RX 6900 XT vs RTX 3080

Bütçe
20000-21000
Ben son 13 yılda HD 4650, HD 7730, RX 570 yani hep AMD kullandım. 4650 bozuldu, RX 570 driver sorunlarını halen yaşamaktayım. Bu 2 seçenek arasından RTX 3080 seçerdim.

Ben son 13 yılda HD 4650, HD 7730, RX 570 yani hep AMD kullandım. 4650 bozuldu, RX 570 driver sorunlarını halen yaşamaktayım. Bu 2 seçenek arasından RTX 3080 seçerdim.

;((( cok kararsız kalıyorum böyle. AMD kartlarından hep yazılım olarak şikayet ediliyor. Ancak silkelenseler kendilerine gelseler yazılım konusunda 3080'in çok önünde olacak bu kart. Ben bu bütcelere bir daha sistem yapamam o yüzden uzun vadeli bir kasa topluyorum. Öte yandan kasayı toplayıp bu kadar para harcıyıp yazılımlarıyla ugrasmak var...

@Merthas92 AMD'nin son yıllarda yazılımdan çok mimari sıkıntıları var. Sürücüyü düzgün çıkardılarsa da sakat mimariler ve üreticilerin kafasına göre koydukları frekanslar uyumsuzluk yaşayabiliyordu. Yeni mimarilerinde bu sorunlar yaşanmıyor, üreticilerin kartları da güzel. Çoğu kart asıl gücünün altında çıkıyor fabrikadan diyebiliriz.

Örneğin 6900 XT'nin stok ile OC hali arasında ciddi fark var. En son benchmark testlerinde rekor falan kırıyordu overclock yapılınca, 3090'ın üzerine rahat çıkabiliyor.

@Merthas92 AMD'nin son yıllarda yazılımdan çok mimari sıkıntıları var. Sürücüyü düzgün çıkardılarsa da sakat mimariler ve üreticilerin kafasına göre koydukları frekanslar uyumsuzluk yaşayabiliyordu. Yeni mimarilerinde bu sorunlar yaşanmıyor, üreticilerin kartları da güzel. Çoğu kart asıl gücünün altında çıkıyor fabrikadan diyebiliriz.

Örneğin 6900 XT'nin stok ile OC hali arasında ciddi fark var. En son benchmark testlerinde rekor falan kırıyordu overclock yapılınca, 3090'ın üzerine rahat çıkabiliyor.

Cok güzel yazmıssınız teşekkür ederim ancak daha önce hiç overclock yapmadım. Nasıl yapıldıgına da hakim değilim ve açıkçası böyle yüksek bir bütceli donanıma yapmaya korkarım. Tabii bilen birisiyle çalışılabilir bu noktada destek alınabilir.
Overclock işlemi için anakart önemli midir? Ben anakart konusunda biraz kesinti yaptım ekran kartına bütçe çıkarabilmek adına MSI B550M Bazooka modelini aldım.

@Merthas92 hayır anakart işlemci overclock işleminde önem taşıyor, ekran kartı için kendisi ve güç kaynağı önemli. 6900 XT'nin güç tüketim değerleri gücüne göre düşük bu da iyi bir durum. İhtiyaç duyulacağı vakit çeşitli videolardan veya kullanıcılardan yardım alınıp Radeon Software üzerinden uygulanabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

MSI MPG A850 GF 850W 80+ Gold aldım dün akşam bu sistem için. İşlemci olarak 5900X kullanacağım.

Uyumlu bir sistem olurlar, güç kaynağı fazlasıyla yeterli. Smart Access Memory'i de açarsın BIOS'tan 6900 XT alırsan. Bir AMD ekosisteminin vereceği en yüksek performansı alırsın.

Uyumlu bir sistem olurlar, güç kaynağı fazlasıyla yeterli. Smart Access Memory'i de açarsın BIOS'tan 6900 XT alırsan. Bir AMD ekosisteminin vereceği en yüksek performansı alırsın.

İlgin için tekrar teşekkür ederim gerçekten cok faydalı oldun. Soru işareti kalmadı kafamda. Bildiğin heyecan yaptım şu an saat 22:00 bekliyorum sabırsızca :) 21k bütçe ayırmıştım geçen hafta 21'e koymuslardı. Bu hafta bir sürpriz yapar 20'ye koyarlarsa renkli uzatma kablosunu da alacagım keyfini çıkartacağım. Tabii 22 yaparlarsa benim hayaller suya düşer :)

;((( cok kararsız kalıyorum böyle. AMD kartlarından hep yazılım olarak şikayet ediliyor. Ancak silkelenseler kendilerine gelseler yazılım konusunda 3080'in çok önünde olacak bu kart. Ben bu bütcelere bir daha sistem yapamam o yüzden uzun vadeli bir kasa topluyorum. Öte yandan kasayı toplayıp bu kadar para harcıyıp yazılımlarıyla ugrasmak var...

RX 500 serisindeki sorunlar epey sürdü. RX 5000 serisi de ilk önce sorunlu çıktı, 5-6 ay sonra bu sorunların hemen hemen hiçbiri kalmamıştı ancak RX 6000 serisi baya temiz çıktı bu konuda. O eski sorunlu AMD kartları en azından RX 6000 için yok diyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı