Çözüldü RX6400 sistemde FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Korayerdgn

Kilopat
Daha yeni GT1030'dan RX6400e geçiş yaptım (PCI 3.0 odluğunu bilerek aldım ama bu sebep olmuyordur herhalde.) Fakat oyunlarda beklenmedik şekilde droplar veya kırılmalar yaşanıyor ancak normal halinde iyi performans alıyorum. Özellikle Battle-Royale oyunlarda kimi zaman 100-200 FPS görebilmeme rağmen çok fazla drop yiyorum. Sebebi nedir anlamış değilim yazılımsal olarak değil daha çok donanımsal olduğunu düşünüyorum çünkü Bannerlord gibi oyunlarda FPS'imde gerçekten artış olduğunu ve akıcı oynatabildiğinin farkına varabiliyorsun. Sistemimi aşağıya bırakıyorum anlayan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

-8 GB 3000Hz RAM.
-R3 1200.
-RX6400
-240GB SSD + 1TB HDD.

Çözüm
Konuyu güncellemek isterim.
+8 GB RAM aldım sorun çözüldü işlemcim yetersiz gözükmüyor drop vs. yemiyorum.
1050 Ti ile bile darboğaz yaşayan bir işlemciye böyle demeniz şaka gibi. Neyse, size iyi çözümler dilerim. Diyelim ki hiç darboğaz yok, direkt suçu RAM'e atmanız ayrı komik. En ufak detay bile istememişsiniz (çözünürlük, oyun ayarları vs). Ama büyük ihtimalle hem RAM'in çift kanal performansından yararlanamaması hem işlemcinin düşük kalması sorun. Kesin konuşmayı bırakalım. Hem bir kişi yanlış cevap verdiğinde saldırmak hoş olmuyor.

Ryzen 3 1200 AF işlemci 1050 de darboğaz yaşatmaz sende o kadar gömme işlemciyi 7 yıllık ekran kartı.

8 gb tek slot ram ile oyun çok zor, ram'ler dolunca sistem sabit sürücülere yükleniyor ve tıkanıyor. Mutlaka 2x8 gb ram alın, aynı ekran kartı bende var, RDR2 yüksek ayarlarda sıkıntısız oynuyoruz. Sizin işlemci gücü biraz düşük ve ram hızı düşük, şimdilik ram takarsanız en azından drop yemeden oynarsınız. Oyunlar harddiste ise arada mutlaka defrag yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı