RX 6800 XT vs RTX 3080

Hocam cok diyoruz da yok saf gucte iyi yok hatalarin cogu giderildi falan filan. Tamamen duzelmeden adini bile anmam.

AMD işlemcilerinde muazzam bir başarı yakaladı ve şu anda ekran kartında da aynı başarıyı yakalamak için çaba sarf ediyor. Ekran kartı kısmında wattman ve buna benzer hataların hepsi çözüldüğünde NVIDIA bayağı zorlanacak. Ryzen işlemciler sayesinde güzel bir rekabet oluştu Intel fiyatları ucuzladı, ekran kartı kısmında da NVIDIA aynı şekilde ucuzladı. Kartlardaki sorunlar tamamen giderilsin seve seve AMD GPU alıp herkese de öneririm vallahi, ama benim yaşadığım o deneyimden sonra kimseye öneresim gelmiyor. AMD ekran kartı almayın dediğimde sanki hiç AMD ekran kartı kullanmamışım gibi muamele edip beni linçleyenlerde cabası.

Kendisiyle aynı düşünmeyen herkese "Vatan haini, dinsiz, fetöcü" diyen malum kesim gibi bu tayfa. AMD iyi değil de, anında "Fanboy, NVIDIA sana kaç TL ödüyor, donanımın dandikse ekran kartını suçlama, kötü PSU kullanırsan tabi wattman olur, dandik anakart kullanıp ekran kartını suçlama" laflarını işitiyorsun. Adama kartı kullandığımı inandıramıyorum yahu resmen!

Hayır hocam 500 serisi genel olarak sorunluydu ve sonra gelen her mimaride bu sorunu azalttılar 6000 serisi ile neredeyse yok denecek kadar azaldı bizzat test ettim RX 500 serisi kulandım bence sorunlu olup ardından düzeltilen bir hatadan dolayı firmayı karalamamak gerek.
Karalasam işlemcileri de karalarım hocam be, valla benim tecrübem böyleydi. İlla ki hatalar her yeni mimaride azalacak, AMD çalışıyor sürekli. Hele bir kere o hatalardan tamamen kurtulsunlar, o zaman NVIDIA'yı göreceğiz:D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı