RX5700 oyunlarda siyah ekran sorunu

Egemen Giray

Hectopat
Beyler olabilecek her şeyi denedim her şey güncel kablolarda bir sıkıntı yok ama oyunlara girerken veya oyunların ortasında siyah ekran oluyor ama PC açık Alt+Tab yapınca PC açık sorun yok yani bazen oluyor bazen olmuyor. Aynısı olan ve çözen varsa yardımcı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum aynı sorunu yaşıyorum.
Defalarca foruma konu açtım ama cevap bile gelmedi.
MSI RX5700 XT Gaming X modeli var.
Oyunlarda ısı olarak 70'i geçmiyor.
Çift ekran kullanıyorum. 2 ekran birden donuyor ve siyah oluyor sonra görüntü gelmiyor sinyal yok diyor. PC açık ama. Mecbur res atıyorum. Galiba ekran kartı fanlarını durduruyor ve ısınma yapıyor. Kendini korumaya alıyor.
Ufak bir ihtimal da olsa BIOS ayarlarından GPU ısısı ayarı mı var bimliyorum. Bakmadım hiç.
Hani işlemcinin çıkabileceği en son ısıyı seçiyorsunda o ısıya geldimi PC kendini kapatıyor ya. O tarz bir şey mi var anlamadım. Adı da aklıma gelmiyor şimdi.
Hocam sizinle aynı sıkıntıyı XFX RX 590 ekran kartımda yaşamıştım. Ben sorunu kartın Frekans Mhz ve güç limitini biraz düşürerek çözmüştüm. Birde o ayarların üstüne undervolt yaptım bir sorun olmadı. Deneyin isterseniz.

Hocam sizinle aynı sıkıntıyı XFX RX 590 ekran kartımda yaşamıştım. Ben sorunu kartın frekans MHz ve güç limitini biraz düşürerek çözmüştüm. Bir de o ayarların üstüne undervolt yaptım bir sorun olmadı. Deneyin isterseniz.

Hocam şimdi söylediğinizi yaptım. Frekansı 2100'den 1980'e çektim. Güç olarak da %1'lik artı referans verdim karta.

5700'lerin sorunlu olduğu konusunda kararsızım açıkcası ben yazılımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Ya da benim BIOS'umda bir sıkıntı olabilir ayar kısmında.
5700 kullanıp memnun kalan çok kişi var ve 5700'ün performans anlamında 2070 yanından bile geçmiyor. Rakibi 2070S. Bir de ben çift monitör kullanıyorum çakışma da yapıyor olabilir. Tam emin değilim. Temiz Windows ve Driver kurduktan sonra göreceğiz.

Zaten yazılımsal ama çözülmesi biraz sıkıntılı.
5700'lerin sorunlu olduğu konusunda kararsızım açıkcası ben yazılımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Ya da benim BIOS'umda bir sıkıntı olabilir ayar kısmında.
5700 kullanıp memnun kalan çok kişi var ve 5700'ün performans anlamında 2070 yanından bile geçmiyor. Rakibi 2070S. Bir de ben çift monitör kullanıyorum çakışma da yapıyor olabilir. Tam emin değilim. Temiz Windows ve Driver kurduktan sonra göreceğiz.

Zaten sıkıntı Driver'da ama ben katlanmak istemiyorum bu olaya.

Son düzenleme:
Şu optimizasyon ve Driver sorunu çözülse AMD'nin kartları iyi ama. Ne bileyim AMD'deki mühendis MSI 5700XT Gaming X modelini 2100 MHz'de çalıştırması için prgramlamış.
Şimdi saçmalığa bak bu kartın fabrika verisinde 1980 Boost hızı diyor. Bu kart nasıl oluyorda AMD Driver'i yükleyince 2100'de %99 canı çıkarak çalışıyor.
İnsan şunu programla donanımı optimize ederek piyasaya sürer.
AMD'nin mühendisi karşımda olsa şimdi gel buraya derim şu PC'nin haline bak. Yazdığın fabrika verisiyle kartın çalışması tutmuyor birbirini.

Şu optimizasyon ve Driver sorunu çözülse AMD'nin kartları iyi ama. Ne bileyim AMD'deki mühendis MSI 5700XT Gaming X modelini 2100 MHz'de çalıştırması için prgramlamış.
Şimdi saçmalığa bak bu kartın fabrika verisinde 1980 Boost hızı diyor. Bu kart nasıl oluyorda AMD Driver'i yükleyince 2100'de %99 canı çıkarak çalışıyor.
AMD'nin mühendisi karşımda olsa şimdi gel buraya derim şu PC'nin haline bak. Yazdığın fabrika verisiyle kartın çalışması tutmuyor birbirini.

Pazartesi iadeye direkt yani hiç çekemem.

Hocam siz Frekans düşürerek sorununuzu çözdünüz mü?
Pazartesi iadeye direkt yani hiç çekemem.
Evet direkt iade edin hiç uğraşmayın. Yani ben artık bilgisayarı açarken inşallah siyah ekran ve WattMan hatası almam diye açıyorum.

NVIDIA almak istesem de çok uygun bir fiyata RX 5700 XT bulmuş durumdayım sizce alınır mı?
Tercih sizin hocam. Yalnız bulmuş olduğunuz RX 5700 XT ekran kartının modeli de önemli. Isınma ve kronik bir problemi bulunmayan modeli tercih edin derim. Bu dediğim şey Nvidia tarafında da geçerli. 3-5 kuruş ucuz diye tercih ettiğim XFX RX 590 resmen alev topu gibi ısınıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı