Çözüldü RX580 undervolt yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

menfes

Hectopat
Katılım
9 Haziran 2018
Mesajlar
365
Arkadaşlar oyunda hem FPS sabitleyici hem de undervolt yaptım 62 dereceye kadar indi. Fan profili de yaptım. Eskiden 80'de çalışıyordu. Birkaç sorum olacak.
Genel sorular.
Min akustik sınır ve güç limiti nedir, ne işe yarar?
Ekran kartı frekansı ile voltaj ilişkisi nasıldır? (Mesela voltaj düşürünce frekansta ne kadar düşürmeli falan.)
VRAM voltaj ile MHz ilişkisi nasıldır?
Özel sorular.
Yaptığım ayarlar fotoğrafta var. Metro 2033'de 62 derece aldım. Peki yaptığım ayarlarda bir sıkıntı var mı-yanlış bir şey var mı?
Voltaj 1000 olunca nasıl hala 1360MHz frekans kullanıyor. Voltaja göre MHz yüksek veya az olmuyor mu? (Not: Oyundan sonra 1340'a çektim)
Benim ekran kartım ASUS Dual RX580 4 GB OC. RAM belleğimin modeli ne?(Bir yerde Samsung modeller falan var onlardan söz ediyorum)
Ben bu sıcaklıktan ve performanstan memnunum. Eğer ayarlarda bir hata yoksa profili kaydedersem sistem her açıldığında yeniden yapmam gerekecek mi?



 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhabalar. Öncelikle Radeon programından ayar yaptığınızda o ayarın silinmemesi için görsele eklemiş olduğum kısımdan hızlı başlatma ayarındaki tik işaretini kaldırmanız lazım. Ayarlar da bir sıkıntı göremiyorum. Zaten herkesin ayarları kendisine özeldir. Seninle aynı model ekran kartını kullanmış olsam bile benim ayarlarım sende uymaz. Senin deneme yanılma yolu ile en stabil ayarları bulman lazım. Frekans voltaj ilişkisi tam olarak bilemiyorum ama ben XFX RX 590 kullanıyorum ve o Frekans Mhz değerini 110 değer düşürmeden hiçbir şekilde undervolt işlemi yapamadım.

Dahada düşerseniz yine crash verir mesela 20 şer 20 şer yükselterek deneyebilirsiniz.
 

Hocam furmark açınca kendi kendine bitiyor. Nasıl 30dk yada sonsuz açacağım? Ayrıca hangisini açacağım? 30dk sonra birde test sonuçlarımı incelerseniz sevinirim.
 
GPU stres testine basıcaksınız. Bunda sonuş yoktur. 30 dakika ayarlamassınızda. 30 dk programı açık tutun crash vermez ise stabil değerdir.
Eki Görüntüle 585161
Hocam furmark açınca kendi kendine bitiyor. Nasıl 30dk yada sonsuz açacağım? Ayrıca hangisini açacağım? 30dk sonra birde test sonuçlarımı incelerseniz sevinirim.
 
Hocam furmark testinde sıcaklık önemli mi yoksa crash vermemesi yeterli mi?
Hem sıcaklık değerleri hem de crash vermemesi önemli. Zaten FurMark testi ekran kartını ağlatan bir program neredeyse. Ben birçok oyunda 75-77 dereceleri alırken (misal Metro Exodus) FurMark testinde 30 dakika da 81-82 dereceyi gördü.
 
Bende şuan 80 oldu hocam.
Testi durdurmak için neye basacağız?
 
Bende şuan 80 oldu hocam.

Testi durdurmak için neye basacağız?
ESC tuşuyla kapanması lazım. Eğer 30 dakika sonunda 80 derece ise normal. Bir an da 80 dereceye çıktıysa bilemiyorum açıkçası. Kartın otomatik ayarlarında ve undervolt hali ile FurMark programından karşılaştırmalar yapabilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…