Ryzen 3 2200G ve GTX 750 Ti sistem BF1 düşük performans

4bdulkadir

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Memur
BF1'de hangi ayarda oynarsam oynayayım bir türlü stabil bir oyun oynayamadım. Düşük, orta, yüksek, ultra hepsini denedim. 60 FPS üstünü göremedim. MSI Afterburner uygulamasıyla bakıyorum işlemci sürekli %100 kullanımda ekran kartım %80-60 arasında değişmekte. Resolution Scale'i yükseltirsem %100 kullanıma çıkıyor ama o zaman da inanılmaz bir FPS düşüşü yaşıyorum. İstediğim tek şey stabil bir oyun oynamak. 60 FPS benim için kafi fakat ne yaptıysam bir türlü yapamadım. 40 FPS ile oynarken bile sanki kasıyormuş gibi oynuyorum 25 FPS hissiyatı veriyor. Görsel yüksek ayarlardan bir örnek almıştım.
Sistemim;
  • Ryzen 3 2200G
  • GTX 750 Ti
  • 8GB DDR4 2400 MHZ
  • Çözünürlük 1600x900

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

"İşlemciniz ekran kartını besleyememekte." diyenler işlemcinin ne olduğuna baktı mı?

R3 2200G, GTX 750 TI'ı besleyemiyor mu diyorsunuz yani :D
Daha hiçbir oyunda darboğaza denk gelmedim zaten :) Darboğaz olsa başlığa darboğaz problemi yazardım ama arkadaşlar biraz fevri davranıyor.

Bu yazdığımız kodu galiba her oyuna girişimde yapmam gerekiyor yanlış anlamadıysam.
Hayır, bir not defteri açıp içine bu kodları yazın:
Kod:
perfoverlay.drawfps 1
renderdevice.renderaheadlimit 4
gstrender.thread.maxprocessorcount 4
gametime.maxvariablefps 80
Ardından dosyayı .cfg şeklinde kaydedip oyun dosyasının içinde atın. Her açılışta bu kodlar otomatik olarak çalışacaktır.

%77 kullanımda 42 FPS alırken ekran kartı kullanımını %99-100 kullanıma çıkarttınız 42 FPS alıyorsunuz hala hadi 45 olsun. İşlemcide de herhangi bir kullanım yüzdesinde düşüş yok işlemcide rahatlamamış. 60 FPS değerlerinden mahsediyordunuz. Neresi ilaç gibi geldi biraz bahseder misiniz?

%77 kullanımda 42 FPS alırken ekran kartı kullanımını %99-100 kullanıma çıkarttınız 42 FPS alıyorsunuz hala hadi 45 olsun. İşlemcide de herhangi bir kullanım yüzdesinde düşüş yok işlemcide rahatlamamış. 60 FPS değerlerinden mahsediyordunuz. Neresi ilaç gibi geldi biraz bahseder misiniz?
Ne dememi bekliyorsunuz veya ne yapmamı ? Gökten FPS indirecek halimiz yok. Gereksiz yere darboğaz oluyor diyip kestirmek yerine çözüm arıyorum. Çoğu oyunda her ikisi de %100 e yakın kullanılıyor ama hiç de rahatsız etmiyor o yüzden fazla takmıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki gibi Battlefield'i akıcı oynaymayorum daha doğrusu hikaye modunda sorunsuz oynuyorum Multiplayer'da kasıyor.
Ekstra olarak bu adamın aldığı FPS değerlerinide alamıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Kestirdiğim falan yok sadece bu bilgiyi paylaştım kendi adıma konuşayım tabii ki. Burada konu açarak insanlarla paylaşarak bir nevi beyin fırtınası yapıyoruz. Sizin için akıcı oynamak yeterli sanırım sistemin fazla zorlandığı umurunuzda değil. Paylaştığınız veriler, değerler yetersiz. İşlemciniz %100 kullanımda ısı değeri çok önemli bu noktada paylaştığınız görsellerde herhangi bir ısı değeri verisi bulunmamakta. Bir kişide dememiş ki İşlemciniz %100 kullanımda, ısı değeri nedir paylaşır mısınız? Hemen FPS arttırma yolları, Nvidia denetim masası hop +5 FPS daha geldi tamam gerisi mühim değil. Sistem yanıyor mu kavruluyor mu tıkanıyor mu bakıp araştırmaya incelemeye çözüm aramaya ne gerek var size sistem ve parçaları hakkında bir şey söylemek yerine direk FPS arttırma yolunu söylemek lazımdı sizde haklısınız. Neyse umarım, sorununuz tamamen gitmiştir ve daha sorun yaşamazsınız. İyi şanslar.

Kestirdiğim falan yok sadece bu bilgiyi paylaştım kendi adıma konuşayım tabii ki. Burada konu açarak insanlarla paylaşarak bir nevi beyin fırtınası yapıyoruz. Sizin için akıcı oynamak yeterli sanırım sistemin fazla zorlandığı umurunuzda değil. Paylaştığınız veriler, değerler yetersiz. İşlemciniz %100 kullanımda ısı değeri çok önemli bu noktada paylaştığınız görsellerde herhangi bir ısı değeri verisi bulunmamakta. Bir kişide dememiş ki İşlemciniz %100 kullanımda, ısı değeri nedir paylaşır mısınız? Hemen FPS arttırma yolları, Nvidia denetim masası hop +5 FPS daha geldi tamam gerisi mühim değil. Sistem yanıyor mu kavruluyor mu tıkanıyor mu bakıp araştırmaya incelemeye çözüm aramaya ne gerek var size sistem ve parçaları hakkında bir şey söylemek yerine direk FPS arttırma yolunu söylemek lazımdı sizde haklısınız. Neyse umarım, sorununuz tamamen gitmiştir ve daha sorun yaşamazsınız. İyi şanslar.
Araştırdığımda Amd işlemcilerde Afterburner sıcaklığı göstermiyor diye buldum seçeneklerde de bununla ilgili seçeneği bulamadım. Tabii sadece FPS arttırımı burasi falan değil resmin tamamına bakmamız lazım ama kimse darboğaz dan baska bir şey söylemedi bir arkadaş hariç. Herkesin fikrine saygım var ama bir şey öneren kimse yok.

"İşlemciniz ekran kartını besleyememekte." diyenler işlemcinin ne olduğuna baktı mı?

R3 2200G, GTX 750 TI'ı besleyemiyor mu diyorsunuz yani :D

Bunun ekran kartıyla alakası yok R7 260X de bile darboğaz yaşadım. Sunucu 64 kişiyse 60 FPS alabilmek imkansız. FPS 45'in üstünü görmüyordu darboğaz yüzünden. Af edersiniz ama bu oyun işlemciye tecavüz ediyor.

Çözüm basit. 64 kişilik sunuculara adım atmayıp 24 yada 32 kişiliklerde oynayacaksın.

Dostum darboğaz var diyenleri öncelikle sen bir unut. O işlemci'nin gtx750ti gibi bir ekran kartını besleyememesi diye bir şey yoktur.

Darboğaz FPS ile orantılıdır ekran kartı ile değil. Neden çözünürlük yükselince işlemciye binen yük azalıyor çünkü olay FPS de bitiyor. FPS ne kadar yükselirse işlemciye de o kadar yük biniyor. 2200G ile BF1 de 64 kişilik sunucuda 45 FPS'nin üstünü göremiyoruz çünkü ekran kartı değil oyun darboğaz yapıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı