RX580 8 GB 2K monitör için yetersiz mi?

Rapap

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. MSI RX580 8 GB kullaniyorum. FreeSync destekli yeni bir monitör arayışına girdim. Gunde 2-3 saat oyun oynayan birisiyim görüntü kalitesi de önemli bu sebepten VA ve IPS panellere bakiyorum.

2K 75Hz monitör alsam ekran kartı yetersiz mi kalır? Uzun bir süre degistirmeyi dusunmuyorum. Düşündüğüm monitör bu:

Yetersiz kalir diyorsaniz da bunu alacağım muhtemelen.

Son düzenleyen: Moderatör:
@kifkaf yanlış bilgilendirme. 1080p için çok uygun, 2K için hazırdır;
Ancak 4K'ya uygun değildir.
@Rapap hocam rahatlıkla 2K monitör alabilirsiniz.

Bunun nesi yanlış bilgilendirme anlamadım? 1080P için tasarlanmış bir karttır demişim. 2K için tasarlandı herhalde bizim haberimiz yok. RX 580 2K'da son çıkan oyunlarda daha 60FPS oynatamıyor sen rahatlıkla alabilirsin diyorsun.

Oynadığın oyunlara ve grafik takıntının olup olmamasına göre değişir. Almak istediğin FPS’ye görede değişir. 2K kartı değildir diyenlere aldanmayın kendi isteklerine göre yorum yapıyorlar.

@kifkaf yanlış bilgilendirme. 1080p için çok uygun, 2K için hazırdır;
Ancak 4K'ya uygun değildir.

Sakın yapma. 1080p Ultra ayarlarda bile öksüren bir karttır. Yüksek FPS için orta ayarlarda 1080p çözünürlükte kullanmak gerekecektir. 2K 😂? İmkansız değil. 2k düşük ayarlarda 30-40 FPS oynamak istersen başka. Senin ne istediğini iyi belirlemen gerekir. Yüksek ayarlada görsel şölen mi? Yüksek FPS mi? İki senaryoda bike 2K için yetersizdir. Siz üreticilerin 2K için tasarlanmıştır dediklerine bakmayın. Onlar için 4K Low ayarlarda 15 FPS alsa bile bu kart 4K ya uygundur derler.

Bu 2K kartı değildir diyenlerde rx 580 sanki 2K da hiçbir oyunu açamıyor açsada 10-20 fps alıyor gibi laf yapıyorlar. Tabi bu kişinin oynamak istediği grafikler ve almak istediği fpse göre göreceli bir durum.1080p için çok uygun bir kart 2K içinde yeterli düzeydedir. Tabiki sistem isteyen triple a oyunlarında yüksek ayarlar için zorlanırsınız onun içinde gidip 3klık ekran kartları almanız gerekir. Ha benim aşırı yüksek oyunlarda gözüm yoktur olsada grafik takıntım fazla yoktur.İleridede ekran kartımı değiştiririm diyorsan alabilirsin

Sakın yapma. 1080p Ultra ayarlarda bile öksüren bir karttır. Yüksek FPS için orta ayarlarda 1080p çözünürlükte kullanmak gerekecektir. 2K 😂? İmkansız değil. 2k düşük ayarlarda 30-40 FPS oynamak istersen başka. Senin ne istediğini iyi belirlemen gerekir. Yüksek ayarlada görsel şölen mi? Yüksek FPS mi? İki senaryoda bike 2K için yetersizdir. Siz üreticilerin 2K için tasarlanmıştır dediklerine bakmayın. Onlar için 4K Low ayarlarda 15 FPS alsa bile bu kart 4K ya uygundur derler.
Hocam zorla ceza almak mı istiyorsunuz? Neyin kafası 30-40 FPS? Hani anladığınız konular değil anlaşılan, anlayana saygınız olsun bari. Gidin, benchmark sonuçlarına bakın ve öyle gelin. Ayrıca RX 580 gibi bir kart, 1080p'de öksürüyorsa, GTX 1050 ne yapsın?

Hocam zorla ceza almak mı istiyorsunuz? Neyin kafası 30-40 FPS? Hani anladığınız konular değil anlaşılan, anlayana saygınız olsun bari. Gidin, benchmark sonuçlarına bakın ve öyle gelin. Ayrıca RX 580 gibi bir kart, 1080p'de öksürüyorsa, GTX 1050 ne yapsın?
Aynen bunların iletilerini okuyunca donanım bilgimden şüphe duyuyorum. Bunların istediği herhalde ultra ayarlarda 120 fps

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı