RX580 overclock sorunu

mret

Hectopat
Overclock denedim ve ekran dondu, kare şeklinde pixeller meydana geldi sonra düzeldi ki 81 dereceyi geçmemişti (FurMark Benchmark testi yapıyordum sıkıntı var mı görmek için). Windows'u kapadım ve bir daha açamadım. Bilgisayar açılıyordu ama Windows açılmıyordu ve açmaya çalışırken GPU ısınıyordu. Garipti, ilk kez başıma böyle bir şey geldi ve sadece Power limiti %125 yapmıştım. Açmak için her şeyi denedim ama açılmadı Windows. Yeniden kurmak zorunda kaldım açmak için. ASUS GPU Tweak kullanmıştım. Sürücüler her şey günceldi, fan hızlarını iyi ayarlamıştım, soğutma iyiydi. Bu karta güvenli O.C. Yapmam için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var pek bilmiyorum OC işlerini.

İşlemci i3 9100-F
550W güç kaynağı
ASUS Dual RX580 4 GB O.C

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle elinizde zaten ısınan bir kart var. Bu yüzde overclock yapmanızı tavsiye etmiyorum. Yanlış bir ayar yaptınız büyük ihtimalle o yüzden sistem çöktü fakat reset atınca açılması lazımdı.

Hocam öncelikle elinizde zaten ısınan bir kart var. Bu yüzde overclock yapmanızı tavsiye etmiyorum. Yanlış bir ayar yaptınız büyük ihtimalle o yüzden sistem çöktü fakat reset atınca açılması lazımdı.

Çökmedi. Sistemi kendi elimle kapadım ve bir daha açamadım. Normal işlerim bittiğinde bilgisayarı kapatır gibi. Anlam veremedim. Windows yükleme ekranında kaldı (açmak için her şeyi denedim CMD ayarları dahil ama işe yaramadı. GPU ısınıyordu. Sıkıntı ekran kartında olduğu belliydi.)

Elimde ASUS kart var MSI Afterburner kullanmak sıkıntı olur mu?

RX serisinde zaten sorun çıkmazsa şaşardım bu ne sorunlu kart RX serisi kart alacaktım vazgeçtim R7 370 aldım memnunum ama tabii AMD geneli ısınma sorunu bu elimdeki kartta da var çoğu zaman 75-80 arası oynuyorum.

Çökmedi. Sistemi kendi elimle kapadım ve bir daha açamadım. Normal işlerim bittiğinde bilgisayarı kapatır gibi. Anlam veremedim. Windows yükleme ekranında kaldı (açmak için her şeyi denedim CMD ayarları dahil ama işe yaramadı. GPU ısınıyordu. Sıkıntı ekran kartında olduğu belliydi.)

Elimde ASUS kart var MSI Afterburner kullanmak sıkıntı olur mu?
Şuan sistemi açabiliyor musunuz? Normal şartlarda Msi Afteburner kullanmak sıkıntı olmaz fakat kafanıza göre ayarları değiştirirseniz belki sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Şu an sistemi açabiliyor musunuz? Normal şartlarda MSI Afteburner kullanmak sıkıntı olmaz fakat kafanıza göre ayarları değiştirirseniz belki sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Açabiliyorum. Sistemi yeniden kurdum sıkıntı kalktı ama bir daha aynı şeyi yaşar mıyım diye endişeleniyorum. ASUS gputweak sıkıntı yaptı büyük ihtimalle bakalım MSI Afterburner nasıl işler çıkaracak. (Yaptığım tek ayar gücü arttırmaktı yine aynısını yapacağım)

Açabiliyorum. Sistemi yeniden kurdum sıkıntı kalktı ama bir daha aynı şeyi yaşar mıyım diye endişeleniyorum. ASUS gputweak sıkıntı yaptı büyük ihtimalle bakalım MSI Afterburner nasıl işler çıkaracak.
Belki iki programı aynı anda çalıştırmak zarar vermiş olabilir tam bilemiyorum. Fakat benim tavsiyem ekran kartı üzerinde ince ayar yapacaksanız Radeon programını kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı