Ryzen 2600X ve GTX 1080 sistem toplama

8 GB RAM aldığınız için çok aşırı FPS kaybı yaşamazsınız. Maksimum 6 7 FPS fark eder. Bunu da GTX 1080 tolere eder. 5 6 ay sonra bir 8GB RAM daha eklerseniz çok iyi olur sizin için. Ben de yeni topluyorum ve söylediğim şekilde yapacağım. Yani sistemde 16 GB RAM olsun diye GTX 1080 den vazgeçip 1070 falan alınmaz. RAM kolaylıkla alınıp eklenebilecek bir şey. Rahat olun. 8 GB ile 16 GB arasında çok fark olmayacak.
Aslında 16 ile 8 arasında 10-12 FPS bile oynadığını gördüm videolarda. Ama dediğin gibi 8 alınır daha sonradan 8 daha eklenir o kolay. Ben de aynı şekilde yapmayı düşünüyorum çünkü.
Neyi farkettim 300TL normal HDD ye verene kadar 400TL ye SSD ler var kral hızda bence öyle yap depolama gereksinimini 500GB normal HDD ler bile ucuzladı harici bile alıp kullanabilirsin ben önceki bilgisayarımda öyle yapıyorum.
Hangi site bir de bu? 2700TL ye GTX 1080 ??

Aslında 16 ile 8 arasında 10-12 FPS bile oynadığını gördüm videolarda. Ama dediğin gibi 8 alınır daha sonradan 8 daha eklenir o kolay. Ben de aynı şekilde yapmayı düşünüyorum çünkü.
Neyi farkettim 300TL normal HDD ye verene kadar 400TL ye SSD ler var kral hızda bence öyle yap depolama gereksinimini 500GB normal HDD ler bile ucuzladı harici bile alıp kullanabilirsin ben önceki bilgisayarımda öyle yapıyorum.
1TB HDD + 240 SSD yerine 512 SSD daha mantıklı evet. Benim için öyle en azından. Bilgisayara bir şey depolamıyorum ama 2TB 4TB HDD'ye ihtiyacı olanlar da oluyor. Ben sisteme HDD koymadım bile. Harici HDD'm var. 240 SSD sistem,oyunlar ve programlarım için yeterli.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu video çok ney koyuyor ortaya 8GB VS 16GB ı. 2 3 FPS fark var.

1TB HDD + 240 SSD yerine 512 SSD daha mantıklı evet. Benim için öyle en azından. Bilgisayara bir şey depolamıyorum ama 2TB 4TB HDD'ye ihtiyacı olanlar da oluyor. Ben sisteme HDD koymadım bile. Harici HDD'm var. 240 SSD sistem,oyunlar ve programlarım için yeterli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu video çok ney koyuyor ortaya 8GB VS 16GB ı. 2 3 FPS fark var.

Hangi site arkadaşınki fikrin var mı?

Olay FPS oynaması değil. Olay, bilgisayarı ne derece rahatlıkla kullanacağın. Birçok oyun 8 sınırını zorlarken, arkadan müzik açınca memory not enough hatalarına göğüs gerecekseniz, devam edin, 1080 alma uğruna 2018'in ortasında 8 GB RAM'li sistem toplayın.

Ben şu an Fortnite oynarken, arkada Spotify, Steam, Discord gibi her oyuncunun açık bırakacağı türden şeyler bırakıyorum ve sabit 12-13 GB RAM kullanımlarına çıkıyorum. Bunun rahatlığını neyle değiştirebilirsin ki? Sözde RAM optimizasyonu programlarından sıkılmadık mı? RAM'ler, programlara hızlı erişim için değilse nedir? Her oyuna gireceğinde "aman RAM tıkanmasın" diye tüm programları tek tek kapatmanın nesi keyifli? Onları sere serpe açık bırakmanın rahaltığını neyle değişebilirsin?

Onu bunu geçtim, oynayacağım oyunlar henüz 8den fazlasını istemiyor diyorsun. O oyunlar ona bakarsan, 1080 de istemiyorlar. 1060, 1070Tİ ile cillop gibi çalışıyorlar.

Yani burada bir tezatlık söz konusu. Bence bir sistem kurulduğunda tüm parçalar birbiriyle ahenk içerisinde olmalı. VRAM'i, RAM'ine eşit bir PC kulağa gerçekten saçma geliyor, kusura bakma. Çek 16 GB Ram'ini, al 1070'ini. Yıllar yıllar kullanırsın, her türlü evladiyelik bir ekran kartı zaten.

--

Bunun diğer etmenlerni saymıyorum bile. 16 RAM o kadar rahat ki, hem Windows Defender hem de Malwarebytes programını kullanıyorum. Bir yandan Logitech'in fare yazılımı sürekli etkin. ASUS'un yazılımları etkin. Ekran yakalama programı Lightshot etkin. Nvidia'nın tüm hizmetleri açık (ANSEL, Shadowplay, Instant Replay) . MSI Afterburner sürekli açık, beraberinde Riva Tuner ile. Bunların hepsi derya deniz RAM'e oturuyor ve mutlu mutlu çalışıyorlar. Tıklayınca tak diye karşına çıkıyor, direkt RAM'den çıkıp geldiği için. Tüm bu programları her seferinde tek tek açmakla uğraşacak olsaydım, ölme eşeğim ölme. :) 8 RAM'de olsaydım, bunların üçte birini bile çalıştıramazdım, çalıştırmaya kalksam muhtemelen oyunda ağır DROP yerdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay FPS oynaması değil. Olay, bilgisayarı ne derece rahatlıkla kullanacağın. Birçok oyun 8 sınırını zorlarken, arkadan müzik açınca memory not enough hatalarına göğüs gerecekseniz, devam edin, 1080 alma uğruna 2018'in ortasında 8 GB RAM'li sistem toplayın.

Ben şu an Fortnite oynarken, arkada Spotify, Steam, Discord gibi her oyuncunun açık bırakacağı türden şeyler bırakıyorum ve sabit 12-13 GB RAM kullanımlarına çıkıyorum. Bunun rahatlığını neyle değiştirebilirsin ki? Sözde RAM optimizasyonu programlarından sıkılmadık mı? RAM'ler, programlara hızlı erişim için değilse nedir? Her oyuna gireceğinde "aman RAM tıkanmasın" diye tüm programları tek tek kapatmanın nesi keyifli? Onları sere serpe açık bırakmanın rahaltığını neyle değişebilirsin?

Onu bunu geçtim, oynayacağım oyunlar henüz 8den fazlasını istemiyor diyorsun. O oyunlar ona bakarsan, 1080 de istemiyorlar. 1060, 1070Tİ ile cillop gibi çalışıyorlar.

Yani burada bir tezatlık söz konusu. Bence bir sistem kurulduğunda tüm parçalar birbiriyle ahenk içerisinde olmalı. VRAM'i, RAM'ine eşit bir PC kulağa gerçekten saçma geliyor, kusura bakma.
Bravo süper açıklamışsınız. Eski laptopumda bile 16GB kullanıyorum kullanımı 12lerde geziyor dediğiniz şeyleri yaparken.

Yani burada bir tezatlık söz konusu. Bence bir sistem kurulduğunda tüm parçalar birbiriyle ahenk içerisinde olmalı. VRAM'i, RAM'ine eşit bir PC kulağa gerçekten saçma geliyor, kusura bakma. Çek 16 GB Ram'ini, al 1070'ini. Yıllar yıllar kullanırsın, her türlü evladiyelik bir ekran kartı zaten.

--

Bunun diğer etmenlerni saymıyorum bile. 16 RAM o kadar rahat ki, hem Windows Defender hem de Malwarebytes programını kullanıyorum. Bir yandan Logitech'in fare yazılımı sürekli etkin. ASUS'un yazılımları etkin. Ekran yakalama programı Lightshot etkin. Nvidia'nın tüm hizmetleri açık (ANSEL, Shadowplay, Instant Replay) . MSI Afterburner sürekli açık, beraberinde Riva Tuner ile. Bunların hepsi derya deniz RAM'e oturuyor ve mutlu mutlu çalışıyorlar. Tıklayınca tak diye karşına çıkıyor, direkt RAM'den çıkıp geldiği için. Tüm bu programları her seferinde tek tek açmakla uğraşacak olsaydım, ölme eşeğim ölme. :)
Diyorum ki ben GTX 1080 i al sonra 8 GB eklersin bir kaç ay sonra. 1070 satıp 1080 almak çok daha zor. Ama 8 GB RAM kolay bir iş. Biz 8 GB al çok rahat yeter sana 16 ya gerek yok demedik. Mantıklı olanı öneriyorum.
Hangi site arkadaşınki fikrin var mı?
2700 e 1080 yok şuan. Inno3D GTX 1080 Twin X2 8GB GDDR5X Ekran Kartı N1080-1SDN-P6DN - Nanokatalog en ucuzu bu.

Teknobiyotik'te yaz indirimi vardı ama bitti ve o 2700tl + kdv yani 3200 lira civarı.Artı laptopumdaki ssd'yi takacağım geriye 8gb ram kalıyor onu da 2-3 ay sonra alırım.

GTX 1080 de al 16 GB Ram de al başka türlü ahengi tutturamazsın. Biraz bekler alırım diyosan da olur da yine de böylesine güçlü bir sistem 8 GB Ram ile monte etmek bile koyar insana o yüzden bence olabildiğince çabuk al.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı