RX470 yüke girdiğinde ekran kapanıyor

Emirhan Polat

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. FurMark testi yaptığımda ekran bir anda gidiyor ve Power saving mode yazıyor. Sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı diye düşünüp duruyorum. Sapphire'in sitesinde bu ekran kartına 500W güç kaynağı önerilen gösteriyor ama bende 450W var. Ekran gittiğinde ekran kartının fanları da çalışıyor. Güç kaynağım Hiper PS-45. Lütfen sorun ekran kartında mı yoksa güç kaynağında mı? Buna net cevap lazım ona göre 500W 80+ güç kaynağı alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayar yapmadan önce sistem kapandığı için otomatik ayarlarında kaç FPS vereceğini göremiyorsunuz. Hani aklınızda soru işareti kalmasın diye otomatik ayarlarında FPS değerlerini deneyin diyeceğim ama sisteminiz kapanıyor. Sizinle aynı sistemi içeren internette videolara bakın ona göre FPS karşılaştırması yaparsınız. Yani ben kendi deneyimimi size aktardım.
1580 Mhz değerinden 1490 Mhz yapıp, güç limitini -10 yapıp ve undervolt yapınca ben performans düşüklüğü yaşamadım. FPS değerleri de değişmedi bizzat test ettim birçok uygulamada.
Birde bir şey soracağım nedense oda hafif yanık koktu normal mi? Çünkü baya stres testinde 80 derecede çalıştı.

Birde bir şey soracağım nedense oda hafif yanık koktu normal mi? Çünkü baya stres testinde 80 derecede çalıştı.
Hocam kasa içerisindeki bileşenler zarar görse bilgisayar direk kapanır diye düşünüyorum. Hani emin olmak için biraz daha stress testi yapıp kokunun nereden geldiğine bakabilirsiniz.

Hocam kasa içerisindeki bileşenler zarar görse bilgisayar direk kapanır diye düşünüyorum. Hani emin olmak için biraz daha stress testi yapıp kokunun nereden geldiğine bakabilirsiniz.
Hocam birde undervolt yapmadan önce GTA 5'te yollar falan gözükmüyordu o da düzelmiş. Yani sonuç olarak PSU'da sorun var gibi gözüküyor.

80 derece yüksek ya. Düşük değil de.

Yanık kokusu nereden geliyor? Güç kaynağından gelmiyordur inş?

Bu arada 1000 Mhz - -%10 Güç'de çökme yok. Şimdi frekansı mı arttırayım yoksa hem frekans hem güç mü?

Hocam birde undervolt yapmadan önce GTA 5'te yollar falan gözükmüyordu o da düzelmiş. Yani sonuç olarak PSU'da sorun var gibi gözüküyor.
Bir undervolt neleri çözüyor mübarek. :D Evet hocam yeni bir PSU alırsanız daha iyi olur tabi.

Yanlış düşünüyorsun, sorun kartta. Kartta olan sorun çözüldüğü için oynuyorsun.

İkimizde sorunu çözdük :) Undervolt çözümmüş. Güç kaynağı al yine de. Bende FSP 500W AHBC var. Benim sistemi cayır cayır besliyor.

80 derece yüksek ya. Düşük değil de.

Yanık kokusu nereden geliyor? Güç kaynağından gelmiyordur inş?

Bu arada 1000 Mhz - -%10 Güç'de çökme yok. Şimdi frekansı mı arttırayım yoksa hem frekans hem güç mü?
Ben XFX RX 590 ekran kartımda 89 derece bile gördüm. :D Frekans değerini arttırabilirsiniz herhangi bir çökme veya önceki hatayı yaşamazsanız.

Bir undervolt neleri çözüyor mübarek. :D Evet hocam yeni bir PSU alırsanız daha iyi olur tabi.
O kadar beğeni aldım, ama muhteşem olarak beğenim çok ez. En fazla 50. Seni muhteşem olarak beğeneyim bari.

Satan adamın evini öğreniyordum. Adamı bıçaklamayı düşünüyordum gerçekten.

Ama bu kartı satan kişi anlamaz bilgisayardan, undervolt falan bilmez. İngilizce bile bilmiyor. O undervolt olmadan nasıl kullanmış? Anakart ile alakalı bir durum mu?

O kadar beğeni aldım, ama muhteşem olarak beğenim çok ez. En fazla 50. Seni muhteşem olarak beğeneyim bari.

Ama bu kartı satan kişi anlamaz bilgisayardan, undervolt falan bilmez. İngilizce bile bilmiyor. O undervolt olmadan nasıl kullanmış? Anakart ile alakalı bir durum mu?
Hocam benim ekran kartında sorun olduğuna inanmak istemiyorum :D Gerçekten çok seviyorum ekran kartımı

Hocam benim ekran kartında sorun olduğuna inanmak istemiyorum :D Gerçekten çok seviyorum ekran kartımı
Hocam yeni bir PSU alın. Hatta fazla fazla alın böyle 600w 80+ bir şey olsun. Kartın otomatik ayarlarında yine sıkıntı çıkarsa bilemem. :D

Yani anakart ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bu tarz sorunlarda nokta atışı sorun tespiti yapmakta zor. Bende deneme yanılma yoluyla buldum bu ayarları. O kadar bu kartları öneriyorlar ama sorun yaşayınca hiçbirisini göremezsin neredeyse. Açtım önüme Radeon programını deneme yanılma yoluyla çok kez sistem çöktü ama stabil değerleri buldum şimdilik. Bir baktım siyah ekran ve WattMan hatasını da çözdü bu işlemler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı