RX 6750XT'den 4070 veya 4070 Super'e geçilir mi?

Bütçe
26000
+ Fiyat avantajı.

Aklımı bulandıran kısım burası. AI içerik üreticisiyim işimiz CPU'ya kalınca tek bir resim oluşturmak bile aşırı uzun sürüyor.

Hocam bir de içerik üreticisisiniz. En iyi performansı almaya bakın bence. Riske gerek yok. NVIDIA da o tür işler çok daha iyi, her şeye optimize.

Evet arkadaşlar soru belli. Aslında ekran kartımdan oldukça memnunum hatta 7800XT veya 7900GRE alacak kadar da bütçem var fakat AI konusunda AMD'den çok çektim. Çoğu AI yazılımı maalesef GPU'yu görmüyor bile, görse bile NVIDIA sistemlere göre çok yavaş çalışıyor.

Oyun ve AI amaçlı 4070 Super'e geçilir mi?

Monitör 1080p bu arada ancak 5800x3D kullanıyorum, sorun olmayacaktır.

AI ile uğraşıyorsanız tekrar AMD almanız kesinlikle bence saçmalık olur. Kıyaslama bile yapılamaz. Arada kesinlikle hissedeceğiniz bir fark olacak 4070 Super'e geçerseniz.

5070 de 40K'dan gireceğini düşünüyorum maalesef, o sebeple en mantıklısı 4070S gibi.

4070S almaya karar verdim ancak belirttiğim bütçede 3 fanlı modeller yok. İlla bir yer indirim yapacaktır diye düşünüyorum, o sebeple beklemedeyim. Karşı olduğumdan değil, Asus ROG karttan geçeceğim, kasam oldukça sessiz bu sebeple 2 fanlı bir karta geçmek istemiyorum.

5070 de 40K'den gireceğini düşünüyorum maalesef, o sebeple en mantıklısı 4070s gibi.

4070s almaya karar verdim ancak belirttiğim bütçede 3 fanlı modeller yok. İlla bir yer indirim yapacaktır diye düşünüyorum, o sebeple beklemedeyim. Karşı olduğumdan değil, ASUS ROG karttan geçeceğim, kasam oldukça sessiz bu sebeple 2 fanlı bir karta geçmek istemiyorum.

İsterseniz Inno3D GeForce RTX 4070 Super X3 OC 12GB 192 Bit GDDR6X Ekran Kartı 2000 TL ekleyip buna bakabilirsiniz.

7800XT alıp geçsem mi acaba? 7000 serisi AI ile daha optimize çalışıyor sanırım 7800XT ve üstü kartlarda. Oyun performansında 4070S'i geçiyor gibi görüyorum ama denkler hemen hemen sanırım.
Rx 7900 xt alın daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı