RX 9060 XT hangi marka ve model alınmalı?

Winhor

Centipat
Daha fazla  
9060 XT almayı düşünüyorum sıfır 16 GB. Daha önce açtığım konuda Pure modelini önermişlerdi indirimde alamadım en ucuzda Pulse ve Pure var, hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
9060 XT almayı düşünüyorum sıfır 16 GB. Daha önce açtığım konuda Pure modelini önermişlerdi indirimde alamadım en ucuzda Pulse ve Pure var, hangisini tercih etmeliyim?
Pulse alın geçin hocam soğutma değişiyor sadece. Sistem beyazsa pure tabiki

Hocam kart kalitesi olarak soruyorsanız bence en dip seviye kartlar XFX, Sapphire Pulse ve Pure. ASUS, ASRock, Gigabyte, PowerColor şu an tercih edilebilir fiyatlarda. Lakin şöyle söyleyeyim bu kartların ısınma sorunları çok yok VRAM sıcaklıkları anlamında biraz yüksekler diyebilirim. Genel kart 53 derece iken 90 dereceye çıkan VRAM sıcaklıkları görüyorum. ASUS kartlar VRAM olarak 85 derecelerde geziyor yük altında. Pulse modeli ise yine 90'lara yakın. Başka bir kart deneme şansım olmadı ama ASRock bu seride en güzel kartları üreten firma bence.

Hocam kart kalitesi olarak soruyorsanız bence en dip seviye kartlar XFX, Sapphire Pulse ve Pure. ASUS, ASRock, Gigabyte, PowerColor şu an tercih edilebilir fiyatlarda. Lakin şöyle söyleyeyim bu kartların ısınma sorunları çok yok VRAM sıcaklıkları anlamında biraz yüksekler diyebilirim. Genel kart 53 derece iken 90 dereceye çıkan VRAM sıcaklıkları görüyorum. ASUS kartlar VRAM olarak 85 derecelerde geziyor yük altında. Pulse modeli ise yine 90'lara yakın. Başka bir kart deneme şansım olmadı ama ASRock bu seride en güzel kartları üreten firma bence.
Hocam bende powercolorun reaper modeli var bellek 70i geçmedi bir kez bile. Fanlar %100 bile kullanmamama rağmen.

Isınma konusunda diyorum kasamda ekstra fan yok.
Sorun olmaz ekran kartını kendi fanları soğutur genelde sadece.

TLOU2 oyununda değerler böyle. Fanlar %40tayken değerler böyle %100ü siz düşünün

Dosya Ekleri

• IMG-20251105-WA0005.jpg
    IMG-20251105-WA0005.jpg
    195,9 KB · Görüntüleme: 12
Hocam bende PowerColor'un reaper modeli var bellek 70i geçmedi bir kez bile. Fanlar %100 bile kullanmamama rağmen.

Sorun olmaz ekran kartını kendi fanları soğutur genelde sadece.

Allah Allah kartların VRAM'leri aynı benim kartı nasıl soğutamıyor bunlar. Bende reaper kullanıyorum ama kart rx9070.Bu arada ekstra fana ihtiyaç yok hocam benim kasamın önü yarı mesh yapıda 3 önde 1 arkada üst panelde ise sıvı soğutma var. 7800x3D LS520 gibi çok da iyi olmayan bir sıvı soğutucu ile oyunlarda 60-65 derecelerde geziyor stress testlerinde 82-83 maksimum gördüm. 3 önde bir arkada fanın varsa sıcak hava tahliyen iyiyse sorun olmaz.

Isınma konusunda diyorum kasamda ekstra fan yok.

Allah Allah kartların VRAM'leri aynı benim kartı nasıl soğutamıyor bunlar. Bu arada ekstra fana ihtiyaç yok hocam benim kasamın önü yarı mesh yapıda 3 önde 1 arkada üst panelde ise sıvı soğutma var. 7800x3D LS520 gibi çok da iyi olmayan bir sıvı soğutucu ile oyunlarda 60-65 derecelerde geziyor stress testlerinde 82-83 maksimum gördüm. 3 önde bir arkada fanın varsa sıcak hava tahliyen iyiyse sorun olmaz.
Termal pedlerinizi kontrol ettirebilirsiniz. Ben 3 aydır kullanıyorum vram sıcaklığının 70 üstüne çıktığını görmedim. Kasa soğutması olarakta 3 önde 1 arkada klasik.

Termal pedlerinizi kontrol ettirebilirsiniz. Ben 3 aydır kullanıyorum VRAM sıcaklığının 70 üstüne çıktığını görmedim. Kasa soğutması olarak da 3 önde 1 arkada klasik.

Sanırım grafik çipi farkından dolayı fırlıyor sıcaklık. Hotspot bende normal derece ile neredeyse yakın ilerliyor oyunlarda falan 65-68 arası hotspot. Genel kart ise maksimum 60 dereceyi gördü. Hotspot o an 72 falan oluyor. Bu karta bir şey olursa benim VRAM'ler gidecek :D ona eminim. Doğal sıcaklıklar demişler birkaç farklı ekran kartına baktım onlar da 80-90 arası herhalde sıkıntı yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı