RX580 ve 9100F FPS düşüşü

Morg34

Hectopat
Öncelikle sistemimi belirteyim;
  • RX580
  • MSI H310M Pro VD Plus
  • i3 9100F
  • 650W PSU
Bugün hava soğuk olduğu için odada UFO'yu açtım ve bundan dolayı PUBG Lite oynarken sıcaklık değeri 80 dereceye kadar çıktı. Oyunda hafif takılmalar oldu normal olarak, sonra LOL'e geçtim ve birden 0 FPS'e düştü, sonra tekrar aynı 144'e sabitlendi ama sıcaklık değerleri normaldi bu sırada (40 derece falan). Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sistemimi belirteyim;
  • RX580
  • MSI H310M Pro VD Plus
  • i3 9100F
  • 650W PSU
Bugün hava soğuk olduğu için odada UFO'yu açtım ve bundan dolayı PUBG Lite oynarken sıcaklık değeri 80 dereceye kadar çıktı. Oyunda hafif takılmalar oldu normal olarak, sonra LOL'e geçtim ve birden 0 FPS'e düştü, sonra tekrar aynı 144'e sabitlendi ama sıcaklık değerleri normaldi bu sırada (40 derece falan). Yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba. UFO tam olarak kasaya yakınsa sorun bundan kaynaklıdır. Umarım aşırı sıcaklıktan ötürü GPU'nun PVC'ye olan lehimleri çatlamamıştır. Şu anda 1-2 dakika Furmark uygulaması ile test edebilir misiniz ? Oyun açmayın kısa süreli maksimum 3 dakika olmak üzere bir Furmark testine sokun sistem kendini kapatmazsa ve GPU (Ekran kartı) 90 dereceyi bulmazsa sorun olmaz diyebiliriz.

Lakin elektronik de tıpkı insan evladı gibi. Ne zaman rahatsızlanacağımızı bilemediğimiz gibi onların da ne zaman arızalanacağını bilemeyiz maalesef ki.

Sistemi kapatıp yeniden açtığınızda bu problem devam etti mi? Önceden böyle bir problemin var mıydı? Devam ettiyse sürücünü kaldır. Bunun için bilgisayarı güvenli mod ile başlatıp DDU programı ile eski sürücüleri kaldır. Şu sürümü kurup tekrar test et. https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-9-2

sistemi kapatıp açmadım ve hayır önceden yoktu bugün ufoyu yaktıktan sonra oldu.Şimdi yeniden başlatıcam.
sistemi kapatıp açmadım ve hayır önceden yoktu bugün ufoyu yaktıktan sonra oldu.Şimdi yeniden başlatıcam.

Şebeke kaynaklı bir problem olabilir. UPS kullanmanızı öneririm. (Şebeke problemi var mı diye bir elektrikçi yahut abonesi olduğunuz elektrik şirketine başvuru yapmanızı öneririm.)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı