RX 7800 XT vs RTX 4070 Super

• Konuyu başlatan 217099
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 1.896
7800x3D almak demek, beraberinde daha da çok ısınma demek. Bu sizi korkutmasın fakat 7800x3D için iyi bir sıvı soğutma şart. Ben aradaki farka değmeyeceğini düşünüyorum. İstediğiniz takdirde anakart ayarlarından 9700X'i 65W modundan 105W moduna alarak neredeyse 7800x3D ile benzer sonuçlar elde edebiliyorsunuz özellikle 2K grafik seçeneğinde. 1080P'de ise bir tık daha önde 7800x3D. Benim tercihim ısınma, verimlilik ve productivity/render gibi işlerde daha iyi olan 9700X olurdu. Eğer biraz daha fazla para harcamak istiyorsanız 4070 Ti Super (35k civarında) veya yeni 5070 Ti bekleyip onu da alabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Eğer 5000 serisi çıkana kadar kararım değişmezse sizin topladığınız sisteme direkt kartı değişip 5000 serisi ekleyebilirim. 9700X de kalalım o zaman, 3D çok da şart değildir herhalde 20-25 FPS için, bilemiyorum.

Hocam bir isteğim daha olacak. Bu fiyat bandında bir de NVIDIA RTX'li bir sistem toplayabilir misiniz acaba? Bir de soğutucu olarak ID-Cooling çok revaçtaydı bi' aralar. Onu tercih etsem nasıl olur?

Hocam benzer fiyatlarda alacağınız herhangi bir ID-Cooling ürünü Burst Assassin ile rekabet edemez. Yukarıdaki attığım sistemden değiştirmeniz gereken tek şey 7900 XT yerine aşağıdaki GPU'yu almak.

Ben size bir 7600X3D incelemesi sunayım. Ne kadar güçlü olduğunu görün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bütçem dahilinde 7500F-4070 Super kullanıyorum. Şu an için bu yapı her şeye yetiyor. 2027'ye kadar bir tane X3D varyantına geçerim. Bence ekran kartı işlemciye göre daha önemli bir etken. Ama her ne olursa olsun karar sizindir.

Çok teşekkür ederim. Yukarıda atılan sistem hoşuma gitti, bütçeme göre ve bir de tabii zaman yaratırsam tek tek izlemeyi düşünüyorum incelemeleri falan. Minimum sistemi alırsam 7500F tercih edebilirim. Net değil henüz. Bir yerden para bekliyorum, ona göre bakacağım :D .

Hocam benzer fiyatlarda alacağınız herhangi bir ID-Cooling ürünü Burst Assassin ile rekabet edemez. Yukarıdaki attığım sistemden değiştirmeniz gereken tek şey 7900 XT yerine aşağıdaki GPU'yu almak.

Tamamdır hocam çok sağolun. Bayağı kafama yattı sizin sistem. Aynısını toplayamasam bile (hazır sistem almak zorunda kalırsam) buna benzer bir şey toplayacağım. Peki sizce, bütçemi gittiği yere kadar kısarsam yukarıda bahsettiğimiz 7500F, 7600 alternatifleri mantıklı olur mu bu parçalara?

Tamamdır hocam çok sağ olun. Bayağı kafama yattı sizin sistem. Aynısını toplayamasam bile (hazır sistem almak zorunda kalırsam) buna benzer bir şey toplayacağım. Peki sizce, bütçemi gittiği yere kadar kısarsam yukarıda bahsettiğimiz 7500F, 7600 alternatifleri mantıklı olur mu bu parçalara.

Hocam tabii ki olur fakat 1080p de darboğaz olacaktır. 9700X aldığınız takdirde olmaz. Ha darboğaz çok önemli bir şey mi diye sorarsanız hayır değil sadece tam performanstan biraz daha az alırsınız. En azından monitörünüzü değiştirene kadar idare edecektir rahatça.

Hocam tabii ki olur fakat 1080p de darboğaz olacaktır. 9700X aldığınız takdirde olmaz. Ha darboğaz çok önemli bir şey mi diye sorarsanız hayır değil sadece tam performanstan biraz daha az alırsınız. En azından monitörünüzü değiştirene kadar idare edecektir rahatça.
Anladım çok teşekkür ederim. Şuan dediğim gibi 1080p monitör olduğu için ek olarak monitöre de para vermek istemiyorum. Şuan hem laptop ekranı hem monitör kullanıyorum yani çift ekran. Buna alıştığım için masaüstü sistemde de her türlü 2. ekranı alacağım zaten. Güzel bir 2K monitör alırım direkt, birkaç ay geçince.

Anladım çok teşekkür ederim. Şu an dediğim gibi 1080p monitör olduğu için ek olarak monitöre de para vermek istemiyorum. Şu an hem laptop ekranı hem monitör kullanıyorum yani çift ekran. Buna alıştığım için masaüstü sistemde de her türlü 2. ekranı alacağım zaten. Güzel bir 2K monitör alırım direkt, birkaç ay geçince.

Şimdiden hayırlı olsun. Bahsettiğim 9700X veya 7500F/7600 - 4070 Ti Super/7900 XT konfigürasyonlu herhangi bir sistem isteğinizi her halükarda karşılayacaktır. Sadece alırken fiyatının uçuk olmamasına dikkat edin. 65 bin dolaylarında 9700X-4070 Ti Super, 60 bin dolaylarında 7500F/4070 Ti Super, 55 bin dolaylarında 7500F/7900XT, 60 bin dolaylarında 9700X/7900XT rahatlıkla toplayabilirsiniz.

Şimdiden hayırlı olsun. Bahsettiğim 9700X veya 7500F/7600 - 4070 Ti Super/7900 XT konfigürasyonlu herhangi bir sistem isteğinizi her halükarda karşılayacaktır. Sadece alırken fiyatının uçuk olmamasına dikkat edin. 65 bin dolaylarında 9700X-4070 Ti Super, 60 bin dolaylarında 7500F/4070 Ti Super, 55 bin dolaylarında 7500F/7900XT, 60 bin dolaylarında 9700X/7900XT rahatlıkla toplayabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz arkadaşlar. @tyrose @Uchiha Shisui sizlere minnettarım :). İyi geceler diliyorum ikinize de.

@tyrose @Uchiha Shisui arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti, 7900 XT bir mağaza dışında diğer tüm mağazalarda 4070ti S ile aynı fiyatta satılıyor neredeyse.
IMG_7836.jpeg
IMG_7835.jpeg

n11’de Hayat Bilgisayar adlı satıcı satıyor 7900’ü. Daha önce hiç duymadım güvenilirliği hakkında da bir fikrim yok fakat eğer o siteyi es geçersem karşıma çıkan en ucuz 7900 XT fiyatı 35-36K civarlarında geziyor. Bu da Galax ve Inno3D 4070ti S fiyatları ile neredeyse aynı. Fiyatlarının birbirine bu kadar yakın olduğunu düşünürsek, hangisini seçmek daha iyi bir tercih olacaktır?

Ucuz olursa 7900’ü direkt alacağım bu kesin, fiyatları 5000 serisinden sonra bile bu kadar yakın kalırsa, hatta 5000 serisinden de 5070, 5070ti falan da 35K fiyat bandında çıkış yaparsa (zor bir ihtimal ama olsun :) ) tercihim 5000 serisinden mi yana olmalı?

Ben size bir 7600X3D incelemesi sunayım. Ne kadar güçlü olduğunu görün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ben bütçem dahilinde 7500F-4070 Super kullanıyorum. Şu an için bu yapı her şeye yetiyor. 2027'ye kadar bir tane X3D varyantına geçerim. Bence ekran kartı işlemciye göre daha önemli bir etken. Ama her ne olursa olsun karar sizindir.

Ayrıca yurtdışı fiyatlarına baktığımda 25-26bin TL civarına geliyor 7900 XT. Yurtdışında yaşayan tanıdıklar var. Ekran kartını yurtdışından almak mantıklı mıdır peki sizce? 10 bin TL fiyat farkı var neredeyse. Tabii 4070ti Super’e falan da baktım da 200-300 dolar oynuyor fiyatlar. 7900 XT, 700 civarına satılıyor.

IMG_7838.jpeg
IMG_7837.jpeg

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz arkadaşlar. @tyrose @Uchiha Shisui sizlere minnettarım :). İyi geceler diliyorum ikinize de.

@tyrose @Uchiha Shisui arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti, 7900 XT bir mağaza dışında diğer tüm mağazalarda 4070ti S ile aynı fiyatta satılıyor neredeyse.
Eki Görüntüle 2388384Eki Görüntüle 2388385
n11’de Hayat Bilgisayar adlı satıcı satıyor 7900’ü. Daha önce hiç duymadım güvenilirliği hakkında da bir fikrim yok fakat eğer o siteyi es geçersem karşıma çıkan en ucuz 7900 XT fiyatı 35-36K civarlarında geziyor. Bu da Galax ve Inno3D 4070ti S fiyatları ile neredeyse aynı. Fiyatlarının birbirine bu kadar yakın olduğunu düşünürsek, hangisini seçmek daha iyi bir tercih olacaktır?

Ucuz olursa 7900’ü direkt alacağım bu kesin, fiyatları 5000 serisinden sonra bile bu kadar yakın kalırsa, hatta 5000 serisinden de 5070, 5070ti falan da 35K fiyat bandında çıkış yaparsa (zor bir ihtimal ama olsun :) ) tercihim 5000 serisinden mi yana olmalı?

Ayrıca yurtdışı fiyatlarına baktığımda 25-26bin TL civarına geliyor 7900 XT. Yurtdışında yaşayan tanıdıklar var. Ekran kartını yurtdışından almak mantıklı mıdır peki sizce? 10 bin TL fiyat farkı var neredeyse. Tabii 4070ti Super’e falan da baktım da 200-300 dolar oynuyor fiyatlar. 7900 XT, 700 civarına satılıyor.

Eki Görüntüle 2388412Eki Görüntüle 2388413
Hocam yurtdışından tanıdığınız var ise mutlaka değerlendirin. Yapabileceğiniz en iyi şey olur imkanınız var ise yurtdışından almak. Durum istediğiniz gibi olmaz ve yurtdışından alamayıp Türkiye'den almaya karar verirseniz aşağıdaki linki gözetin derim. Şunu da unutmayın ki bu fiyatlar çok değişken. Alacağınız anda akakçeden fiyat listesi yapmayı unutmayın. En ucuzu ise şu anda burada:

Onun dışında 7900 XT veya 4070 Ti Super arasında karar sizin. Bana soracak olsaydınız ve kısıtlı param olsaydı 7900 XT derdim. Param yeterli ise 4070 Ti Super tercih ederdim verimlilik ve sunduğu teknolojiler bakımından. Şunu söylemeliyim ki bu ikisi arasında ne alırsanız alın üzmeyecektir. Oyun oynamayı düşündüğünüzü varsayarak aşağıya oyunlardaki FPS değerlerini bırakıyorum bu iki kartın.

5000 serisi ile ilgili ise fiyatlar belli olmadan bir şey diyemem ancak ben şu an 5070 Ti'ı beklemekteyim. Bu yaza doğru da alacağım muhtemelen. Pahalı olma olasılığı elbette yüksek. Bekleyip göreceğiz. Asıl önemli olan bilgisayarın size ne zaman lazım olduğudur. Eğer acilse, hemen alabilirsiniz. Ama değilse RTX 5000 ve AMD'de 9000 serisi ekran kartlarının çıkışını bekleyip çıkınca piyasanın nasıl şekilleneceğini görmek mantıklı olabilir.

Son düzenleme:
Hocam yurtdışından tanıdığınız var ise mutlaka değerlendirin. Yapabileceğiniz en iyi şey olur imkanınız var ise yurtdışından almak. Durum istediğiniz gibi olmaz ve yurtdışından alamayıp Türkiye'den almaya karar verirseniz aşağıdaki linki gözetin derim. Şunu da unutmayın ki bu fiyatlar çok değişken. Alacağınız anda akakçeden fiyat listesi yapmayı unutmayın. En ucuzu ise şu anda burada:

Onun dışında 7900 XT veya 4070 Ti Super arasında karar sizin. Bana soracak olsaydınız ve kısıtlı param olsaydı 7900 XT derdim. Param yeterli ise 4070 Ti Super tercih ederdim verimlilik ve sunduğu teknolojiler bakımından. Şunu söylemeliyim ki bu ikisi arasında ne alırsanız alın üzmeyecektir. Oyun oynamayı düşündüğünüzü varsayarak aşağıya oyunlardaki FPS değerlerini bırakıyorum bu iki kartın.

5000 serisi ile ilgili ise fiyatlar belli olmadan bir şey diyemem ancak ben şu an 5070 Ti'ı beklemekteyim. Bu yaza doğru da alacağım muhtemelen. Pahalı olma olasılığı elbette yüksek. Bekleyip göreceğiz. Asıl önemli olan bilgisayarın size ne zaman lazım olduğudur. Eğer acilse, hemen alabilirsiniz. Ama değilse RTX 5000 ve AMD'de 9000 serisi ekran kartlarının çıkışını bekleyip çıkınca piyasanın nasıl şekilleneceğini görmek mantıklı olabilir.

Bilgisayarı tahminen 1 ay sonra alacağım. 2 hafta boyunca finallerim var, pazartesi başlıyor. Ondan sonra 1 hafta memlekete döneceğim, üniversite okuduğum şehirde evime geri döndüğüm zaman da sipariş vereceğim direkt.

1 ayı bulur. 5000 serisi de 1 ayı buluyor herhalde çıkması. Bu ay tanıtacaklarmış. Fakat VRAM konusunda yine çok düşükmüş sanırım. 5070/ti/super modelleri hakkında daha bir sızıntı haberi de görmedim. Tabii eğer çok pahalı olmazsa, yani yine 30-35 bin civarlarında olursa alabilirim. Sonuçta daha yeni bir nesil. Bu 30-35 dediğim de iyimser olarak bakıp yurtdışını fiyatını söyledim bu arada. AMD kartlar arasında 200-300 dolar fark olduğunu göze alırsak yine bayağı pahalı olacak gibi duruyor ama bekleyip görelim.

Bir de diğer parçaların da yurtdışı fiyatlarını karşılaştırdım ama en pahalı parça ekran kartı. Diğerlerini yurtdışından almaya gerek yok. En büyük fark ekran kartında var çünkü. Muhtemelen onu yurtdışından getirteceğim. Bir de şu var, sanıyorum ki topladığımız sistem gayet önü açık bir sistem, değil mi? Darboğaz söz konusu olmaz herhalde 5080/5090 gibi kartlarda bile. Yükseltebilirim ekran kartını sonraki dönemlerde. Çevremde bilgisayarı olan çok kişi var eğer satabilirsem 7900XT’yi satıp üzerine de ekleyip 5080/5090 falan alabilirim yılın ortalarına doğru.

Bilgisayarı tahminen 1 ay sonra alacağım. 2 hafta boyunca finallerim var, pazartesi başlıyor. Ondan sonra 1 hafta memlekete döneceğim, üniversite okuduğum şehirde evime geri döndüğüm zaman da sipariş vereceğim direkt.

1 ayı bulur. 5000 serisi de 1 ayı buluyor herhalde çıkması. Bu ay tanıtacaklarmış. Fakat VRAM konusunda yine çok düşükmüş sanırım. 5070/ti/super modelleri hakkında daha bir sızıntı haberi de görmedim. Tabii eğer çok pahalı olmazsa, yani yine 30-35 bin civarlarında olursa alabilirim. Sonuçta daha yeni bir nesil. Bu 30-35 dediğim de iyimser olarak bakıp yurt dışını fiyatını söyledim bu arada. AMD kartlar arasında 200-300 dolar fark olduğunu göze alırsak yine bayağı pahalı olacak gibi duruyor ama bekleyip görelim.

Bir de diğer parçaların da yurt dışı fiyatlarını karşılaştırdım ama en pahalı parça ekran kartı. Diğerlerini yurt dışından almaya gerek yok. En büyük fark ekran kartında var çünkü. Muhtemelen onu yurt dışından getirteceğim. Bir de şu var, sanıyorum ki topladığımız sistem gayet önü açık bir sistem, değil mi? Darboğaz söz konusu olmaz herhalde 5080/5090 gibi kartlarda bile. Yükseltebilirim ekran kartını sonraki dönemlerde. Çevremde bilgisayarı olan çok kişi var eğer satabilirsem 7900XT'yi satıp üzerine de ekleyip 5080/5090 falan alabilirim yılın ortalarına doğru.

Hocam dediğiniz gibi bir ay bekleyebiliyorsanız güzel fakat şunu belirtmek isterim 1080P'de 7500f/7600 ile ciddi darboğaz yapacaktır 5080/5090 gibi kartlar. 7900 XT'de bile yapıyor çünkü. Size önerim 9700X almanızdan yana olur ileride böyle bir upgrade planlıyorsanız. Ama ben 1080p de kalmam, 2K'ya geçerim deseniz dahi 7500F'in 5080 gibi bir kart ile bir miktar darboğaza girebileceğini düşünüyorum. Peki bu ciddi bir sorun mu tabii ki hayır. Sadece bilmenizi istedim. Bence 5080 de 2K için biraz overkill olur. Onun yerine 5070 Ti alıp fazlasını cebinizde tutabilirsiniz. Ben de bu şekilde yapmayı planlıyorum. Şu an için bütçenizi de gözeterek 7900XT / 7500F ikilisini alıp en yakın zamanda da 2K monitöre geçmenizi öneririm. İlerleyen vakitlerde de üstte belirttiğim gibi 5070 Ti'a geçersiniz canınız isterse.

Hocam dediğiniz gibi bir ay bekleyebiliyorsanız güzel fakat şunu belirtmek isterim 1080P'de 7500f/7600 ile ciddi darboğaz yapacaktır 5080/5090 gibi kartlar. 7900 XT'de bile yapıyor çünkü. Size önerim 9700X almanızdan yana olur ileride böyle bir upgrade planlıyorsanız. Ama ben 1080p de kalmam, 2K'ya geçerim deseniz dahi 7500F'in 5080 gibi bir kart ile bir miktar darboğaza girebileceğini düşünüyorum. Peki bu ciddi bir sorun mu tabii ki hayır. Sadece bilmenizi istedim. Bence 5080 de 2K için biraz overkill olur. Onun yerine 5070 Ti alıp fazlasını cebinizde tutabilirsiniz. Ben de bu şekilde yapmayı planlıyorum. Şu an için bütçenizi de gözeterek 7900XT / 7500F ikilisini alıp en yakın zamanda da 2K monitöre geçmenizi öneririm. İlerleyen vakitlerde de üstte belirttiğim gibi 5070 Ti'a geçersiniz canınız isterse.

Ekleme yapmak isterim. 5070 Ti sanırım 16 GB VRAM'e sahip olacak ve bu da oldukça yeterli 2K için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı