RX590 GPU clock hızını düşürme

takroli3

Centipat
A10 7890K işlemcime RX590 ekran kartı taktım anlık FPS düşmesiları yaşıyorum darboğazdan dolayı galiba. Ben de ekran kartımın hızını azaltmak istiyorum. Nereden nasıl yapılacağını söyler misiniz? AMD'nin uygulamasından bir türlü yapamadım detaylı, bir anlatım olursa sevinirim.

Merhaba, Msi Afterburner'dan Gpu ve Cpu kullanımına oyun oynarken bak; hangisi sürekli %100 kullanımda kalıyorsa o darboğaz yapıyordur. Darboğaz sıcaklıktan ise herhangi birinin dolayı frekansı düştüğü içindir.
Fps sabitleme kapalı ise donanımlar %100 de çalışıp gereksiz yerlerde yüksek fps verir, yüksek enerji tüketir ve ısınıp frekansı düşürüp olmadık yerlerde Fps yi düşürür.

Tavsiyem Amd nin Programından Fps yi 120-150 civarına sabitlemen. Oyun ayarlarından 60 Fps'e sabitlemede Cs-Go gibi oyunlarda yeterli olmayabiliyor. Bana göre 150 Fps'de sabitleme iyiydi.

Masaüstüne sağ tıklayıp Amd programına giriş yap. Gpu ayarlarını kurcala, orada ister her bir oyun için, ister tüm oyunlar için Fps sabitleme ayarı var. Fps ayarı hatırladığım kadarıyla çubuk şeklinde kaydırılıyordu. İstediğin değere kadar kaydırıp kaydet, ve sistemi yeniden başlat. Öyle dene.

Ekmele: Ekran kartı frekansını Msi Afterburner programından ayarlayabilirsin. Yalnız frekansı ayarladıktan sonra programı Windows açılışında otomatik açılsın olarak ayarlayıp sistemi yeniden başlat.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı