Çözüldü RX6400 sistemde FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Korayerdgn

Kilopat
Daha yeni GT1030'dan RX6400e geçiş yaptım (PCI 3.0 odluğunu bilerek aldım ama bu sebep olmuyordur herhalde.) Fakat oyunlarda beklenmedik şekilde droplar veya kırılmalar yaşanıyor ancak normal halinde iyi performans alıyorum. Özellikle Battle-Royale oyunlarda kimi zaman 100-200 FPS görebilmeme rağmen çok fazla drop yiyorum. Sebebi nedir anlamış değilim yazılımsal olarak değil daha çok donanımsal olduğunu düşünüyorum çünkü Bannerlord gibi oyunlarda FPS'imde gerçekten artış olduğunu ve akıcı oynatabildiğinin farkına varabiliyorsun. Sistemimi aşağıya bırakıyorum anlayan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

-8 GB 3000Hz RAM.
-R3 1200.
-RX6400
-240GB SSD + 1TB HDD.

Çözüm
Konuyu güncellemek isterim.
+8 GB RAM aldım sorun çözüldü işlemcim yetersiz gözükmüyor drop vs. yemiyorum.
Ya arkadaşım sendeki 3000G ile 1200 arasında besleme farkı var çocuğa yeterli işlemci. RAM'den sıkıntı çekiyor.
Tamam ama Ryzen 3 1200 denilen işlemci ağır oyunlarda yine düşük FPS ve takılmaya neden olur sistemden tam performans alamaz. İlk önce RAM yükseltsin sonra parası olunca işlemciyi de yükseltsin.

Tamam ama Ryzen 3 1200 denilen işlemci ağır oyunlarda yine düşük FPS ve takılmaya neden olur sistemden tam performans alamaz. İlk önce RAM yükseltsin sonra parası olunca işlemciyi de yükseltsin.
gerilime gerek yok arkadaşlar. Sadece hata payı bırakmak istemiyorum. Birbirinizi üzmenizi istemem.

Dedğim gibi benim maalesef işlemci sıkıntılı çünkü ayarlarımı düşürünce işlemci 100 ama ekran kartı kullanımı %50'yi geçmiyor arada %15'e düşüp tekrar çıkıyor %50'ye ama gerçi RX6400 ile 6600XT ile aralarında bayağı fark var.

Bu oynadığı oyuna görede değişir tabii eğer Valorant veya CS oynuyor ise bunlar işlemci ağırlıklı oyunlar yani 4Core 4threadlik işlemci sonuçta.
Kullanıma göre yorum yapmadım. 8x2 RAM olsa bile işlemci düşük olduğu için işlemci ağırlıklı oyunlarda yine takılma yaşayacak. RAM yükseltmesin demedim, ama işlemciyi de yükseltsin.

En yakın zamanda işlemciyi de yükseltin.
İşlemci bozuk değilse çözer.

Ki varsayım benimkisi çözecektir.
1667491515246.png

super people denen yeni bir oyunda düşük ayarlardayım ve genel olarak böyle bi performasn alıyorum. Şuanlık drop oyunda hiç yemedim.

Son düzenleme:
Tek RAM + Athlon 3000G'nin 2 çekirdekli bir işlemci olması sorunlar. Her oyun 4 çekirdek bekliyor artık. R5 5500 şuanda 2000 TL'nin altında, alabiliyorsanız onu alın kesinlikle. Alamıyorsanız ikinci el bir R3 1200 veya R3 3100 bile daha iyi olur.

Hocam konuyu tamamen yanlış anlamışsınız. İşlemcisi Athlon 3000G olan konu sahibi değil, @89666 hocamız. Konu sahibinin işlemcisi Ryzen 3 1200.
Tek RAM + Athlon 3000G'nin 2 çekirdekli bir işlemci olması sorunlar. Her oyun 4 çekirdek bekliyor artık. R5 5500 şuanda 2000 TL'nin altında, alabiliyorsanız onu alın kesinlikle. Alamıyorsanız ikinci el bir R3 1200 veya R3 3100 bile daha iyi olur.

Konu sahibine gelince, RAM yükseltmesi büyük ihtimalle sorunu çözer.

İşlemcinin yetersiz olmadıgını düşünüyorum.

1050 Ti ile bile darboğaz yaşayan bir işlemciye böyle demeniz şaka gibi. Neyse, size iyi çözümler dilerim. Diyelim ki hiç darboğaz yok, direkt suçu RAM'e atmanız ayrı komik. En ufak detay bile istememişsiniz (Çözünürlük, oyun ayarları vs). Ama büyük ihtimalle hem RAM'in çift kanal performansından yararlanamaması hem işlemcinin düşük kalması sorun. Kesin konuşmayı bırakalım. Hem bir kişi yanlış cevap verdiğinde saldırmak hoş olmuyor.

1050 Ti ile bile darboğaz yaşayan bir işlemciye böyle demeniz şaka gibi. Neyse, size iyi çözümler dilerim. Diyelim ki hiç darboğaz yok, direkt suçu RAM'e atmanız ayrı komik. En ufak detay bile istememişsiniz (Çözünürlük, oyun ayarları vs). Ama büyük ihtimalle hem RAM'in çift kanal performansından yararlanamaması hem işlemcinin düşük kalması sorun. Kesin konuşmayı bırakalım. Hem bir kişi yanlış cevap verdiğinde saldırmak hoş olmuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1050ti ile bile darboğaz yapan pc demişsiniz fakat incelemelerde ve testlerde neden yok?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı