RX580 Düşük FPS Sorunu

Ommer26

Decapat
Arkadaşlar öncelikle selamlar, RX580 aldım bugün. Kurdum driverleri felan ama PUBG'de inanılmaz düşük FPS alıyorum 1080p'de; 30 hatta 20'leri görüyorum. Nedir sizce sıkıntısı? i5 4440 işlemci var darboğaz yapıyor ana bu kadarda olmaz Youtube'de 2. nesille 80-90 FPS'leri alan var. RX570 alayım mı bunu iade edip? Bu arada hiç termal macun değişikliği yapmadım, soran olursa sistemim şu şekil:
  • i5 4440
  • 500W PSU
  • B85M G Anakart uyumlu
  • 8GB RAM (DDR3)
Sürüm 19.1.2 Lütfen yardım edin :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız hangi marka ve nereden aldınız? Aslında ram anakart vb materyallerde donanımsal bir problem olmadığı sürece düşük fps sorunu yaşayacağınızı sanmam. Acaba bilgisayarınızda arkaplanda ekran kartını oyundan daha fazla meşgul eden bir şey olabilir mi? Günümüzde bitcoin virüsleri dolaşıyor eğer bilgisayarınızda böyle bir virüs varsa ekran kartını yük altına bindirdiğiniz anda o virüste devreye girer. Bence bilgisayara bir format atıp temizinden oyunu tekrar yükleyin aynı sorun varsa ekran kartını değişime gönderin? RX 580 Güzel bir karttır. Darboğaz yapıyor mu bilemem ama bence elinizdeki işlemciyle o seviyede yapmamalı.

Son düzenleme:
Ekran kartınız hangi marka ve nereden aldınız? Aslında ram anakart vb materyallerde donanımsal bir problem olmadığı sürece düşük fps sorunu yaşayacağınızı sanmam. Acaba bilgisayarınızda arkaplanda ekran kartını oyundan daha fazla meşgul eden bir şey olabilir mi? Günümüzde bitcoin virüsleri dolaşıyor eğer bilgisayarınızda böyle bir virüs varsa ekran kartını yük altına bindirdiğiniz anda o virüste devreye girer. Bence bilgisayara bir format atıp temizinden oyunu tekrar yükleyin aynı sorun varsa ekran kartını değişime gönderin? RX 580 Güzel bir karttır. Darboğaz yapıyor mu bilemem ama bence elinizdeki kartla yapmamalı.
Bir zamanlar core 2 duo işlemciler de güzeldi. Bu şekilde bir mantıkla olaya bakılmaz.

Kardeşim, bu konuya son kez yazacağım. Ekran kartını iade edip ikinci ele yönelmekten başka çaren yok. Ya da Pubg Mobile oynayabilirsin.

kardeşim neden boş konuşup adamı ikinci ele yöneltiyorsun. Ben hayatımda bu kadar saçma bir öneri görmedim. Adamın kartı sıfır yahu neden iade edip ikinci el kullanılmış kart alsın. Hem rx serileri 2.elleri genelde mining için kullanılıyor bir sorun olsa iade de edemez.

hepsi buradadan aldım daha bugun elime geçti 1 günde virus bulaşması normalmi

yukarıdaki arkadaşın önerisini kesinlikle dikkate alma yahu böyle saçma şey mi olur garantili sıfır kartı iade et diyor ki edemezsin bir kere kullandın.

Neyse tekrar gelelim konuna. Mining virüsü dediğim ekran kartına değil windowsa bulaşır güzel kardeşim. Daha önceden bilgisayarına bulaşmıştır şimdi de rx'ini mis gibi sömürüyordur. Bu virüsler bazen taramada bile görünmez. Onun için windowsun son sürümünü kendi sitesinden indir usbye rufusla yakıp sıfır bir format at. Sonra amd nin sitesinden en güncel amd sürücüsünü indir. Anakart driverları içinde asusun sitesinden indir. Sonra aynı sorun devam ederse yaz buraya.

RX 580 orta seviye bir kart. 2 sene sonra baya baya eskiyecek. İşlemci anakart ve ramini DDR4 platformuna göre ayarlamadığı sürece ekran kartından randıman alamayacak ve yüksek miktarda darboğaz yaşayacak. Boş boşuna ekran kartına para vermiş olacak. Ayrıca yazdığın yazıyı araştırmadan yazdığın çok belli. Neymiş ekran kartı çok iyiymiş darboğaz olmazmış.

kardeşim neden boş konuşup adamı ikinci ele yöneltiyorsun. Ben hayatımda bu kadar saçma bir öneri görmedim. Adamın kartı sıfır yahu neden iade edip ikinci el kullanılmış kart alsın. Hem rx serileri 2.elleri genelde mining için kullanılıyor bir sorun olsa iade de edemez.

yukarıdaki arkadaşın önerisini kesinlikle dikkate alma yahu böyle saçma şey mi olur garantili sıfır kartı iade et diyor ki edemezsin bir kere kullandın.

Neyse tekrar gelelim konuna. Mining virüsü dediğim ekran kartına değil windowsa bulaşır güzel kardeşim. Daha önceden bilgisayarına bulaşmıştır şimdi de rx'ini mis gibi sömürüyordur. Bu virüsler bazen taramada bile görünmez. Onun için windowsun son sürümünü kendi sitesinden indir usbye rufusla yakıp sıfır bir format at. Sonra amd nin sitesinden en güncel amd sürücüsünü indir. Anakart driverları içinde asusun sitesinden indir. Sonra aynı sorun devam ederse yaz buraya.
önerin için teşekkür ederim bunları deniycem 2 senedir felan format atılmadı windows 10 kurayım driverları kurayım çünkü ne kadar darboğazda yapsa pubgde bi 60 70 fps almam gerekiyor 20 30 fps nedir ya ?

RX 580 orta seviye bir kart. 2 sene sonra baya baya eskiyecek. İşlemci anakart ve ramini DDR4 platformuna göre ayarlamadığı sürece ekran kartından randıman alamayacak ve yüksek miktarda darboğaz yaşayacak. Boş boşuna ekran kartına para vermiş olacak. Ayrıca yazdığın yazıyı araştırmadan yazdığın çok belli. Neymiş ekran kartı çok iyiymiş darboğaz olmazmış.

Ben ekran kartı iyi ama buna bağlı olarak darboğaz olmaz demedim. İşlemcisi kötü değil darboğaz işlemciden kaynaklanır ve gerçekten o işlemciyle darboğaz yapmaması lazım. Diyelim ki darboğaz yaptı. 20 30 Fps görmemesi lazım. En azından gir 50 görmesi gerekiyor. Yahu sen hala sıfır ürünü iade edip ikinci el rx 570'e yönelmesinin mantıklı olduğunu mu sanıyorsun? Adamın 600 lirası çöp olabilir. Bir süre sonra 750 tl bütçe biriktirip anakartı ve ramini değiştirmesi çok daha mantıklı. Dediğim gibi elindeki işlemci çok kötü değil darboğaz olsa bile o kadar çok olmaz. Şu an ortada bir sorun var. Deneme yanılma yöntemiyle kısa sürede sorunu bulup kartın değişimine karar verilmeli. Sen gidip adama ikinci el al diyorsun.
önerin için teşekkür ederim bunları deniycem 2 senedir felan format atılmadı windows 10 kurayım driverları kurayım çünkü ne kadar darboğazda yapsa pubgde bi 60 70 fps almam gerekiyor 20 30 fps nedir ya ?

Zaten eğer şuan w7 veya w8 varsa ondan bile kaynaklanıyor olabilir kardeşim. Sen kendi sitesinden indirip temiz w10 at kur pubg'yi sorun devam ederse o kartı servisine yolla geç olmadan. Servisi zaten dener eğer sorun varsa iade veya değişim yapar ama adamlar sorun görmezse iade de almaz değişim de yapmaz. Zaten eğer sorun darboğazsa adamlar yine iade almayacak. Bilerek alsaydın derler. Ama darboğazdan o kadar düşük bir fps sorunu yaşanmamalı. İnşallah temiz w10 format ve güncel sürücülerle sorunun çözülür.

MSI Afterburner ile değerleri paylaş.

PSU modelinide paylaş. Bilmiyorsan fotoğrafını çekip at.

Bu rehberden HWINFO' yu kullanarak ekran kartı ve işlemcinin voltaj değerlerinide paylaş.
RX 580 orta seviye bir kart. 2 sene sonra baya baya eskiyecek. İşlemci anakart ve ramini DDR4 platformuna göre ayarlamadığı sürece ekran kartından randıman alamayacak ve yüksek miktarda darboğaz yaşayacak.
Platformu DDR4'e geçirmenin hiç bir mantığı yok. Yükseltme yapılıcaksa i7 4xxx almak en mantıklısı olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı