RX480 ve Ryzen 5 2600X darboğaz yapıyor

azizgunay89

Hectopat
Katılım
1 Nisan 2020
Mesajlar
433
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta yazmış olduğum işlemci ve ekran kartı birbirlerine darboğaz yapabilir mi? Bir türlü çözemediğim bir kare kare olma sorunu var PC'imde o yüzden soruyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplar için sağ olun ama oyundan oyuna göre bir sorun değil yaşadığım sorun ekranda kare kare olma gibi bir sorun daha önce bunla ilgili konu açtım ama çözüm olmadı sistemimde her şeyi değiştirmeme rağmen sorun devam ediyor ekran kartı işlemci RAM anakart HDD'ler kasa ve PSU + 1 bir de akım koruma priz almama rağmen hala sorunum devam ediyor bende en son aklıma darboğaz edebilir diye geldi sormak istedim fikirlerinizi merak ediyorum.Eki Görüntüle 611629

Başka ekran ile dene.
 
Şimdi arkadaşlar işlemci odaklı oyunları oynayıp MSI Afterburner ile değerlere bakıp "lan benim ekran kartım tam kullanılmıyor" diyebilir çünkü herkes bu konular hakkında fazla bilgisi yok. Yoksa o işlemcinin rx 480 için fazla olduğunu biliyorum.
 
2600X ile ilgili değişik bir deneyim paylaşayım
Sistem
Ryzen 5 2600x, X470 Aorus anakart, 3200 mhz 16 gb ram ve GTX1070 ekran kartı. Bu sistemde sorunsuz bir şekilde VR kullanımı, 2K oyun vs oynarken RTX2070S ekran kartında sorun yaşar oldum.

Bakıldığında işlemci kullanımı %10-30 arası değişse de (darboğaz görünmüyor) 2070S ekran kartında bir anda performans düştü. VR'da takılmalar. 2K çözünürlükte 100 FPS üzeri veren oyunlarda 80-90 FPS'de gezmeler. Dedim ki bu işlemcide bir uyum sıkıntısı var belli.

Aynı sisteme birde 3700X CPU aldım ve 2070S resmen grafik ve FPS patlaması yaşadı.

Yani kısaca 2600X'lerde anlam veremediğim bir yetişememe durumu var.
 
Mesaja yazmayı unutmuşum monitör de değiştirdim ve DP kablosu da değişti şöyle söyleyeyim biraz şaka gibi olacak ama PC'de masa ve ben hariç her şey değişmesine rağmen sorun devam ediyor o resimdeki eski monitörüm yenisi MSI opticx 23.4 Inc 144Hz.
 
Hocam oyun içi değerleri paylaşma şansınız varsa atın. Bakalım.
 
Onu şu an paylaşamam iş yerindeyim şu anda anca akşam 7'den sonra falan paylaşabilirm ama aklım almıyor PC'ye dünyanın masrafını yaptım her şey değişti ama sorun nasıl durabilir kimse çözemedi bunu.
 
Sanırım yine kimse bir çözüm bulamıyor soruna 1 senedir PC'den keyif alamaz oldum 10.727 TL para harcadım PC'ye kafayı yiyeceğim en son balta ile girişeceğim sanırım PC'ye iyice gurur meselesi oldu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı