiyor genelde.

hatta çok uzağa geçmeye gerek yok. görüyorsun ;
1700205698975.png

hatta çok uzağa geçmeye gerek yok. görüyorsun ;
Eki Görüntüle 2018641
RX 570'ler sorunlu zaten ve orada en stabil sürücüyü soran herkes, sorun yaşıyor anlamına gelmiyor. AMD'yi bizzat gömdüğüm makalem var;

7500-8000₺ arası fiyata satılabilir.

Evet, yok denecek kadar az. Bunu hâlâ inkar ediyor olmak taraf tutmakla eş değerdir. 3 ay önceki sürümü tavsiye ederken düşündünüz mü hiç "neden güncel kalamıyoruz?" diye?

Ben bir AMD kullanıcısı olarak bu yorumları yapıyorum. öyle Nvidia kullanıp gördüğüm yorumlarla yorum yapmıyorum. AMD'nin ekran kartı tarafında ne kadar "nazlı" bir kart olduğunu tecrübe ettim. Hiç kullanılmaması gereken bir kart demiyorum ama saçma sapan "o sürüm iyi, bu sürüm kötü" tantanalarıyla uğraşmak istemeyenler için AMD bir cehennem. Bu kadar basit.
Hocam 6700 lerin fiyati 6-7 arasi iken 6750 icin 7.5 az deil mi. Kalkip satin aldigim fiyata koymam da 8-9 daha makul geliyor.

Ben de AMD kullancısıyım ve yalan söylüyorsunuz. Hatta en son çıkan NVIDIA sürücüsü sorunlu diye biliyorum. Stabil sürümler hem NVIDIA, hem de AMD için bellidir. Güncellemeye gerek yok. Bir ton siyah ekran ve sürücü sorunu gördüm. Kusura bakmayın ama AMD'ye özel bir durum yok pek.
Neden yalan söyleyeyim? Sırf yalan söyleyebilmek için, AMD'yi kötülemek için o kadar para verebilecek kadar enayi miyim ben? Ekran kartı alırken açtığım tavsiye konusuna da bir bakın isterseniz.

O dönemde yaptığım araştırmaların haddi hesabı yok. Sormadığım, danışmadığım insan kalmadı. Sence sırf bu araştırmalarımı AMD'yi kötülemek için mi yaptım? Hali hazırda kullandığım kartı neden kötülemek isteyeyim? Biraz mantıklı olun. Size şu an yaşadığım temel 2 problemi yazayım:
  1. Oyunda Alt Tab yapıp masaüstüne dönünce ekran kartı kullanımı %100 oluyor ve fanlar %100 hızda dönüyor. 23.8.2 ile bu sorun olmuyor.
  2. 23.11.1 sürümünde her sistem açılışında veya tarayıcıda gezerken Adrenalin ayarlarım sıfırlanıyor. Eski sürücüde böyle bir şey yok. 2 farklı kartta ilk kez denk geldim buna. Eski sürücü kurduğumda hiçbir problem olmuyor ama ben güncel kalmak istediğim için fan ayarlarımı dışa aktarıp her sıfırlandığında amele gibi içe aktarmayla uğraşıyorum.
Yalan söylemek için hiçbir gerekçem yok. AMD'ye salladığım için bana kimse bedava kart vermeyecek, sponsor olmayacak. Keza böyle beklentim de yok. Belki yıllar boyu bu kartı kullanacağım çünkü sürekli kart değiştirme huyum yok. Ama gerçekleri de göz ardı etmemek gerek. Sürücü konusunda AMD ekran kartı her zaman kocaman bir soru işareti.

RX 570'ler sorunlu zaten ve orada en stabil sürücüyü soran herkes, sorun yaşıyor anlamına gelmiyor. AMD'yi bizzat gömdüğüm makalem var;

1700206435174.png

Bak olay cok basit. Senin attıgın konuda bile AMD gibi sorunların aynı silsilesinden bir örneklendirme yapmıyor algoritma. Kurmayı bilmeyen var, bambaşka kişisel sorun yaşayan var. AMD'nin algoritma görselinde ki gibi yeni eski RX500 ya da RX6000-5000 serisi gibi bir sürü algoritma çikmiyor. Kabul edin etmeyin. Para verdiniz diye savunmak zorunda degilsiniz. AMD NVIDIA'nın sürücü kalitesi olarak çok çok gerisinde. Maalesef yadsınamaz bir gerçek. Ha para yoksa tabii ki AMD alınır çatır çatır kullanılır. Sabaha kadar tartışsak yabancı sosyaller Türk sosyaller asla AMD kadar konu yok NVIDIA tarafında. Bu bir gerçek.

Dosya Ekleri

• 1700206429397.png
    1700206429397.png
    86,8 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 6700 lerin fiyati 6-7 arasi iken 6750 icin 7.5 az deil mi. Kalkip satin aldigim fiyata koymam da 8-9 daha makul geliyor.
6700XT'ler o civarda. 6000₺ bandında garantisiz bulunabiliyor. Belki FSR 3.0 yaygınlaşırsa ve stabil çalışırsa o zaman piyasada oynama olur. Şimdi DLSS 3.0 olduğu için ve 4060'lar 10.000 bandında olduğundan dolayı yüksek fiyattan satılamıyor.

Neden yalan söyleyeyim? Sırf yalan söyleyebilmek için, AMD'yi kötülemek için o kadar para verebilecek kadar enayi miyim ben? Ekran kartı alırken açtığım tavsiye konusuna da bir bakın isterseniz.

O dönemde yaptığım araştırmaların haddi hesabı yok. Sormadığım, danışmadığım insan kalmadı. Sence sırf bu araştırmalarımı AMD'yi kötülemek için mi yaptım? Halihazırda kullandığım kartı neden kötülemek isteyeyim? Biraz mantıklı olun. Size şu an yaşadığım temel 2 problemi yazayım:
  1. Oyunda Alt Tab yapıp masaüstüne dönünce ekran kartı kullanımı %100 oluyor ve fanlar %100 hızda dönüyor. 23.8.2 ile bu sorun olmuyor.
  2. 23.11.1 sürümünde her sistem açılışında veya tarayıcıda gezerken Adrenalin ayarlarım sıfırlanıyor. Eski sürücüde böyle bir şey yok. 2 farklı kartta ilk kez denk geldim buna. Eski sürücü kurduğumda hiçbir problem olmuyor ama ben güncel kalmak istediğim için fan ayarlarımı dışa aktarıp her sıfırlandığında amele gibi içe aktarmayla uğraşıyorum.
Yalan söylemek için hiçbir gerekçem yok. AMD'ye salladığım için bana kimse bedava kart vermeyecek, sponsor olmayacak. Keza böyle beklentim de yok. Belki yıllar boyu bu kartı kullanacağım çünkü sürekli kart değiştirme huyum yok. Ama gerçekleri de göz ardı etmemek gerek. Sürücü konusunda AMD ekran kartı her zaman kocaman bir soru işareti.

Hocam makaleler de atsanız, algoritma da atsanız, ne yaparsanız yapın, bizim insanımızın huyu, para verdiysen en iyisidir. Asla sorunsuzdur ve hiçbir şey kabul edilmez. Tartışmak zaman kaybı.

O dönemde yaptığım araştırmaların haddi hesabı yok. Sormadığım, danışmadığım insan kalmadı. Sence sırf bu araştırmalarımı AMD'yi kötülemek için mi yaptım? Hali hazırda kullandığım kartı neden kötülemek isteyeyim? Biraz mantıklı olun. Size şu an yaşadığım temel 2 problemi yazayım:
AMD almanın pek bir mantığı yok zaten son seride. İkinci el olarak ve eski seride mantıklı ama takıldığım konu bu değil zaten. AMD'nin yazılım olarak geride olduğu bir gerçek ama NVIDIA sanki çok sorunsuzmuş gibi lanse etmek de yanlıştır. Birçok konu vardır NVIDIA kartla yaşanan sorun ile alakalı. Çöp olan birçok kartta vardır. "NVIDIA çok iyi yazılımlı, AMD çöp ve WattMan'li" demenin bir mantığı olmadığını söylüyorum. NVIDIA'da sütten çıkmış ak kaşık değil ve AMD'nin ve Intel'in saçma hareketleri yüzünden, NVIDIA pazar payını korumaya devam ediyor ve kartlarındaki sorunlara pek fazla ilgi göstermiyor. Çünkü doğru düzgün rekabet yok. :D Gereksiz agresifleşmişsin. Sakin ol.
Hocam makaleler de atsanız, algoritma da atsanız, ne yaparsanız yapın, bizim insanımızın huyu, para verdiysen en iyisidir. Asla sorunsuzdur ve hiçbir şey kabul edilmez. Tartışmak zaman kaybı.
Ben makale attım kardeşim. Arkadaşın attığı düz konu. Ekran kartlarıyla alakalı tek makalem de bu değil. Bu arada şuan RX Vega 7 kullanıyorum dahili. Bundan önce 2 tane NVIDIA, 1 tane AMD harici kart kullandım. Sorunsuz olduğunu iddia etmedim ama NVIDIA'yı da sütten çıkmış ak kaşık gibi gösteremezsin. O da gayet sorun çıkarıyor ve rakibi olmadığı için, sorunların üstüne de gidilmiyor. Gönül ister hem AMD, hem Intel, hatta başka şirketler düzgün kart yapsın da, rekabet oluşsun ama yok. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı