Ryzen 2600 Sistem "No Signal" Sorunu

alperenbeyiniz

Hectopat
Selamlar. Birkaç aydır siyah ekran sorunuyla karşı karşıyayım ve bu aralar çok sık yapmaya başladı. Oyundayken, video izlerken veya internette gezinirken sistem kitleniyor ve monitör "no signal" Durumuna düşüyor, ardından mouse ve klavye kapanıyor reset atmadan PC kendine gelmiyor.

Sistem:

AMD Ryzen 5 2600 - SAPPHİRE RX 590 Special Edition Nitro+ - 3000 Mhz XPG RGB d41 RAM+3000Mhz corsair vengeance lpx 8gb RAM - ASRock B450M HDVR - Adata SU630 240 GB SSD - Steelseries Rival 105 - James Donkey 610s - James Donkey 711 7.1

İşlemci 3.9GHz 1.3Volt Auto'ya aldığımda da aynısı oldu. RAM'ler marka olarak farklı ama CL ve frekans değerleri aynı tahminimce RAM'lerden kaynaklı ama RAM'dan kaynaklı olup olmadığını nasıl öğreneceğim bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Birkaç aydır siyah ekran sorunuyla karşı karşıyayım ve bu aralar çok sık yapmaya başladı. Oyundayken, video izlerken veya internette gezinirken sistem kitleniyor ve monitör "no signal" durumuna düşüyor, ardından mouse ve klavye kapanıyor reset atmadan PC kendine gelmiyor.

Sistem:

AMD Ryzen 5 2600 - Sapphire RX 590 Special Edition Nitro+ - 3000 MHz XPG RGB D41 RAM+3000MHz Corsair Vengeance LPX 8 GB RAM - ASRock B450M HDVR - Adata SU630 240 GB SSD - SteelSeries Rival 105 - James Donkey 610S - James Donkey 711 7.1.

İşlemci 3.9GHz 1.3Volt Auto'ya aldığımda da aynısı oldu. RAM'ler marka olarak farklı ama CL ve frekans değerleri aynı tahminimce RAM'lerden kaynaklı ama RAM'dan kaynaklı olup olmadığını nasıl öğreneceğim bilmiyorum.

Sıkıntı ekran kartında olabilir.

Selamlar. Birkaç aydır siyah ekran sorunuyla karşı karşıyayım ve bu aralar çok sık yapmaya başladı. Oyundayken, video izlerken veya internette gezinirken sistem kitleniyor ve monitör "no signal" Durumuna düşüyor, ardından mouse ve klavye kapanıyor reset atmadan PC kendine gelmiyor.

Sistem:

AMD Ryzen 5 2600 - SAPPHİRE RX 590 Special Edition Nitro+ - 3000 Mhz XPG RGB d41 RAM+3000Mhz corsair vengeance lpx 8gb RAM - ASRock B450M HDVR - Adata SU630 240 GB SSD - Steelseries Rival 105 - James Donkey 610s - James Donkey 711 7.1

Bios sürümünüzü 3.nesil ryzen destekli kullanıyorsanız downgrade edin.Memtest86 ile ramleriniz test edin.Occt de 10 dakika kadar power testi yaparak sistemi gözlemleyin.Bu kadarını söyleyebilirim.Ayrıca,adrenalin 20.1.3 sürümü Rx 570 vb. kartlarda gayet stabil.

Sistem:

Ekran kartı sürücüsü de olabilir maalesef,daha önce sorunsuz kullandığınız bir ekran kartı sürücüsü varsa simdikini ddu ile kaldırıp,sorunsuz sürücüyü yüklemeyi bir deneyin isterseniz.

Belleklerden olduğunu düşünmüyorum fakat Memtest86 ile bellekleri kontrol edin veya tanıdığınız bir bilgisayarcıya götürüp bellekleri orada test edin.
Ekran kartının oturduğundan ve monitör bağlantılarını kontrol edin. Ardından Furmark ile test edin.
OCCT Power testi sonucunu paylaşın, sorun devam ederse başka bir PSU ile deneyin.

BIOS sürümünüzü 3.nesil Ryzen destekli kullanıyorsanız downgrade edin. Memtest86 ile RAM'leriniz test edin. OCCT'de 10 dakika kadar Power testi yaparak sistemi gözlemleyin. Bu kadarını söyleyebilirim. Ayrıca, adrenalin 20.1.3 sürümü RX 570 vb. kartlarda gayet stabil.

Ekran kartından eski sürümlerden çok çektim ama dediğiniz gibi 2020 sürümlerinde pek sorun yok gibi önerdiğiniz testleri tek tek yapacağım teşekkür ederim.

Belleklerden olduğunu düşünmüyorum fakat Memtest86 ile bellekleri kontrol edin veya tanıdığınız bir bilgisayarcıya götürüp bellekleri orada test edin.
Ekran kartının oturduğundan ve monitör bağlantılarını kontrol edin. Ardından FurMark ile test edin.
OCCT Power testi sonucunu paylaşın, sorun devam ederse başka bir PSU ile deneyin.

Test edeceğim ama sorunun Power'de olduğunu düşünmüyorum çünkü arıza olduğu zaman sistemin ekran kartında veya işlemcide yük olmadığı haldeyken bile arıza verebiliyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı