Çözüldü RX580 sistemde Valorant düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kubihuylu

Hectopat
Katılım
28 Ağustos 2019
Mesajlar
84
i5 10400F
RX580.
8 GB RAM.
Oyun SSD'ye kurulu.
Ben bu işlemciyi almak için uzun bir sure bekledim. Ama aldığım gibi hayal kırıklığına uğradım. Valorant'ta çok düşük FPS veriyor. Ayarları en düşüğe alsam da en yükseğe alsam da yine 60 FPS arası. En yüksek 90 gördüm ama o da 40'dan 90a oradan direk 60'a düşüyor. Sabit kalmıyor. Ani düşüşler yaşıyorum ve FPS sabit değil çok oynuyor. Arada sırada istemci düşük FPS hatası veriyor.

Bir de merak ettiğim bir konu var. Valorant hiç GPU kullanmıyor. Hep 10-40 arası kullanıyor. CPU ise 50-80 arası oluyor. Bunu nasıl yükseltebilirim en iyi performans için. Az önce videodan baktım herif benimle aynı sistem ile 300FPS alıyor. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok iyi olur. Çünkü olduğum yerde adam vuramiyorum artık.
 
Çözüm
@Kubihuylu RAM frekansını ctrl+alt+del ile görev yöneticisinden görürsün. Bu ekrandaki gibi sağ altta yazar, benim 3200Mhz örneğin.




Afterburner ise sitesinden indirip ayarlardan açacaksın rehberi burada. CPU temperature, GPU temperature, GPU usage, RAM usage yeterlidir.

O zaman çift kanal yap, izlediğin videolardakilere göre daha düşük performans almanın sebebi onların çift kanal kullanması.

İzlediğim adam 300FPS alıyor ben ise 60 zar zor alıyorum. Çift bellek en fazla 20FPS fark eder hafif oyunlarda. Arada 200 gibi büyük bir FPS farkı var RAM'le alakası yok.
 

Ben sadece işlemci ve ekran kartına baktım gerisi çok FPS'i etkilemiyor diye.
 
CS denedim şimdi. Ama yine aynı performans. En fazla 80 gördüm. Daha yükseği yok. Termal macun kontrol etmeme gerek var mı.
 
CS denedim şimdi. Ama yine aynı performans. En fazla 80 gördüm. Daha yükseği yok. Termal macun kontrol etmeme gerek var mı.

Sistem detaylarını hala vermiyorsun. RAM frekansı kaçta kullanılıyor, işlemci frekansı nerede, sıcaklıklar hem ekran kartı hem de işlemcide kaç derece. Sıcaklıkları ve işlemci hızını MSI Afterburner'dan izleyip, RAM frekansına görev yöneticisinden bakmalısın.
 

Dediniz şeyler bir tık uğraştırıcı belki birisi çıkar su ayarları kullanın der diye bekliyorum. Söyleyen olmazsa dediniz yapıp yazacağım.

Bana bunların nasıl yapılabileceğini yazın bende tek tek yapıp size atayım.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…