Merhaba, RX 460 OEM ekran kartına sahibim, CS:GO'da ana menü ekranında 2 tane harici mini vantilatör çalıştırıyor olmama rağmen 74-75 dereceleri görüyorum. Çalıştırmasam kim bilir kaç olacak. Nasıl düşürebilirim bunu, normal mi bu durum?
Geri dönüşünü merakla bekliyorum, iyi geceler.
Fani maksimumda çalıştırmak ömrünü kısaltabilir. Dedigim gibi 80 dereceye varmiyorsa takilmaniza gerek yok.Sorunu çözdüm. Fan hızı hiçbir zaman artmıyormuş. CPU Tweak II uygulakmasından fan hızını arttırınca fandan aşırı bir ses çıkmaya başladı ama mükemmel soğuttu. Şimdi de AMD Control Center'dan 65 dereceyi geçtikten sonra fan hızını maximum yapacak şekilde ayarladım. Şu an en çok zorlayan oyunlarda bile Max. 70 derece oluyor.
Fani maksimumda çalıştırmak ömrünü kısaltabilir. Dedigim gibi 80 dereceye varmiyorsa takilmaniza gerek yok.
Hocam 75 derece fazla bir sey deil ki.Ekran kartının işlemcisinin ömrü kisalacagina, fanin ömrü kisalsin.
merhaba sizinle aynı sistemi az önce sipariş ettim oyun performansını benimle paylaşabilir misiniz?Ekran kartının işlemcisinin ömrü kisalacagina, fanin ömrü kisalsin.
Ciddimisiniz şaka mı yapıyorsunuz anlamadım?O kart 80 derece olana kadar endise etmenize gerek yok. Değerler normal.
Ciddiyim hocam.Ciddimisiniz şaka mı yapıyorsunuz anlamadım?
80 derecelik kahveni içerken ağzın yanmıyor. O sıcaklık değerinin 80 dereceyi geçmediği sürece, GPU gibi bir parçaya pek zarar vereceğini ve performansa etki edeceğini sanmam.Ciddimisiniz şaka mı yapıyorsunuz anlamadım?
Kademeli olarak ayarladım. Mesela 60 derecede %50 çalışıyor şayet ki 70 i görürse %100 çalışacak ama şuana kadar en fazla 65 oldu sorun kalmadı yani.Fani maksimumda çalıştırmak ömrünü kısaltabilir. Dedigim gibi 80 dereceye varmiyorsa takilmaniza gerek yok.
Karta göre değişir evet 80 derece bu karta göre fazla değil ama makbul sıcaklık genel olarak 65-70 olarak görülür halk arasında. Bende de amd control center'i indirmeden önce sıcaklık en fazla 60 derece olduğu için garip gelmişti şuan GPU Tweak II den fan hızını kademeli olarak artırmaya ayarladım. Sıcaklığa göre fan hızlanıyor yani. 63-64 dereceyi hiç geçmedi. Normal olanı da bu diye biliyorum.Ciddimisiniz şaka mı yapıyorsunuz anlamadım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.