Ben son 13 yılda HD 4650, HD 7730, RX 570 yani hep AMD kullandım. 4650 bozuldu, RX 570 driver sorunlarını halen yaşamaktayım. Bu 2 seçenek arasından RTX 3080 seçerdim.
@Merthas92 AMD'nin son yıllarda yazılımdan çok mimari sıkıntıları var. Sürücüyü düzgün çıkardılarsa da sakat mimariler ve üreticilerin kafasına göre koydukları frekanslar uyumsuzluk yaşayabiliyordu. Yeni mimarilerinde bu sorunlar yaşanmıyor, üreticilerin kartları da güzel. Çoğu kart asıl gücünün altında çıkıyor fabrikadan diyebiliriz.
Örneğin 6900 XT'nin stok ile OC hali arasında ciddi fark var. En son benchmark testlerinde rekor falan kırıyordu overclock yapılınca, 3090'ın üzerine rahat çıkabiliyor.
MSI MPG A850 GF 850W 80+ Gold aldım dün akşam bu sistem için. İşlemci olarak 5900X kullanacağım.
Uyumlu bir sistem olurlar, güç kaynağı fazlasıyla yeterli. Smart Access Memory'i de açarsın BIOS'tan 6900 XT alırsan. Bir AMD ekosisteminin vereceği en yüksek performansı alırsın.
;((( cok kararsız kalıyorum böyle. AMD kartlarından hep yazılım olarak şikayet ediliyor. Ancak silkelenseler kendilerine gelseler yazılım konusunda 3080'in çok önünde olacak bu kart. Ben bu bütcelere bir daha sistem yapamam o yüzden uzun vadeli bir kasa topluyorum. Öte yandan kasayı toplayıp bu kadar para harcıyıp yazılımlarıyla ugrasmak var...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.