Ryzen 3 1300X ve GTX 1050 Ti darboğaz problemi

nvzt

Decapat
GTX 1050 Ti ve Ryzen 3 1300X sisteme sahibim. İşlemci darboğaz yapıyor çoğu oyunda %100 kullanımda, minimum %85 ama bu iki parçanın gayet uyuşması gerekiyor mantıken ki zaten her yerde bu sistemler öneriliyor.
Ryzen 3 2200G ile de yapıyor ama i3 8100'de yapmıyor ve çoğu bloglarda hep Ryzen öneriliyor. Peki bu Ryzen'i öneriyorlar da neden hiç memnun kalamıyoruz? Ben anlamıyorum.

Örneğin PUBG Mobile oynuyorum bilgisayardan, FPS düştüğü an ölüyor, kalabalık yerlerde hiç yükselmiyor zaten FPS ama aynı sistemin i3 8100 olanı hiçbir sıkıntı çekmiyor, anlamış değilim ben bu Ryzen'i ve Ryzen'cıları :)

Çekirdek sayısından önce önemli olan bir nokta var, o da çekirdek performansı. Ryzen 3 1300X ile i3 8100 4 çekirdek olmalarına rağmen, i3 8100 çok daha iyi bir çekirdek performansına sahip. Kazanım da buradan kaynaklanıyor.
2000 serisinde biraz toparlanıldı ama 1000 serisi çekirdek performansı konusunda kötü. Çekirdek sayısı yerine neden çekirdek performansını önemsediğimiz bir kez daha anlaşılmış olmalı.

Çekirdek sayısından önce önemli olan bir nokta var, o da çekirdek performansı. Ryzen 3 1300X ile i3 8100 4 çekirdek olmalarına rağmen, i3 8100 çok daha iyi bir çekirdek performansına sahip. Kazanım da buradan kaynaklanıyor.
2000 serisinde biraz toparlanıldı ama 1000 serisi çekirdek performansı konusunda kötü. Çekirdek sayısı yerine neden çekirdek performansını önemsediğimiz bir kez daha anlaşılmış olmalı.
Haklısın bencede ben i3 8100 alma niyetiyle gitmiştim vatan çalışanı gülerek bana fp olmadığını söyledi ryzen önerdi ben çok düşündüm intelden vazgeçmeyecektim ama bana daha iyi ve daha ucuz olduğunu iddia etti bende ryzen aldım 1 ay sonra gittim götürdüm bana işlemcimin kötü olmadığını hatta kendisinin 1060 ile aynı işlemciyi kullandığını söyledi :D bidaha asla ryzene bulaşılmaması gerektiğini anladım normaldede çoğu arkadaşıma intel işlemci önerdim hiç biri şikayet etmiyor kendim ryzen aldım hergün beddua eder oldum :)

Yanlış Bilgilendirme
Grafik ayarlarını düşürterek 1050Ti'yi 9900k ile de darboğaza sokabilirsin.

1050Ti 720p Low grafik ayarlarında AC Odyssey'de 90 FPS verebilmektedir. Fakat 9900k o talebi karşılayamamaktadır.

Ayrıca PUBG mobilde öyle işlemci oranları çıkmaması gerekirdi.

Siz işlemciden mucize bekliyorsunuz. Arkadaşınız da aldığı performansı abartıyor. 1300x ve 8100 arasındaki tek çekirdek IPC farkı sadece %3.

Sisteminizde ya da düşünce şeklinizde bir hatalar olduğu bariz.

Grafik ayarlarını düşürterek 1050Ti'yi 9900k ile de darboğaza sokabilirsin.

1050Ti 720p Low grafik ayarlarında AC Odyssey'de 90 FPS verebilmektedir. Fakat 9900k o talebi karşılayamamaktadır.

Ayrıca PUBG mobilde öyle işlemci oranları çıkmaması gerekirdi.

Siz işlemciden mucize bekliyorsunuz. Arkadaşınız da aldığı performansı abartıyor. 1300x ve 8100 arasındaki tek çekirdek IPC farkı sadece %3.

Sisteminizde ya da düşünce şeklinizde bir hatalar olduğu bariz.
Ben 1080p oynuyorum, düşürünce düzeliyor evet ama piksel piksel oynayacaksam bir sisteme para vermenin anlamı yok. Ben sizi anlamıyorum. Bak Vatan'a gittim, Ryzen 5 1600X taktılar. Darboğaz düzeldi ama FPS düşüşleri düzelmedi. Bu Ryzen'le alakalı değil de neyle alakalı düşünün bakalım. i3-8100 kullananları bizzat test ettim, gayet güzel çalışıyor.

Hele şunu bi anlasaydı şu AMD`ci arkadaşlarımız. Her gün Intel`in daha iyi olduğunu ıspat etmeme rağmen yinede kendi bildiklerini savunuyorlar.
Tek çekirdek performansında gelişmediği sürece, istediği kadar çekirdekle doldursun nafile.
Biraz paraya kıy kafan rahat olsun işte arkadaş. 300 lira daha ucuza alıp problem yaşamaktsansa, biraz para biriktirip daha iyisini alırım.

Pekâlâ, çift kanalda mısınız yoksa tek kanalda mı?

3000'e çıkarıldı derken, nasıl çıkarıldı? 2400 + CL15 olan bir kiti 3000 + CL17/18 falan yaparak çıkarttılarsa bir anlamı olmaz da pek. Eğer ki 3000 + CL15 ve çift kanal bir konfigürasyonla "sorun" devam etmişse, şapkamı önüme koyup konudan çekileceğim keza. :)

Pekâlâ, çift kanalda mısınız yoksa tek kanalda mı?

3000'e çıkarıldı derken, nasıl çıkarıldı? 2400 + CL15 olan bir kiti 3000 + CL17/18 falan yaparak çıkarttılarsa bir anlamı olmaz da pek. Eğer ki 3000 + CL15 ve çift kanal bir konfigürasyonla "sorun" devam etmişse, şapkamı önüme koyup konudan çekileceğim keza. :)
Öyle değil denemek için 2400 çıkarıldı tek kanal 3000 mhz 8 gb takıldı bendekide tek kanal 2400 mhz cl değerleri ise 16
Öyle değil denemek için 2400 çıkarıldı tek kanal 3000 mhz 8 gb takıldı bendekide tek kanal 2400 mhz
Hele şunu bi anlasaydı şu AMD`ci arkadaşlarımız. Her gün Intel`in daha iyi olduğunu ıspat etmeme rağmen yinede kendi bildiklerini savunuyorlar.
Tek çekirdek performansında gelişmediği sürece, istediği kadar çekirdekle doldursun nafile.
Biraz paraya kıy kafan rahat olsun işte arkadaş. 300 lira daha ucuza alıp problem yaşamaktsansa, biraz para biriktirip daha iyisini alırım.
Çok haklısın keşke almasaydım şimdi boşa masraf yapıp intele geçicem 300 tl ucuza kaçalım derken 1500 tl zarara gireceğiz,tamam amd ekran kartları iyi olabilir ama işlemcilerini hiç bir zaman önermeyeceğim tabi render konusu ayrı

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı