Çözüldü Ryzen 3 Sistem Mavi Ekran Hataları

• Konuyu başlatan Fides
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 290
  • Görüntüleme 20.003
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fides

Kilopat
Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Sistemi toplayalı yaklaşık 1 ay oldu. Ryzen 3'lü sistem topladım ve cihazı aldığım günden beri sorunlar da gelmeye başladı. İlk olarak mavi ekran hataları almaya başladım. Aldığım hatalar şöyleydi:
  • PAGE FAUTL IN NONPAGED AREA
  • IRQL NOT LESS OR EQUAL
  • DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
  • SYSTEM SERVICE EXCEPTION
  • MEMORY MANAGEMENT
Garantiye yolladım, bana sorunun RAM'de olduğunu ve değiştirdiklerini söylediler. Sonra cihazı aldıktan sonra 2 gün kullandım, ardından aynı hatalar devam etmeye başladı. Bellek testi yaptım bir sorun çıkmadı. Minidump dosyalarımı aşağıda paylaştım, pek bilgim yok umarım yapabilmişimdir. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

minidump

Minidump dosyaları: s.rar

Çözüm
Deneyimlerimi aktarayım.
Anakart uyumlu RAM modülleri şart. Uyum listesinde elinizdeki RAM'ler örneğin 3000 MHz olsa bile uyum listesinde 2400 MHz çalışması gerekebilir.
Ayrıca, RAM için önerilen voltajtan 0,1 Volt arttırmanız yararınıza olabilir.

Ayrıca, AIDA stress testinde RAM testini pek dikkate almayınız. Yeni AGESA code güncelleme sonrası testin tutarlılığını sorguluyorum. RAM'lerim 2666 MHz olmasına karşın sadece XMP desteklese bile ASUS sitesinde RAM'lerimi 2133 MHz'de çalıştıracağımı öğrensemde olay aslında yeni AGESA güncellemesi ve voltajta yatıyor. 1,2 Volt olması gereken değerlerime 1,3 Volt vererek günlük kullanımda gayet stabilite kazandım. Mavi ekranlarım bitti. AIDA 64 cache hatası verse bile sistem gayet kararlı. En yoğun render hesaplamalarında bile hata almıyorum. Bu durumda bende AIDA64 sonuçlarını sorgulamaya itiyor.
1 tık daha hızlı gibi geldi bana.
@Murat5038 bey sanırım sorun çözülmedi. Mavi ekran hatası almadım ama csgo'ya girmeye çalışınca crash yedim. Olay görüntüleyicisine bakınca disk ile ilgili şeyler okudum. Bir inceleyin isterseniz. hata.evtx hata2.evtx

SSD yok. Cihazın garantisi devam ediyor. Oraya götürüp söyleyebilirim.
2 kere götürdüm. 2'sinde de bana hiçbir sorun yaşamadıklarını söylediler. Bu kez götürüp kendim oyunlarda deneyeceğim. Teşekkürler cevaplarınız için. Eğer değiştikten sonra yine sorun devam ederse buraya yazacağım. İyi günler :)
Murat bey dönüştürücüm kopmuştu. Yeni birtane aldım. Şuan ne mavi ekran ne oyunlarda crash alıyorum. Sanırım dönüştürücü harddiski etkiliyordu gibi birşey söz konusuydu tam bilgili değilim ama sanırım öyleydi.

Öyle bir kopukluk varsa tabi etkiler. Ayrıntıda yazdığı gibi bağlantı koptu deniliyordu zaten. Böyle bir durumda sorun çıkacağını bilmen lazımdı :) Sağlam ise şu an tekrarlarsa yine de yazarsın yeni dumpla beraber.

Sorun yaratacağını sanmıyorum. Emin olmak için beklemiştim 1 gün zaten. 2 saat aralıksız oyun oynadım hiçbir sorun yok. Sanırım artık sorun çözüldü. Tekrardan size çok teşekkür etmek istiyorum. O kadar uğraştınız, cevap verdiniz. Herşey için çok teşekkürler.

Hocam yaşadığınız sorunları bende yaşadım. RAM ile boşuna uğraşmayın. APU'nun video oynatma ile bir sıkıntısı var. Ekran kartı alınca her şey düzeldi.
Zaten ekran kartım var. 1050ti. Benim sorunum dönüştürücüden kaynaklanıyordu.
APU'yu devre dışı bırakmıştım.
@Murat5038 bey nasılsınız? Bayadır hata almıyordum fakat bugun Apex Legends oynarken crash yaşadım. Buyrun burada yazıyor. apex_crash.txt

@Murat5038 bey nasılsınız? Bayadır hata almıyordum fakat bugun Apex Legends oynarken crash yaşadım. Buyrun burada yazıyor. apex_crash.txt
Sağolun iyiyim sende iyisindir inş. Apex oyun içi hatası olduğundan Windows ile ilgili değildir.
Burada da hata alanlar olmuş sende paylaşabilirsin istersen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı