Ryzen 2600X ve GTX 1080 sistem toplama

Alkın Kazan

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar ben şu sıralar bilgisayar toplamayı düşünüyorum ve şu sistemi almaya karar verdim. Sizce sorun çıkarır mı? Elektronik konusunda şanssızım geçen yıl aldığım bilgisayar hep mavi ekran hatası verince satmak zorunda kaldım. Mavi ekran gibi sorunlar verir mi? 9500 TL tutuyor. Değiştirirsem daha iyi olacak parçalar varsa onuda yazarsanız sevinirim (bu fiyat aralığında olsun o parçalar).

GIGABYTE GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X
Ryzen 5 2600x
Gigabyte B350 Gaming
Adata 16 GB (8x2) 3000 MHz RAM
Thermaltake kasa
Sharkoon 650watt
Seagate 7200 RPM 1 TB sabit disk
ADATA XPG GAMMIXS11 NVME 240GB 3200/1700MB/s ssd
XL 2411 monitör 144 Hz 24 inç (monitör zaten var alışığım galiba fiyatı 1400 TL civarı onu da ekliyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın serisi değiştirilebilir. B450 veya X serisi olabilir. RAM'ler 3200MHz olabilirse daha iyi olur. Sharkoon dışında bir PSU tercih etmelisiniz. Bu bütçeye Seasonic, Evga vs. yakışır.

HDD olarak Toshiba P300 almanız daha iyi olacaktır.

Anakartın serisi değiştirilebilir. B450 veya X serisi olabilir. RAM'ler 3200MHz olabilirse daha iyi olur. Sharkoon dışında bir PSU tercih etmelisiniz. Bu bütçeye Seasonic, Evga vs. yakışır.

3000 MHz ile 3200 MHz arasında neredeyse fark yok. Yani para harcamaya gerekte yok. Bu ona ne FPS artışı sağlar ne de başka bir şey. Gereğinden fazla masraf olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla fark olmayabilir ama her zaman alabileceğin en fazla performansı almak en iyisidir. 3000MHz RAM fiyatına 3200MHz RAM'ler bulunabiliyor biraz araştırma ile.

Cooler Master MasterWatt 650W 80 Plus Bronze Aktif PFC 120mm Fanlı PSU olarak bu olabilir mi?
Ryzen işlemci uyumlu bir anakart atabilirmisiniz?
Bir de hdd olarak Toshiba p300 almaya karar verdim.
Bilgisayar da iyi değilim pek yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Öncelikle şunu sorayım. Overclock yapacak mısınız?

Gayet güzel bir sistem olmuş :kedi:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı