RX 6800 XT vs RTX 3080

AMD işlemcilerinde muazzam bir başarı yakaladı ve şu anda ekran kartında da aynı başarıyı yakalamak için çaba sarf ediyor. Ekran kartı kısmında WattMan ve buna benzer hataların hepsi çözüldüğünde NVIDIA bayağı zorlanacak. Ryzen işlemciler sayesinde güzel bir rekabet oluştu Intel fiyatları ucuzladı, ekran kartı kısmında da NVIDIA aynı şekilde ucuzladı. Kartlardaki sorunlar tamamen giderilsin seve seve AMD GPU alıp herkese de öneririm vallahi, ama benim yaşadığım o deneyimden sonra kimseye öneresim gelmiyor. AMD ekran kartı almayın dediğimde sanki hiç AMD ekran kartı kullanmamışım gibi muamele edip beni linçleyenlerde cabası.

Kendisiyle aynı düşünmeyen herkese "vatan haini, dinsiz, fetöcü" diyen malum kesim gibi bu tayfa. AMD iyi değil de, anında "fanboy, NVIDIA sana kaç TL ödüyor, donanımın dandikse ekran kartını suçlama, kötü PSU kullanırsan tabii WattMan olur, dandik anakart kullanıp ekran kartını suçlama" laflarını işitiyorsun. Adama kartı kullandığımı inandıramıyorum yahu resmen!

Hocam bu hataları hangi modelde aldınız?

Hocam bu hataları hangi modelde aldınız?
Hocam Sapphire RX590 Nitro Special Edition modelinde aldım. AMD savunucuları donanımları kötüleme haklarını kullandıktan sonra en son "Gidip Sapphire alsan böyle olmazdı" dediler, Sapphire aldığımı yazınca bu sefer konuyu terkettiler valla. Ben bu tür konularda her zaman objektif olurum, kullanmadığım şey hakkında kullanmış gibi yorum yapmam.

Ben bu forumda ekran kartı önerisi konusu açtığımda hayatında hiç AMD GPU kullanmamış adamlar sırf bana ucuz diye önerdi o kartı ve sorunsuz dedi. Konuma bir kullanıcı gelip "O kartta wattman sorunu var bence almayın" gibi birşey yazdı ve adamı linçlemişlerdi resmen bildiğiniz :D

Hocam Sapphire RX590 Nitro Special Edition modelinde aldım. AMD savunucuları donanımları kötüleme haklarını kullandıktan sonra en son "gidip Sapphire alsan böyle olmazdı" dediler, Sapphire aldığımı yazınca bu sefer konuyu terkettiler vallahi. Ben bu tür konularda her zaman objektif olurum, kullanmadığım şey hakkında kullanmış gibi yorum yapmam.

Ben bu forumda ekran kartı önerisi konusu açtığımda hayatında hiç AMD GPU kullanmamış adamlar sırf bana ucuz diye önerdi o kartı ve sorunsuz dedi. Konuma bir kullanıcı gelip "o kartta WattMan sorunu var bence almayın" gibi bir şey yazdı ve adamı linçlemişlerdi resmen bildiğiniz :D

Evet 500 serisi kullananlara içim acımıştı ama bende 570 modelini kullandım 🥲 1 yıl hiç hata almadım Gigabyte modelinde ne sıcaklık derdim vardı ne de WattMan sonra 1650S modeline geçtim (Gigabyte) GPU 75 dereceden aşağıya inmez oldu bende RX 6650 XT alarak bu durumdan kurtuldum hiç NVIDIA driverini silmekle uğraşmadım üşendim 😅 buna rağmen hata almadım şaşırmıştım şimdi ise yeni kartımla mutlu mesut yaşıyorum.😃

Bu forumda gerçekten çok bilge, çok babacan insanlar olduğu kadar her şeyi bilen, bilgisayar tanrısı (!) insanlarda var bayağı. Bu forum sayesinde çoğu sorunumu çözdüm, anlamadığım bilgisayar parçalarını öğrendim, PC toplamayı öğrendim. Ama bu kullanmadığı parça hakkında sanki kullanmış gibi yorum yapan, marka fanboyluğu yapan insanlar forumu cidden rezil etti. Eskiden çok aktiftim bu forumda ama artık nadiren giriyorum.

Bu forumda gerçekten çok bilge, çok babacan insanlar olduğu kadar her şeyi bilen, bilgisayar tanrısı (!) insanlarda var bayağı. Bu forum sayesinde çoğu sorunumu çözdüm, anlamadığım bilgisayar parçalarını öğrendim, PC toplamayı öğrendim. Ama bu kullanmadığı parça hakkında sanki kullanmış gibi yorum yapan, marka fanboyluğu yapan insanlar forumu cidden rezil etti. Eskiden çok aktiftim bu forumda ama artık nadiren giriyorum.

Yakında düzelir umarım.

Evet 500 serisi kullananlara içim acımıştı ama bende 570 modelini kullandım 🥲 1 yıl hiç hata almadım Gigabyte modelinde ne sıcaklık derdim vardı ne de WattMan sonra 1650S modeline geçtim (Gigabyte) GPU 75 dereceden aşağıya inmez oldu bende RX 6650 XT alarak bu durumdan kurtuldum hiç NVIDIA driverini silmekle uğraşmadım üşendim 😅 buna rağmen hata almadım şaşırmıştım şimdi ise yeni kartımla mutlu mesut yaşıyorum.😃

Hocam benim kartı bir görseniz var ya :D Kart yük altına girdiğinde 75 dereceye fırlıyordu ve fanları çok sesliydi, şaka değil traktör gibiydi. Fanları 2400 RPM civarında çalışıyordu, 1600 RPM gibi sessiz değerlere çekince kart 80 dereceyi adeta delip geçiyordu. Kart hem ısınıyor, hem gürültülü hem WattMan hatası veriyordu. Kart tam yük altında 1 saat çalışınca bir anda ekran kararıyordu klasik WattMan hatası veriyordu.

Yahu kartı hiç kullanmamış adam bana YouTube'dan bir video atıyor "Bak videoda kart 55 derecede sen 75 diyorsun, hadi ötede ağla fanboy" yazıyor. Benim kartımda ilk 10 dakika 55 derecede oluyor zaten önemli olan ilk 1 saatte ne kadar oluyor? Böyle insanlar gerçekten adamı deli eder ya, gelmiş 10 dakikalık testte ki 55 dereceyi gösterip bana yalancı diyor, sonrada foruma 1 yıldır üyeyim diye benim teknoloji konusunda bilgimin olmadığını söylüyor :D Ne yani foruma 2010 yılında üye olan birisi direkt teknoloji ordinaryüsü mü oluyor? :D Kafayı yersiniz.

Hocam benim kartı bir görseniz var ya :D kart yük altına girdiğinde 75 dereceye fırlıyordu ve fanları çok sesliydi, şaka değil traktör gibiydi. Fanları 2400 RPM civarında çalışıyordu, 1600 RPM gibi sessiz değerlere çekince kart 80 dereceyi adeta delip geçiyordu. Kart hem ısınıyor, hem gürültülü hem WattMan hatası veriyordu. Kart tam yük altında 1 saat çalışınca bir anda ekran kararıyordu klasik WattMan hatası veriyordu.

Yahu kartı hiç kullanmamış adam bana YouTube'dan bir video atıyor "bak videoda kart 55 derecede sen 75 diyorsun, hadi ötede ağla fanboy" yazıyor. Benim kartımda ilk 10 dakika 55 derecede oluyor zaten önemli olan ilk 1 saatte ne kadar oluyor? Böyle insanlar gerçekten adamı deli eder ya, gelmiş 10 dakikalık testte ki 55 dereceyi gösterip bana yalancı diyor :D

Sizin adınıza üzüldüm hocam iyi ki başıma hiç gelmedi. 😇

İşte 3080 o oyunlar çıkana kadar dayanamaz bile fanboyluğa gerek yok fp açısından da 6800 XT çok daha mantıklı.

Fanboylukla alakası yok. Siz gidin 6800XT alın o zaman. 10 GB üstü oyunlar sanki 6800XT akıcı şekilde oynatacak. Ayrıca RT açıldığında aradaki farkı biliyor olmalısınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Not: 3080 render anlamında da 6800xt nin içinden geçer.( Eğer iş için almak isteyen olursa ) Neticede yüksek bütçede AMD GPU almak pek mantıklı değil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00