RX 6750 XT sisteme 1000VA UPS yeterli mi?

UPS'lerin içlerindeki aküleri bir süre sonra değiştirmek zorunda kalıyorsun bunu hesaba kat. 1500 ve üstü bir UPS işini görecektir. Sürekli elektrik kesilen bir yerde yaşamıyorsan regülatör tavsiye ederim. Benim yaşadığım yerde voltaj dalgalanması daha çok olduğundan ben regülatör tercih etmiştim. Akşam saatlerinde sürekli devreye giriyor. Cihazları bozan şey elektrik kesintisi değil yüksek ya da az gelen akım olur genelde.

UPS'lerin içlerindeki aküleri bir süre sonra değiştirmek zorunda kalıyorsun bunu hesaba kat. 1500 ve üstü bir UPS işini görecektir. Sürekli elektrik kesilen bir yerde yaşamıyorsan regülatör tavsiye ederim. Benim yaşadığım yerde voltaj dalgalanması daha çok olduğundan ben regülatör tercih etmiştim. Akşam saatlerinde sürekli devreye giriyor. Cihazları bozan şey elektrik kesintisi değil yüksek ya da az gelen akım olur genelde.

Ekstra olarak bugün akım korumalı priz siparişi de verdim ne kadar işe yararsa, çok sık kesinti olmasından ziyade olduğu zaman tam oluyor, geçen gün üst üste birkaç kez gidip gelmişti ancak öyle elektronik eşyalarımızda da bir zarar oluşmadı çok şükür, regülatör hakkında bir fikrim yok aynı işlevi mi görüyor?

1000VA ortalama 600W veriyor desek, yeter.

Sadece sistem için alacağım zaten, kasa ve monitör korunsa kafi.

Teşekkür ederim hocam, yani amaç sistemi korumak, işimi görecekse iyi, o zaman UPS gerek yok mu diyorsunuz.
Yani özellikle deprem dönemi Adana'da çok elektrik kesintisi yaşadık. Ama çok şükür bir şey olmadı. Bundan öncede farklı hatta bir tık daha kalitesiz bir priz mevcuttu. Bence gerek yok.

Yani özellikle deprem dönemi Adana'da çok elektrik kesintisi yaşadık. Ama çok şükür bir şey olmadı. Bundan önce de farklı bir priz mevcuttu. Bence gerek yok.

Çok geçmiş olsun hocam, şimdilik Tunçmatik aldım ama ilerleyen zamanlarda değiştirebilirim içim rahat etmezse, biraz hesaplı geldiği için aldım tunçmatiği 350 TL'ye geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı