RX580 Armor 8 GB OC sonrası 80 derece normal mi?

bıldırcın

Kilopat
Selamlar. Ekran kartımın normal MHz'si 1366 olarak çalışıyor, ben bunu Afterburner aracılığıyla 1500 olarak ayarlıyorum. Ancak 80 dereceleri görüyor. Bu normal bir sıcaklık mı sizce? Kartıma herhangi bir zararı olur mu? 9 aydır bu sisteme sahibim ve hala ekran kartına macun değiştirme vs. gibi bir müdahalede bulunmadım. Sizce ne kadar zamanda bir macunumu değiştirmeliyim? Bir de fanlarımı sürekli yüksek hızlarda çalıştırmam yıpratır mı?

w.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Baltaş ve Ali Güngör'ünde söylediği gibi RX 570, RX580 kartlar RX 470, RX480'in fabrikada OC'lanmış hali. Çip aynı hardware birebir aynı. Sadece daha fazla enerji harcıyor OC yapılan her üründe olduğu gibi. Bu yüzden sorunlu kartlar her anlamda. Tavsiye etmiyorum. İş işten geçtiği bu gibi durumlarda ise underwalt öneriyorum. Elinden geldiği kadar düşür kartını seviyorsan. Yeni nesil kartlarda reballing ihtiyacı hiç olmuyor gibiydi ta ki RX500 serisini AMD çıkarana kadar. RX500 serisi AMD'nin üşengeçlik ürünüdür. İnanmayan arkadaşlar olacak RX500 serisi kullanıcıları, Youtube'a girip "reballing ekran kartı" yazdığınızda çıkan ilk 4-5 video doğrudan RX570. Kendi yaptığınız hatayı insanlarında yapmasına sebep olmayın.

Arkadaşlar, küçük bir sorum var da konu açmak istemedim bunun için. Gigabyte RX560 modelini kullanıyorum ve Dying Light'ta çok ses çıkartıyor yani fanları fazla çalışıyor galiba. Bir zararı veya yıpranması olur mu? FPS'i düşürmüyor fakat ses çıkıyor.

Arkadaşlar, küçük bir sorum var da konu açmak istemedim bunun için. Gigabyte RX560 modelini kullanıyorum ve Dying Light'ta çok ses çıkartıyor yani fanları fazla çalışıyor galiba. Bir zararı veya yıpranması olur mu? FPS'i düşürmüyor fakat ses çıkıyor.
Yüke giriyor, derecesi yükseliyor, düşürmek için de fanlar hızlanıyor.

Soğutmanın berbat olduğu yok. Limitleri fulleyip, OC yaptıktan sonra 80 derece aldığına kimse dikkat etmemiş sanırım.
Gözlerinizi kullandığınız için çok teşekkür ederim, Allah razı olsun başka da bir şey demeyeceğim. Sizden başka kimse konuyu okumamış başlığa göre cevap vermiş. Yıllardır aynı şeyler, duymaktan bıktım. Herkes yok o kötü bu kötü bilmem ney. Ya tercih bu ben istemiyor muyum 2080 vs... Burada bile tek bir sorum vardı o da 80 derecenin normal olup olmadığı. Ona bile kart kötü soğutma kötü diyen var ya. Arkadaşlar insaf yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı