RX470 yüke girdiğinde ekran kapanıyor

Emirhan Polat

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. FurMark testi yaptığımda ekran bir anda gidiyor ve Power saving mode yazıyor. Sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı diye düşünüp duruyorum. Sapphire'in sitesinde bu ekran kartına 500W güç kaynağı önerilen gösteriyor ama bende 450W var. Ekran gittiğinde ekran kartının fanları da çalışıyor. Güç kaynağım Hiper PS-45. Lütfen sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı? Buna net cevap lazım ona göre 500W 80+ güç kaynağı alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz tam olarak benim dediğim ayarları yaptınız mı? Eğer Radeon programından ayar yapıyorsanız görsele eklediğim ayardan hızlı başlatma özelliğindeki tik işaretini kaldırıp kapatmanız lazım yoksa Radeon ayarları sıfırlanıyor. Ayrıca bu dediğim ayarlar Msi Afterburner programından da yapılıyor. Msi Afterburner programından Core Clok ve Memory Clock değerlerini -130 düşürün, Power Limit -10 yapın. Voltaj ayarını da programın ayarlarından açıp voltajı da -50 yapıp bi deneyin.
Hocam Core Voltage var o mu voltaj ayarı MSI Afterburner'da

Hocam nasıl 10 FPS oynadınız? Ben eski sistemimde A8 5600K işlemcinin Apu grafik birimi ile 30 FPS yi geçiyordu. :D
1080P Ultra. 900 Mhz.

Şimdi orta ayarlara çektim oyun yağ gibi akıyor ama çamura bakıyorum.

Ama hala çökmedi.

Hocam Core Voltage var o mu voltaj ayarı MSI Afterburner'da
Evet o.
1080P Ultra. 900 Mhz.

Şimdi orta ayarlara çektim oyun yağ gibi akıyor ama çamura bakıyorum.

Ama hala çökmedi.
Hocam stok Mhz değerinden 100-150 değerden sonra aşağı çekerseniz eskisine göre FPS azalıyor. Ayrıca voltaj değerlerini crash almadığınız sürece düşürebilirsiniz.
Ayarları yaptım şimdi FurMark testi yapacağım bismillah
Sonuç kötü hocam. Ama aniden kapanmadı bu sefer bi 50 saniye falan geçti.
Evet sanırım PSU gibi duruyor ama yine de bilgili arkadaşların yazmasını da bekle. Ayrıca voltaj değerini düşürebildiğin kadar düşür. Sistem donup crash veresiye kadar voltaj değerini düşürmeyi dene.

Evet o.

Hocam stok Mhz değerinden 100-150 değerden sonra aşağı çekerseniz eskisine göre FPS azalıyor. Ayrıca voltaj değerlerini crash almadığınız sürece düşürebilirsiniz.

Evet sanırım PSU gibi duruyor ama yine de bilgili arkadaşların yazmasını da bekle. Ayrıca voltaj değerini düşürebildiğin kadar düşür. Sistem donup crash veresiye kadar voltaj değerini düşürmeyi dene.
1591555138664.png

Hocam yine düşürdüm şimdi bir daha teste sokacağım.
1591555138664.png

Birde ben bu ayarları gittikçe düşürüyorum ama oyunlarda fps kaybı olmaz mı hocam

Tamam voltaj değerini daha da düşürüp FurMark testinde dene. FurMark testi başlar başlamaz sistem donarsa ve crash olursa girmiş olduğun voltaj değeri biraz arttırırsın. Ayrıca şuan 20.5.1 sürümünü kullandığını görüyorum. Bence 20.4.2 sürümünü denemelisin.

Tamam voltaj değerini daha da düşürüp FurMark testinde dene. FurMark testi başlar başlamaz sistem donarsa ve crash olursa girmiş olduğun voltaj değeri biraz arttırırsın. Ayrıca şuan 20.5.1 sürümünü kullandığını görüyorum. Bence 20.4.2 sürümünü denemelisin.
2 dakika boyunca test yaptım hiç monitör gitmedi. Bir de şimdi undervolt yaptığım için oyunlarda fazla fps kaybı olmaz mı?

Eki Görüntüle 585411

Birde ben bu ayarları gittikçe düşürüyorum ama oyunlarda fps kaybı olmaz mı hocam
Olur. Çok fazla olur hemde.
2 dakika boyunca test yaptım hiç monitör gitmedi. Bir de şimdi undervolt yaptığım için oyunlarda fazla fps kaybı olmaz mı?
Bırak olsun, oyun oynamamaktansa grafik kalitesini düşürüp oynarsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı