Ryzen 3 3100 sistem Wi-Fi kartını görmüyor

SaBenYido42

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selamlar. Nalet bir sorunum var ne denediysem olmadı. Masaüstü bilgisayarıma Wi-Fi kartı almıştım 2 3 sene önce. Son birkaç aydır bilgisayarı sattıracak duruma getirdi bu PC. Neyse. Sorunum şu. Bilgisayarı açtığımda Wi-Fi normal bir şekilde geliyor. Ama tarayıcıda internete girmiyor girsede çom çok yavaş YouTube'a 1 2 dakikada anca giriyor o derece. Bende bekleyemediğimden Wi-Fi'yi aç kapa yapıyorum. Birkaç aç kapadan sonra bu düzeliyor ama bu sefer de komple kartı görmüyor oyundayken Wi-Fi komple gidiyor (internet kesiliyor derken direk Wi-Fi'yi görmüyor PC). Biraz sonra geri geliyor kayıtlı ağa bağlanıyor "internet yok güvenli" sorunu başlıyor. Kısır döngüye giriyor bu şekilde. Bilgisayarımı kullanamıyorum neredeyse. Her şeyi denedim format attım driver güncelledim (belki güncel driver bulamamışımdır diye virüs yemeyi göze aldım driver kurma programları kurdum yok hala aynı), yeni Wi-Fi kart aldım değişmedi, modemi değiştirdim son çare gene olmadı. Elimdeki modemi kablosuz köprüleme yapim dedim onu da beceremedim (internet hızı umurumda değil yeter ki şu beladan kurtulim) bıkkınlık derecesine geldim yani öyle söyleyim. Ethernet bağlayamıyorum. Modem gardolabın üstünde kalıyor ve benim oda da değil. Maddi durumum şu an olmadığından da PC'yi değiştiremiyorum. Ha bu arada kartların 2'side diğer PC de çalışıyor. Onda sıkıntı yok. Bilgisayarımın özellikleri şu şekilde:

Anakart: MSI A320M-A Pro Max.
İşlemci: Ryzen-3 3100.
Ekran kartı: GTX 1060 6 GB.
SSD: 240 GB Samsung.
PSU: 600watt Rampage.

Aşırı sinir bozucu bir durum haline geldi. Şu an bu mesajı yazarken bile Wi-Fi 3 kere gidip geldi. Nasıl bu durumu aşabilirim. Hayır böyle bir şey başına gelen var mıdır ki onu da anlamış değilim.

Dosya Ekleri

• resim_2025-03-31_161754805.png
    resim_2025-03-31_161754805.png
    111,8 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün USB soketlerinde aynı sorunu mu yapıyor? Yoksa hep aynı slottamı deniyorsun? Arada bende de oluyordu soket değişince düzeliyordu. 5G modeme geçince USB adaptör yerine 5G destekli PCI adaptör aldım. O günden beri sorun yaşamıyorum.

Bütün USB soketlerinde aynı sorunu mu yapıyor? Yoksa hep aynı slottamı deniyorsun? Arada bende de oluyordu soket değişince düzeliyordu. 5G modeme geçince USB adaptör yerine 5G destekli PCI adaptör aldım. O günden beri sorun yaşamıyorum.

Hepsinde aynı sorunu yaşıyorum. Eskiden kasanın üstündeki portlardan takıyordum şimdi direk anakarta bağlıyorum ama sorun aynı devam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı