Ryzen 3600 sistem Ani donma sorunu

thesunset

Hectopat
Yer
unknown
Dün bir, bugün iki oldu arkadaşlar. Birden dondu reset attım dün de aynı şekilde oldu, neden kaynaklanabilir bu, dün'ki donma da ilk reset attığımda acılmadı. Sonra RAM'lardan kaynaklı olduğunu anladım. (3 uzun bip.) ilk kurulumda da XMP profili ile uyumsuzluk olmuştu RAM'ların hız değerlerinde, manuel ayarladım. Dün'de manuel olarak 3133MHz'den 3200 MHz'e cıkardım bir sorun olmadı. Bu donmalar neden olabilir? İnternet'de dolaşırken oldu ikisi de.

Sistem:
anakart: MSI B450 GAMING PRO Carbon Max Wi-Fi, GPU: Sapphire Radeon RX 5700 XT Nitro+, CPU: AMD R5 3600, fan: Arctic Freezer 34e-Sports Duo, RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, SSD: Samsung 860 QVO 1 TB SATA III, kasa: Dark Guardian Pro, PSU: High Power 750W 80+ Gold performance GD monitör: MSI 27" Optix G27C4 165Hz 1ms.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 2600 işlemcimi ilk kullandığım sıralar mavi ekran veya direk reset atılmadan bilgisayarın açılamaması gibi durumlarla karşılaştım. Ne kadar alakası var bilmiyorum fakat üst seviye oyunlarda oyundan atmalar ve bilgisayarın direk kapanması gibi sorunlarla da karşılaştım. Bunlar sonucunda kasamın çok ısındığını gördüm. Fakat rodajı yapılmış motor gibi açılmaya başladı ve aktif olarak stabil bir şekilde kullanmaktayım. Dediğim gibi ne kadar alakası var bilemem ama kasanın dışarı ısıyı atabildiğine emin ol.

Belki faydası olur

Ryzen 2600 işlemcimi ilk kullandığım sıralar mavi ekran veya direk reset atılmadan bilgisayarın açılamaması gibi durumlarla karşılaştım. Ne kadar alakası var bilmiyorum fakat üst seviye oyunlarda oyundan atmalar ve bilgisayarın direk kapanması gibi sorunlarla da karşılaştım. Bunlar sonucunda kasamın çok ısındığını gördüm. Fakat rodajı yapılmış motor gibi açılmaya başladı ve aktif olarak stabil bir şekilde kullanmaktayım. Dediğim gibi ne kadar alakası var bilemem ama kasanın dışarı ısıyı atabildiğine emin ol.
Soğutmayla alakalı bir problemim yok eminim bundan.

Bi 2 dk önce yine dondu ve mavi ekran verdi.
Tam o an yakalayamadım, acılıp kapandı o ara cektim.
20200803_231554.jpg

Belki faydası olur.

Galiba benim yaşadığım, konu sahibi arkadaşın yaşadığı ve attığınız konudaki arkadaşların yaşadığı durum ortak. Bunun çözülmesi herkes için iyi olur diye düşünüyorum. Donanım konusu teknik bir şekilde anlayabilen arkadaşlardan yardım gerekmekte zannımca.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı