Çözüm RX Serisi Ekran Kartlarında Siyah Ekran Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bir çok kişinin bu sorundan dolayı sıkıntı çektiğini forumdaki konularda görüyorum. Ben de kendi bulduğum yöntemler ile size yardımcı olmak istedim.

Öncelikle benim kullandığım kart Sapphire RX570 mini ITX. Bu yüzden verdiğim degerler bire bir tutmaya bilir aklınızda bulunsun.

Sorunun sebebi: AMD driveri kartın Frekans/Voltaj ayarını düzgün yapamıyor. Bu da overclock yaparken ki aldığımız çökme sorununa sebep oluyor.

Çözüm 1:
AMD'nin en son çıkardığı stabil 19.4.1 driverini kuruyoruz. Dikkat ederseniz AMD sitesinde driver indirirken Windowsunuzu güncel tutun diye bir uyarı eklemiş. Eskiden yoktu bu. Driveri kurduktan sonra Windows 10 güncellemelerini kontrol ettiğinizde orada Windows 10 için bir AMD güncellemesi geliyor. Biraz uzun süren bir güncelleme. Onu yapıyoruz ve sorunumuz çözülüyor.
390277

NOT: Eski driverinizi DDU ile kaldırmanızı öneririm.

Çözüm 2:

Bu benim 19.4.1 Driveri yayınlanmadan önce yaptığım yöntemdi. Overclock yapar gibi Voltajı ufak ufak arttırınca sorunum çözüldü. Radeon Ayarları->Oyun->Global ayarlar->Wattman kısmına gelin. GPU sekmesinin altında Frequency ve Voltaj kontrolü kısmını sırasıyla dinamik ve manuel olarak ayarlayın. Aynısını memory sekmesi içinde yapınız. Güç limitini sonuna kadar çekin. GPU kısmında bir kaç tane durum yazan yerler göreceksiniz. Bu bizim ekran kartı kullanımımıza göre kademeli olarak kart hızını artıyor. Siz bütün durumlardaki GPU saat hızını son duruma eşitleyin. Ardından gelelim voltaja. Voltaj için tahmini 1000 ile başlayın. Ve ufak ufak arttırın. Bir yerden sonra siyah ekran hatalarınız kesilmesi lazım. Fakat voltaj arttırırken ekran kartı sıcaklığını hep kontrol etmelisiniz. Çünkü daha fazla elektrik daha fazla ısınma demek. Kendi kartımda kullandığım Stabil değerleri burada sizinle paylaşacağım. Benimle aynı model kartı kullanan arkadaşlar birebir kopyalabilirler. Farklı modelse kendiniz anlattığım sekilde ufak oynamalar yapmak zorunda kalabilirsiniz.

390274
390273

Eğer bu değerlere rağmen hata alıyorsanız GPU voltajını tüm değerlerde 1050 ye kadar çıkartabilirsiniz. Daha fazla çıkmanızı önermem çünkü kart fazla ısınmaya başlıyor.

Bu çözümlerden sonra umarım sorununuz çözülür arkadaşlar. Yapamadığınız anlamadığınız yer olursa yardımcı olabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin üzücü kısmı şu ki RX 570 acayip derecede hoşuma gitmişti. Kart o kadar tatlıydı ki anlatamam. İşlemcimden dolayı bazı oyunlarda darboğaz yapmıştı fakat canavar gibi bir karttı. Apex Legends oynuyordum sürekli. Kart o kadar stabil çalıştırıyordu ki anlatamam. Demem o ki aşırı üzgünüm. Şu an GTX 1050 Ti kullanıyorum MSI 4GB. Hiç sevmedim bu kartı :/

Neyini sevmediniz mesela ?
İşin üzücü kısmı şu ki rx570 acayip derecede hoşuma gitmişti. Kart o kadar tatlıydı ki anlatamam. İşlemcimden dolayı bazı oyunlarda darboğaz yapmıştı fakat canavar gibi bi karttı. Apex legends oynuyordum sürekli. Kart o kadar stabil çalıştırıyordu ki anlatamam. Demem o ki aşırı üzgünüm :) şuan gtx1050ti kullanıyorum msi 4gb. Hiç sevmedim bu kartı :/

Neyini sevmediniz mesela ?
Hocam bu kart işlemcim ile darboğaz yapmıyor. Alabildiğim tüm performansı alıyorum. Kart en üst performansı ile çalışıyor ve dota oynuyorum. Orta ayarlarda 170fps görüp ilerleyen dakikalarda 58 fps gördüğüm oluyor. Kart stabil çalışmıyor. Performansını beğenmedim. Gta5 oynayayım diyorum. Zamanında r7 265 kullanıyordum ve yüksek ayarlarda 60 fps ı düşmüyordu. Gtx 1050ti 38 fpslere düşüyor. Ayarlar yüksekte bile değil. Bilmem anlatabildim mı?

Hocam bu kart işlemcim ile darboğaz yapmıyor. Alabildiğim tüm performansı alıyorum. Kart en üst performansı ile çalışıyor ve dota oynuyorum. Orta ayarlarda 170fps görüp ilerleyen dakikalarda 58 fps gördüğüm oluyor. Kart stabil çalışmıyor. Performansını beğenmedim. Gta5 oynayayım diyorum. Zamanında r7 265 kullanıyordum ve yüksek ayarlarda 60 fps ı düşmüyordu. Gtx 1050ti 38 fpslere düşüyor. Ayarlar yüksekte bile değil. Bilmem anlatabildim mı?
Bu kadar kötü olacağını tahmin etmiyordum. HTC1650'den aşağısı kesmeyecek sanirim.

Sizin kartta bir problem var bence. Ben GTA 5 ultra ayarlarda 1050Ti ile 70-75 arası FPS alıyorum. (O.C. yok)

Ayrıca dediğiniz gibi aynı durumu bende yaşadım. RX serisi alacaktım o sıralarda herkes AMD hata veriyor, wattman vs. hatalarından şikayetçiydi. Bende 1050Ti seçtim. Keşke AMD Nvidia gibi olabilse...

Sizin kartta bir problem var bence. Ben GTA 5 ultra ayarlarda 1050Ti ile 70-75 arası FPS alıyorum. (O.C. yok)

Ayrıca dediğiniz gibi aynı durumu bende yaşadım. RX serisi alacaktım o sıralarda herkes AMD hata veriyor, wattman vs. hatalarından şikayetçiydi. Bende 1050Ti seçtim. Keşke AMD Nvidia gibi olabilse...
Hocam kart hiç stabil çalışmıyor. Sorunu nasıl saptayabilirim acaba?

Ben bu ayarlardan sonra cok rahat kullanabiliyorum. Sicaklik 72 derece civarlarinda. Stabilite konusunda sorun yok. Sizde duzelmemesi ilginc geldi bana. Verdigim degerleri girdikten sonra hata almaya devam ettiyseniz GPU voltajını 1050 ye cekmeyi denediniz mi tüm durumlarda ?
Bu sorun AMD sen soğutuyor insanlari malesef. Ama ben su an alcak olsam gene AMD alirdim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı