RX 6800 XT PC oyunlarda donuyor

Mutticus

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2020
Mesajlar
103
Çözümler
1
RAM
Corsair Dominator Platinum RGB 32 GB (4X8) 3200MHz DDR4 16CL
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus
Ekran kartı
SAPPHIRE Radeon RX 6800 XT NITRO+
Anakart
MSI MEG X570 ACE 4600MHz
İşlemci
AMD RYZEN 9 3900X 3.8GHz 64MB
Merhaba arkadaşlar, LoL veya Call of Duty oynarken bir anda bilgisayarım donuyor. Görüntü kesilmiyor o an ekranda ne varsa sahne o şekilde kalıyor. Ne Alt Tab atabiliyorum, ne CTRL+alt+delete yapmama izin veriyor. Reset harici bilgisayar kesinlikle tepki vermiyor. Donduğunda herhangi bir hata oluşmuyor dolayısıyla sebebini bulamıyorum.

Windows 11 kullanıyorum, her şeyim güncel, sıcaklık değerleri normal ve hiçbir sorun yok gibi görünüyor. Ancak bu sorundan kurtulamıyorum, çözümü konusunda desteğinize ihtiyacım var. Bunun bir log kaydı, yapabileceğim testler vb. şeyler varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.
 
DDU rehber yardımıyla mevcut grafik sürücünü kaldırıp AMD'nin sitesinden WHQL sürücüyü tekrar yüklemeyi dene.

 
Bende AMD Driver problemi olduğunu düşünüyorum. Son güncellemeden sonra yapmaya başladı DDU ile kaldırıp tekrar kurdum. Ancak Adrenalin 22.11.2 Recommended (WHQL) yine bunu kurdum ve problem düzelmedi. Tekrar DDU ile kaldırıp bu sefer Adrenalin 22.5.1 (WHQL) olanı kurmayı planlıyorum. Yine düzelmezse SSD için nasıl bir test yapabilirim?
 
Son düzenleme:
Bende AMD Driver problemi olduğunu düşünüyorum. Son güncellemeden sonra yapmaya başladı ancak DDU ile kaldırıp tekrar kurdum. Ancak Adrenalin 22.11.2 Recommended (WHQL) yine bunu kurdum ve problem düzelmedi. Tekrar DDU ile kaldırıp bu sefer Adrenalin 22.5.1 (WHQL) olanı kurmayı planlıyorum. Yine düzelmezse SSD için nasıl bir test yapabilirim?
Hocam hepsinin testi var yap sıra sıra.
 
BIOS'tan XMP/DOCP kapatıp deneyebilir misin yine hata veriyor mu?

Sisteminde herhangi bir overclock işlemi varsa komple bios sıfırlayıp bir dene xmp kapatmak yerine.

 
Hocam oyundayken ve boştayken bir disk kullanımını inceleyin.
 

Geri
Yukarı