RX570+ Ryzen 3 3200G Sistem Ağır İşliyor

Herkes neden SSD demiş? Ben 8 sene 750 GB HDD kullandım eski bir sistemdi ama yine senin gibi sonuçlar görmüyordum. RAM 8 şu an idare edecek şekilde. Farklı bir sorun var. Hızlı açılması için SSD al demişsiniz arkadaşın sistemi 5-10 dakikada açılıyor, normal bir HDD yaklaşık 30 saniye civarı sürelerde açar. Görev Yöneticisin de %100 kullanıyorsa "Disk" yazısına tıklayıp neyin en çok olduğuna bakıp bize bilgi verir misin?
Önce bir format at bakalım ne olacak, ama tamamen kullandığın HDD'ye at, yine sorun yaşadın SSD alamıyorsun bir bilgisayarcı da SSD dene bakalım yine aynı sorun olacak mı? Garantin varsa garantiye ver. Aldığın yer ile iletişime geç
Brom teşekkürler duygularımı benim yerime dile getirdiğin için teşekkürler. Hala sorun üzre çalışıyorum ama kayda değer bir gelişme elde edemedim. Sanırım format denemek durumundayım.

Ban geliyor gibi. Bu arada size yardımcı olmaya çalışan insanlara ergen gibi "beni anlamıyorsunuz yha" yapmanıza gerek yok. Tek çözümü SSD bu problemin 2013 ten beri aynı sorunla karşılaşıyordum daha yeni SSD aldım ve rahatladım. Bunca senedir boşa ıstırap çekmişim.

Sistemi SSD alasıya kadar 5 gün HDD(Toshiba P300 3 TB) ile kullandım ve hayatımın en işkenceli dolu 5 günüydü SSD'ye geçip rahatladım. Samsung 850 Evo 250 GB SSD'ye yüklü sistem, 960 Evo 500 GB'a deneme amaçlı kurdum ve aralarında nerdeyse fark yok.

Son düzenleme:
HDTune programıyla harddiskte hata araması yapar mısın?
"Current pending sector" hatası alıyorum.
Harddisk'in çöp olmuş, ya yenisini alman lazım ya da SSD. Yeni sistemlere eski disk takılmamalı artık.
Dostum SİSTEM YENİ :) .
Ban geliyor gibi. Bu arada size yardımcı olmaya çalışan insanlara ergen gibi "beni anlamıyorsunuz yha" yapmanıza gerek yok. Tek çözümü SSD bu problemin 2013 ten beri aynı sorunla karşılaşıyordum daha yeni SSD aldım ve rahatladım. Bunca senedir boşa ıstırap çekmişim.
Şimdi öncelikle yardımcı olmayacaksan yorum yapmamayı tercih etmelisin, şahsi fikrim bu yönde. Tek çözümü ssd demişsin. Cehalet sezdim bakınız günlerdir bakıyorum probleme ve en sonunda hatayı gördüm üzerinde çözüme yönelik çalışkmaktayım lakin bu yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar sayesinde oldu gelip ayar vereyim falan muhabbetleri değil haberiniz olsun teşekkür ediyorum.
Windows 10 Kullanıyorsanız SSD şart artık bence.
Malum HDD'li sistem kağnı gibi oluyor.

Yanlış düşünmüşsünüz.
SSD'li sisteme windows'u yükleyip Oyunları HDD'ye indirmelisiniz.
SSD Windowsu ve oyun açılışlarını hızlandırır.
Yani SSD'ye Sistemi HDD'ye Oyunları atmalısınz.
Teşekkürler. Umarım bir gün sahip olurum ve tavsiyenize uyarım
Normalde 7200 RPM bir HDD ile öyle çok çok yavaş açılmaması lazım. Hadi, 5400 RPM bir HDD olsa anlarım. Ayrıca sistem geri yükleme sırasında müdahale etmemeniz gerekirdi. Ama 55 dakika sürmesi de ayrı bir gariplik.

Neyse, sfc /scannow komudunu deneyin bakalım. Ayrıca başlangıç esnasında açılan uygulamaları da kontrol edin bakalım. Görev Yöneticisi'nde Başlangıç sekmesinden kontrol edebilirsiniz.
Malesef bir çözüme kavuşturmadı beni lakin şuan "current pending" hatası ile karşı karşıyayım

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı