RX590 vs GTX1660S

2060 değil 2060 Super bulunuyor. O da Sapphire'den 823TL daha pahalı ki 1660 Super'e kıyasla 1400TL daha pahalı olmuş oluyor. Bu arada işlemci R3 3300X, R5 3600'ün benim için gereksiz olduğuna kanaat getirdim.

Ben de bu videoyu kastedmiştim hocam. 😄

Çoklu çekirdekte arada aşırı fark var ve Warzone gibi oyunlarda 1600 AF seviyelerine düşebiliyor diye biliyorum yani ileri dönük değil günü kurtarmalık denebilir 4/8 sınırda yetiyor o yüzden birkaç yıl hala gideri olan 3600'ü almanı öneririm yani çoklu çekirdekte arada aşırı fark var yani alınabiliyorsa kesinlikle 3600 alın bence ileride ekran kartı yükseltirken ya da işlemci yükü artarken sıkıntı çekmezsin ki şu an bile Warzone'de 1600 AF seviyesine düşüyor neyse karar sizin.

Termal macun sürme gibi işlemlerden anlıyosanız ( gelecek odaklı söylüyorum) Sapphire 5600XT alın. Lakin bilginiz yoksa önermem. Stabil sürücüsünüde kurarak performans alabilirsiniz. Ama gelecek dönemlerde termal macunu değişimi yapmanız şart.
Nasıl yani? Bir ekran kartı neden böyle bir işleme ihtiyaç duyar ki?
Çoklu çekirdekte arada aşırı fark var ve Warzone gibi oyunlarda 1600 AF seviyelerine düşebiliyor diye biliyorum yani ileri dönük değil günü kurtarmalık denebilir 4/8 sınırda yetiyor o yüzden birkaç yıl hala gideri olan 3600'ü almanı öneririm yani çoklu çekirdekte arada aşırı fark var yani alınabiliyorsa kesinlikle 3600 alın bence ileride ekran kartı yükseltirken ya da işlemci yükü artarken sıkıntı çekmezsin ki şu an bile Warzone'de 1600 AF seviyesine düşüyor neyse karar sizin.
Hocam bu konuda çok netim, R5 3600 almayacağım. Ekran kartı için yardımcı olursanız sevinirim.

En kötü kompetentler Sapphire'de ve en fazla sorun çıkaran marka Sapphire ama hala şu tipleri anlamış değilim neye bakarak " Sapphire en iyi markadır moruq" diyorlar anlamış değilim yok yani bu markayı EVGA gibi sananlar var.

Zaten biliyorsundur Sapphire Pulse 5500XT 8GB kullanıyorum. Bu haliyle güzel, memnunum. En iyi marka tabii demem ama f/p olarak beğendim şu ana kadar zaman neyi gösterir bilemem.

AMD için konuşursam Sapphire orta-iyi bir seviyede burada, en kötü kartlar ise yenilenmemiş haliyle Asus TUF, MSI Mech ve giriş seviyesi Gigabyte modelleri. Asus ve MSI'ın üst modelleri ne kadar en güzeli olsa da ekonomik model yapınca direkt en kötüsünü yapıyorlar. 😁

Ekran kartı da işlemcide termal macuna ihtiyaç duyar yeni öğrendiniz sanırım. Fan bloğun sökerek işlemciye benzeten çipe termal macun uygulanır. Videolarda daha açıklayıcı anlatılıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
.

Sapphire markası ucuz olduğu gibi sıcaklık sorunları da yaşatıyor size önerim 5600XT alın lakin başka markalardan.
? :D

Ekran kartı da işlemcide termal macuna ihtiyaç duyar yeni öğrendiniz sanırım. Fan bloğun sökerek işlemciye benzeten çipe termal macun uygulanır. Videolarda daha açıklayıcı anlatılıyor.

.

.

Yok onu biliyorum fakat bu modelde mutlaka yapılması gerektiğini bilmiyordum. Bu arada sistemi 2-3 yıl kullanacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı