Ryzen 2600 ve RTX 2080 sistem toplama

• Konuyu başlatan Alonly
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 72
  • Görüntüleme 6.063
376170

Yukarıdaki listeyi siz paylaştınız. Toplam tutarı 14.000 TL ile. Bende buna karşılık, aşağıda ki yorumu ve listeyi paylaştım. Siz bundan sonra ekran kartını düşürme kararınızı okuyup okumadığımı sordunuz. Sizin tercihlerinizi sorgulamıyorum, alabilmenizi sağlayabiliyorsam niye daha düşüğü ile yetinelim derdindeyim.

Toplamda 12.850 TL tutuyor. Sizin paylaştığınız listedeki bütçe geçerli ise hala 2600X değiştirilip yerine 2700X eklenebiliyor ki bu durumda bile sizin listedeki bütçeyi bulmuyor. O şekilde toplam 13.620 TL oluyor.
RYZEN 5 2600X = 1509 TL
MSI X470 GAMING PLUS = 960 TL
CORSAIR VENGEANCE LPX RED (2x8GB) 3200Mhz = 881 TL
GIGABYTE RTX 2080 WINDFORCE = 5.478 TL
Samsung 860 EVO 500GB = 574 TL
SEAGATE BARRACUDA 1 TB 7200RPM = 268 TL
Phanteks Eclipse P350X = 436 TL
FSP HYDRO 700W AKTIF PFC 80+ BRONZE = 462 TL
Samsung LC27JG50QQMXUF 27 = 2.283 TL

11.000 TL cebimde para var ve böyle bir sistem topladım. Sizce ne kadar mantıklı ne kadarı değil. Bana bir yol gösterin. Sadece kasa lazım bana. 1080p 60 Hz monitörüm var. Render alacağım, çizim yapacağım arada yayın da yaparım diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 375690
koca bi darboğaz derim sana. 2700x al, x470 Aorus ultra gaming al, ramler flare x CL değeri daha iyi ve ryzen le en uyumlu ramler, bide rtx 2070 çek en az 2 fanlı.

Sent from my ANE-LX1 using Technopat mobile app

Ben olsam 2700x ve 2070 alırdım. 2080 cidden çok pahalı. O parayı vermektense 3 sene sonra ekran kartı upgrade etmek daha mantıklı geliyor bana. Yani neredeyse 2 tane 2060 parası yazık günah o kart için. 2700x de uzun vadeli kullanılabilir diye düşünüyorum.

Ben olsam 2700x ve 2070 alırdım. 2080 cidden çok pahalı. O parayı vermektense 3 sene sonra ekran kartı upgrade etmek daha mantıklı geliyor bana. Yani neredeyse 2 tane 2060 parası yazık günah o kart için. 2700x de uzun vadeli kullanılabilir diye düşünüyorum.
3 sene sonra iki tane 2060 parasına 1 kilo patates alabileceğinizin garantisi yok :)

Konu sahibi arkadaşa gelince, alabiliyorken ekran kartınızı yüksek alın 2600X her türlü besler ve 2K 144HZ monitörle şahane olur.
2K'da 2600X ile 2700X arasındaki FPS farkı olmaz denmicek kadar az olur.

Yarının ne olacağı meçhul oyun için en önemli parça ekran kartı gücünüz yetiyorken 2080 alıp işlemcinizi 2600X yapın yanınada 2K 144HZ monitör ekleyin.

Sistemi bu şekilde almaya karar verdim monitör olarak msi monitör seçtim. Bütçeyi zorlucam biraz ama ilk ve tek olacak benim için öyle olmasını istiyorum.
Kasa olarak ta msi seçmek istiyorum ama bu kasanın hava sirkülasyonu nasıl olur hava alabilir mi dışardan emin değilim.

Dosya Ekleri

• sanalmarketim.JPG
    sanalmarketim.JPG
    77,2 KB · Görüntüleme: 59
@Alonly bi' kasaya o kadar bayılmanıza gerek yok. Phanteks 350X veya Cooler Master MB150L alabilirsiniz. Hava akımları harika ve fiyatları daha uygun. Ayrıca tek bi' siteden toplamak yerine farklı sitelerden daha uyguna toplayabilirsiniz.

İşlemciyi indirimde 1450 tlye aldım itopyadan. Ekran kartını 200 lira farkla sanal marketimden aldım 6000 tl. Teknoloji pazara güvenemedim nedendir bilmiyorum. Diğer parçaların hepsini aynı yerden almak işimi kolaylaştırır diyerek sanal marketime yöneldim. Pişman olmam inşallah. Cooler Master MB150L modelini satan teknoloji mağazası göremedim internette. H500p mesh modeli hoşuma gitti yorumlar olumlu ama pahalı msi kasayı eledim zaten. Almışken görsel açıdan da tatmin etsin istiyorum. Dediğim gibi uzun yıllar kullanabilmek asıl amaç benim için. Bütçeyi esnetebildiğim kadar esnetip kaliteli seçeneklerden uygun olanı alacağım.
@Zgrrs Teşekkür ederim hepinize ilgilendiğiniz için.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7 veya 8 fps bazı oyunlarda 3 fpsye kadar düşüyor fark. 2600x bana da yeterli görünüyor.

Son düzenleme:
İşlemciyi indirimde 1450 tlye aldım itopyadan. Ekran kartını 200 lira farkla sanal marketimden aldım 6000 tl. Teknoloji pazara güvenemedim nedendir bilmiyorum. Diğer parçaların hepsini aynı yerden almak işimi kolaylaştırır diyerek sanal marketime yöneldim. Pişman olmam inşallah. Cooler Master MB150L modelini satan teknoloji mağazası göremedim internette. H500p mesh modeli hoşuma gitti yorumlar olumlu ama pahalı msi kasayı eledim zaten. Almışken görsel açıdan da tatmin etsin istiyorum. Dediğim gibi uzun yıllar kullanabilmek asıl amaç benim için. Bütçeyi esnetebildiğim kadar esnetip kaliteli seçeneklerden uygun olanı alacağım.
@Zgrrs Teşekkür ederim hepinize ilgilendiğiniz için.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7 veya 8 fps bazı oyunlarda 3 fpsye kadar düşüyor fark. 2600x bana da yeterli görünüyor.
hayırlı olsun Allah utandırmasın,

MPG27CQ Black Friday zamanı 2500 TL civarına düşmüştü. Ben MAG27CQ modelini kullanıyorum. 2500 TL ile aldım 2 gün sonra MPG27CQ 2500 TL ile satıldı. O fiyat verilmeden önce biraz sabır belkiişe yarayabilir bilemiyorum. Bu kadar düşmesede faydası olacak bir indirm olur belki, dediğim gibi bilemiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı