Ryzen 3 2200G sisteme OC nasıl yaparım?

HARDMehmet3332

Kilopat
Ryzen 3 2200G.
RX 570 ITX 4 GB.
8 GB 3000MHz CL16 tek slot RAM.
Gigabyte A320M-HD2 anakart.
FSP 500W 80+ güç kaynağı.
Sistem bu şekilde sistemin herhangi bir bileşeninin overclock ihtiyacı var mıdır? Varsa fazla bozmadan dengeli bir şekilde nasıl yapabilirim? Overclock işine biraz yabancıyım. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Overclock ihtiyacı olup olmadığını siz belirlersiniz, sisteminizin hava akışı iyiyse ve performansı yeterli değilse yapabilirsiniz tabii. Bu arada A320 anakart ile OC yapılmıyor diye biliyorum.

Performans yeterli hava akışıda çok iyi genelde bu gibi AMD ağırlıklı sistemlerde sıcaklık sıkıntı edilir ama Antalya yazında kullanıyorum her türlü oyunu oynuyorum sıcaklıktan yana bir sıkıntım olmadı overclock ihtiyacı yok Cyberpunk 2077 medium ayarlarda 0 kasmayla yağ kaymak gibi oynadım bir sürü insan performans sıkıntısı var demesine rağmen ama sistemin daha neler yapabilceğini merak etmiştim.

Performans yeterli hava akışıda çok iyi genelde bu gibi AMD ağırlıklı sistemlerde sıcaklık sıkıntı edilir ama Antalya yazında kullanıyorum her türlü oyunu oynuyorum sıcaklıktan yana bir sıkıntım olmadı overclock ihtiyacı yok Cyberpunk 2077 medium ayarlarda 0 kasmayla yağ kaymak gibi oynadım bir sürü insan performans sıkıntısı var demesine rağmen ama sistemin daha neler yapabilceğini merak etmiştim.
Sisteme bir 8 GB RAM daha eklemenizi öneririm. Çok daha iyi olacaktır.

Hocam performansından memnunsanız OC yapmanıza gerek yok. Zaten anakartınız desteklemiyor, milletin ne dediğini kulak asmayın önemli olan sizin memnuniyetiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı