Ryzen 2600X ve RTX 2070 ısınma sorunu

Yapmayın. Önerim 750W veya 850W bir PSU almanız yanında olacaktır. Ekstra olarak ısınma problemi var ise kasayı güncelleyebilirsiniz. Kasa olarak çok pahalı olmayan ve parasını kurşu kuruşuna hak eden Phanteks P350X önerimdir.

750 W - 850 W ne yaptınız öyle ben imzamdaki sistemi ne olur ne olmaz diye 850 W aldım anca 600 kullanıyor overclocklu hali ile.

Kasa değişimi sıcaklıkları 10 derece düşürmez.

Öndeki fanlar doğru takılmış supply olarak. Arkadaki egzoz olarak eminseniz eğer zaten herşey olması gibi. Ben 2600x'te AMD Wraith Max var diye biliyordum soğutucu Wraith Spire varmış, siz işlemciyi 3.8 - 3.9 Ghz olarak ayarlayın voltajı 1.35V'dan başlayıp yavaş yavaş düşürün sistemin en stabil halini görürüz.

Ekran kartı olarak işin açıkcası bana garip geldi yani kasanın soğutması gayet iyi duruyor önde 3 tane 120mm arkada klasik egzoz. Oyunlarda nasıl peki ekran kartı sıcaklığı ? RTX kartlar genelde sağlam ısınıyor ben fanları açmadığım zaman boşta 55 dereceyi görüyor ekran kartı.

Kasaya daha ne koysun ki ? Soğutma bence gayet iyi duruyor.
Çok nadir 83 derece olduğu oluyor onun dışında 70-75 derece.
Hocam şimdi işlemci sorununu çözsek, ekran kartı sorunu gelecek bu seferde, hiç uğraşmayalım en iyisi ben bunu iade etmeye çalışayım.

Yapmayın. Önerim 750W veya 850W bir PSU almanız yanında olacaktır. Ekstra olarak ısınma problemi var ise kasayı güncelleyebilirsiniz. Kasa olarak çok pahalı olmayan ve parasını kurşu kuruşuna hak eden Phanteks P350X önerimdir.
Hocam ben o kasayı da alırım sonradan ekran kartı arızalı veya işlemci arızalı çıkar benim şansım bu ya vallahi fan al dediler fan aldım, tık yok yemin ediyorum tık yok.

750 W - 850 W ne yaptınız öyle ben imzamdaki sistemi ne olur ne olmaz diye 850 W aldım anca 600 kullanıyor overclocklu hali ile.

Kasa değişimi sıcaklıkları 10 derece düşürmez.
En az ( OC yapılmayacak ) 650 W öneriliyor. Bu demek oluyorki Sisteme 750W bir PSU gerekiyor rahatça güç sağlayabilmesi için.
Siz en iyisi sistemi iade edin. Technopat'de konu açın. Yeni bir sistem toplayın.

Ek olarak kasanın hava akışı yanlış. Öndeki fanların biri havayı kasanın içine çekmiyor aksine dışarı veriyor.
Fanlarda pek iyi gözükmüyor.
Bu fanlarda 3 adet alırsanız soğutmaya kesin katkısı olacaktır.
MSI TORX 12CM KASA FANI MSI | Trendyol
Biri dediğiniz alttaki fan ise o kasanın kendi fanları diğer egzoz fan ve üstteki fan benim satın aldığım fanlar hocam oyuncak gibi olduk daha bu fanları alalı 2 gün olmadı ben bunu da alınca yine olmazsa çok büyük triplere giricem artık :D

Ki bu kasaya bu kadar fazla yatırım yeter diye düşünüyorum bu kasanın boş hali 350 TL 44 TL'de fan almıştım 394 TL yaptı bu fanı da alırsam toplam 500 TL olacak ve eğer ki sıcaklıklarımı düşürmezse tekmelerim kasayı :D
En az ( OC yapılmayacak ) 650 W öneriliyor. Bu demek oluyorki Sisteme 750W bir PSU gerekiyor rahatça güç sağlayabilmesi için.
Siz en iyisi sistemi iade edin. Technopat'de konu açın. Yeni bir sistem toplayın.
İade etmek çok istiyorum fakat marka karar veriyormuş ona sanırım sıkıntılı olmadığı sürece öyle bir şey olmazmış bir kaç parçada sıkıntı var desek onları iade ettik desek bu seferde diğer parçalar elimde kalacak.

Biri dediğiniz alttaki fan ise o kasanın kendi fanları diğer egzoz fan ve üstteki fan benim satın aldığım fanlar hocam oyuncak gibi olduk daha bu fanları alalı 2 gün olmadı ben bunu da alınca yine olmazsa çok büyük triplere giricem artık :D

Ki bu kasaya bu kadar fazla yatırım yeter diye düşünüyorum bu kasanın boş hali 350 TL 44 TL'de fan almıştım 394 TL yaptı bu fanı da alırsam toplam 500 TL olacak ve eğer ki sıcaklıklarımı düşürmezse tekmelerim kasayı :D

İade etmek çok istiyorum fakat marka karar veriyormuş ona sanırım sıkıntılı olmadığı sürece öyle bir şey olmazmış bir kaç parçada sıkıntı var desek onları iade ettik desek bu seferde diğer parçalar elimde kalacak.
Büyük ihtimal sorun yaratan şeyler PSU, işlemci fanı, kasa fanları. Siz önerdiğim fanlar yerine güzel bir soğutma alın derim. Önerim CM MasterLiquid Lite 240 veya ML240L.

Ben bu sistemi zaten forumdakilerden akıl alarak toplamıştım bazı parçaları kafama göre bazı parçaları forumdakilerden yardım alarak 600W - 650W PSU önerenler de var o zaman forumda kimseye güvenmeyecek miyiz sistem toplarken ben anlamadım ki.
8000 TL RTX 2070 Sistem Toplama
Büyük ihtimal sorun yaratan şeyler PSU, işlemci fanı, kasa fanları. Siz önerdiğim fanlar yerine güzel bir soğutma alın derim. Önerim CM MasterLiquid Lite 240 veya ML240L.
Maalesef o kadar param yok en fazla 100 TL çıkabilirim o da tüm sorunumu engellemez diye düşünüyorum.

Ki benim 460 TL küsür kasaya verebilecek param yok şu an, monitör aldım param kalmadı maalesef.
Kasa modeli ve fanların modelini tam olarak paylaşabilir misiniz?

Dikkatimi bir şey çekti MSI Afterburner'da sizin grafik kartı hep yükte gözüküyor ?
Ben WoW oynarken bile o kadar olmuyor. Game Boost sürekli açık mı acaba ?
Adsız.png

Kasa modeli ve fanların modelini tam olarak paylaşabilir misiniz?

Dikkatimi bir şey çekti MSI Afterburner'da sizin grafik kartı hep yükte gözüküyor ?
Ben WoW oynarken bile o kadar olmuyor. Game Boost sürekli açık mı acaba ?Eki Görüntüle 345665
Game Boost özelliği kapalı ve yükte gözüküyor onu sormuştum ben size zaten görmediniz sanırım.

Kasa: Corsair Carbide Spec-04
Fanlar: Fan

Düzenleme: Yarın kasayı gönderiyorum Core Performance Boost açık ve Game boost açık olarak göndereceğim sonuçta onları kapatıp performans düşüşü yaşamak istemiyorum o şekilde baksınlar test etsinler. Sonucu buraya yazacağım ama uzun sürecek gibi geliyor.

Yardım eden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı