Ryzen 3600 İlk Benchmark Testleri

Alacağın karta göre değişir. 2K oynayacaksan hepsi hemen hemen aynı. 1080P için 2080'e kadar 9600K çok iyi 2080 için de 9700K alınabilir.
9600K ile 9900K arasında 1800 TL fark var ve bu oyun için hiç mantıklı değil. O farkı ekran kartına yatırmak çok daha mantıklı.
1800 TL ye dolar alıp bir hesaba yatırsan 2-3 yıl sonra o paraya 9900K'dan daha iyi bir işlemci alırsın, elindeki işlemci de sana kar kalır.
2080 alıcam 5000 liraya, gidip 3000 lira işlemciye vericem neymiş 20 fps daha fazla alıyım. Git 2600X al.

Alacağın karta göre değişir. 2K oynayacaksan hepsi hemen hemen aynı. 1080P için 2080'e kadar 9600K çok iyi 2080 için de 9700K alınabilir.
9600K ile 9900K arasında 1800 TL fark var ve bu oyun için hiç mantıklı değil. O farkı ekran kartına yatırmak çok daha mantıklı.
1800 TL ye dolar alıp bir hesaba yatırsan 2-3 yıl sonra o paraya 9900K'dan daha iyi bir işlemci alırsın, elindeki işlemci de sana kar kalır.
6/6 Tam bir ara işlemci gibi geliyor bana hala (İ5 4460 kullanıyorum hala değiştireceğim 3.seriyi görünce fakat slutter sorunları 5-6 aydır peşimi bırakmıyor malum 4/4) İ9 9900K'nın Hyperthreading özelliği beni cezbediyor.sanki uzun vadede kullanımı daha mantıklı olurmuş gibi fakat sizin dediğiniz durumda da İşlemci ile birlikte Anakart ve Ram(DDR5 Çıkarsa 2-3 yıla) değiştirmem gerekecek hangisi mantıklı onu tam çıkaramadım doğrusu.Alttaki yazıma bir göz atarsanız sevinirim daha detaylı derdimi anlattığımı düşünüyorum orada.

İ9 9900K'mı önerirsiniz yoksa yeni nesil Ryzen'lar mı mantıklı bir seçim olacaktır sizce?(İşlemcim ileriye dönük olsun istiyorum,gelecekte sadece ekran kartı değiştirerek yoluma devam etme amacım var.)

Aslında durum çok basit,İntel'in tekli çekirdeği iyi ve günümüzdeki oyunlar 6/6 Çekirdeğe göre optimizasyonu(En azından PS5 gelene kadar.) sağlanıyor fakat şuan nasıl 4/4 Çekirdek işlemciler Slutter(Akıcılık kaybı,yüksek fps'de kasma sorunu) yaşıyorsa 3 yıla İ5 9600K'nın da slutter yaşama ihtimali oldukça yüksek.İ9 9900K ise hem tekli çekirdeği Ryzen'dan iyi hem de Çoklu çekirdekte yeterli.Önümüzdeki 5-7 yıllık süreçte çoğu ekran kartını (OC ile birlikte tabi) besleyebilir.(Çekirdek avantajı var 8/16 ve Hyperthreading günümüzde Anthem,BF5 gibi oyunlar yavaş yavaş bu sistemi kullanmaya başladı.)O yüzden aralarındaki fiyat farkı bu kadar yüksek.

6/6 Tam bir ara işlemci gibi geliyor bana hala (İ5 4460 kullanıyorum hala değiştireceğim 3.seriyi görünce fakat slutter sorunları 5-6 aydır peşimi bırakmıyor malum 4/4) İ9 9900K'nın Hyperthreading özelliği beni cezbediyor.sanki uzun vadede kullanımı daha mantıklı olurmuş gibi fakat sizin dediğiniz durumda da İşlemci ile birlikte Anakart ve Ram(DDR5 Çıkarsa 2-3 yıla) değiştirmem gerekecek hangisi mantıklı onu tam çıkaramadım doğrusu.Üstteki yazıma bir göz atarsanız sevinirim daha detaylı derdimi anlattığımı düşünüyorum orada.
Oyunlarda threadların hiçbir önemi yok, 9600K günümüz şartlarına göre çok iyi bir işlemci. Her koşulda 2700X'i oyunlarda geçiyor. Oyunlarda çoklu çekirdeten çok daha önemli tek çekirdek gücü ce OC yaptığınızda Intel işlemcilerde %30'a kadar pefromans artışı oluyor. Bu da ciddi bir rakam 9600K oc ile stok 9900K'yı geçiyor demek. (oyunlarda)
Zaten 10. nesilde yine anakart değiştirmen gerekecek o nedenle 9900K'ya o oyun için bu kadar para yatırmak bence çok gereksiz. 9600K ile hiçbir şekilde sorun yaşamazsın, OC yapınca da 4-5 yıl rahatlıkla götürür.
6600K mesela 4 yıllık işlemci. Şu stabiliteyi R5 2600 ile alamazsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle grafik sonuçlarına pek inanasım gelmiyor. İşlemci çıktığında, birebir testte göreceğiz. Yine de bu video gerçekse bile F/P'liğini düşünürsek muazzam.
Katılıyorum pek güvenmiyorum ben de ama bu sonuçlar doğru ise beklenilenin altında kalacak bence.

Tahmini ülkemizde ne zaman satışa çıkar?
(Ek soru:RTX SUPER serisi ne zaman ülkemizde şatışa çıkar)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı