Çözüldü Ryzen 3600 sistem PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Sarilimon

Centipat
Daha fazla  
  • ASUS TUF Gaming B350M Plus.
  • AMD Ryzen 3600.
  • AMD Radeon RX 590 Sapphire Nitro+ 8 GB
  • Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze
  • Kingston 8 GB HyperX Fury Black DDR4 3200MHz
  • 2, RAM Corsair red Vengeance LPX 8 GB 2400MHz.

• Konu acmadan önce bir araştirma yaptim Memtest86 ile RAM teste sokdum 2, 40 dk sonra hiçbir sorun bulunmadi.
  • M.2 ve HDD teste soktum onlarda da hiçbir son bulamadim.
  • Aldigim hatalar 2020'den beri devam ediyor ama son aylarda sıklikla vermeye başlamiştir. PC resetlemelerden sonra cekilmez bir hal almiştir.
  • İşlemci sıcakligin düşürmek için Aerocool Cylon 4F sogutucu aldim sorunun devam ettiğini görünce 84 derece olan ekran kartimi macun değişimi yaptim 78 dereceleri görüyor.

4 defa format atmama rağmen hala mavi ekran ve reset vermeye devam ediyor.​

Aldigim hatalar:

• Driver portıon mustbe nonpaged
  • dxgmms2.sys
  • Page faul ın nonpaged area
  • Dpc wachdog violation
  • Underpel ted kernel mode trap
  • DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER
  • System thread
  • Irol not less orequal XL
  • Kernel Auto Boost

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kargo bayrama takildi pazartesi elime ulaşir temiz kurulumdan sonra inşallah. Sorun halolmuş olur.

Orijinal Windows kullanmıyorsanız güncellemeleri alamazsanız.

Güncel sürüm: Windows 10 kod adı: 22H2 yapı numarası: 19045'dir.

Sorun cözüldü işemcim arzaliymiş exstradan RAM anakart M.2 güc kaynagive ekran karti deyişimi yabdim miraz masraf oldu ama gücelenmiş oldu 2 yil sonra gelen huzur :D
Kardeşim noralde mavi ekran yemiyorum bir tarayici ya da bir oyun acarken mavi ekran geliyor bir işlem sırasida aliyorsun havi ekrani hemen biostu stok ve tek RAM haline geri alayim.

Evet biostum güncel SS adayim isderseniz.
Bak hacım , sen sistemi bir stok haline getir öyle halledelim. Ramleri çorba yapmışsın , BIOS da m2 ssd gözükmüyor? Sen bunları düzelt bi ilk önce. Sonra testini yap. Sistem stok haldeyken şu testi 10 dakika uygulayın. AIDA64 Stability Test Rehberi

Son düzenleme:
İsdedeyiniz gibi oldu her şey Windows lisans key kulanayimi.
Tammdir teste sokuyorum 10 dk sonra sonu baylaşirm.
Deyerler bunlar.
Diriverleri kurami.

@Alp Bereket, bahsettiğim OC ayarı sağ üstteki "ez System tuning" ayarı, ama kapalı.

Sorun 2133 MHz'lik RAM'den dolayı olabilir mi? DOCP ayarı açık olsa bile çıkabilir mi o hıza?

Evet cikabiliyor Görev Yöneticisi'nden bakdigimzda 3200 görünüyor.

Dosya Ekleri

• Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    108,7 KB · Görüntüleme: 48
  • test1.jpg
    test1.jpg
    170,1 KB · Görüntüleme: 34
  • test2.jpg
    test2.jpg
    133,3 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
İsdedeyiniz gibi oldu her şey Windows lisans key kulanayimi.
Tammdir teste sokuyorum 10 dk sonra sonu baylaşirm.
Deyerler bunlar.
Diriverleri kurami.

Evet cikabiliyor Görev Yöneticisi'nden bakdigimzda 3200 görünüyor.
Bu testide DOCP açık yapmışsınız ama hata almamışsınız. Sonradan kurduğunuz bir yazılım, program,driver veya Corsair RAM uyumsuzluk yaratıp mavi ekrana sebebiyet veriyor olabilir, o yüzden gereksiz herhangi bir yazılım kurmayın ve Corsair RAM'i takmayın zaten iki farklı hızda, markada ve CL'leri olan ramler uyumlu çalışmaz. (MSI Afterburner, Armoury Crate , Anti-virüs koruması, Emülatörler vs vs gibi yazılımları kurmayın.)

B350 anakart için alttaki linkten güncel chipset driverini kurun.
------------
Ekran kartı driveri için AMD'nin sitesinden yanında (Recommended) ibaresi olan sürücüyü kurun.

Bunlar dışında başka kuracağınız driver yok. Windows otomatik olarak kuruyor gerekli olanları zaten.

Son düzenleme:

Buradan indiriyorum.

Verdeyin linkden ekran karti dirivire indriyorum.
Hayır, bunu indirmeyeceksiniz. Senin anakartın PRIME B350 PLUS mı ki sen gidip o driverları indireceksin? Azıcık mantıklı olun lütfen. Yazdıklarımı dikkatli okuyun.

Verdeyiniz linle bulamadim
Buradakinimi indirsem? Diriver olan resim.

Dosya Ekleri

• amd site.jpg
    amd site.jpg
    136,6 KB · Görüntüleme: 39
  • driver.jpg
    driver.jpg
    185,4 KB · Görüntüleme: 36

Technopat Haberler

Geri
Yukarı