Ryzen 3. Nesil İşlemciler Sızdırıldı

Tom's Hardware'nin makalesine göre, AdoredTV, 3. Nesil Ryzen işlemcilerini sızdırdı. AdoredTV'nin daha önceki "EPYC" ve "TURING" ile ilgili sızıntıları doğru çıkmıştı. Tabii ki bu sonuçlar, tahmin ile sızıntı karışıktır.

14nm'li "VEGA" dan, yeni 7nm'li "NAVI"ye geçişte çok büyük fark olacaktır.
Benim tahminim, 3600G, RX560 performansını yakalayacaktır.

İşte yeni işlemciler:
af.JPG

Beyler ne zaman cıkıcak bu 3.nesil ?
Computex'te yani yarın ya da öbür gün tanitılması bekleniyor ama hayallerim suya düştü, APU'lar 12 nm Zen Plus imiş sanırım, 7 nm Zen 2 değilmiş diye duydum. Navi GPU çekirdekleri de olmayacak, Vega olacak büyük ihtimal... Yani 3300G ve 3600G (3200G ve 3400G de olabilir isimleri), 2200G ve 2400G'ye göre ufak performans artışları gösterecek...

Computex'te yani yarın ya da öbür gün tanitılması bekleniyor ama hayallerim suya düştü, APU'lar 12 nm Zen Plus imiş sanırım, 7 nm Zen 2 değilmiş diye duydum. Navi GPU çekirdekleri de olmayacak, Vega olacak büyük ihtimal... Yani 3300G ve 3600G (3200G ve 3400G de olabilir isimleri), 2200G ve 2400G'ye göre ufak performans artışları gösterecek...

Niye mimarinin Zen2 olmamasına üzülüyorsun ki? 2. Seri 12 Nm Zen+ ile geldi ama Apu’lar 14 Nm Zen ile geldi.

E dediğim sebepten dolayı... CPU'larda büyük bir performans sıçraması göreceğiz ama APU'larda CPU tarafında büyük sıçrama olmayacak, hele bir de 2200G ve 2400G ile aynı şekilde Vega 8 ve Vega 11 GPU'lar kullanılırsa tamamen boşa beklenmiş olacak. Bari en azından GPU bölümünde Navi çekirdekleri ile ya da geçtim Navi çekirdeklerini, Vega çekirdekleri bile olsa grafik performansında dişe dokunur bir artış olsun... Bu yılki APU'lardan 1050 Ti performansı bekliyordum ben

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı