Alıcı Ryzen 3600/X

Hacım ben stok fanıyla 1600 dolaylarında satıyorum ve birçok teklif var. Benim ürün 3 haftalık olduğu için olabilir ama arkadaş yine de iyi teklif sunmuş. Ben 1V ile 3.9-4.0 dolaylarındayım.

1.36 v. Yeni serilerdeki gibi 1.25 v değerinde göremiyorsunuz bunu. Boştayken ısınma veya aşırı ısınma gibi bir sorunu yok. OC olarak da hiçbir şey yapmadan 4.2'değerini görüyorsun. Yeni üretimlerde (hangileri bilmiyorum) 1.25 v değerlerinde 4.4 GHz görebildiği söyleniyor.

Peki minimum 1, 36 mu yiyor yoksa daha da düşürebildiniz mi?

Peki minimum 1, 36 mu yiyor yoksa daha da düşürebildiniz mi?
Sana iyilik yapayım, OC düşünüyorsan R5 3600 almaya kalkışma. Hatta Ryzen 3. Nesile hiç bulaşmasan daha iyi. OC yapacaksan 10600K gibi işlemcilere yönel.

Zen 2 mimarisinde OC yapınca performans farkı %5 bile olmuyor. Benim test ettiğim en stabil değer 1.40 değeri. Ama o kadar yüksek voltajla çalıştıramazsın işlemciyi. 1.36 değerleri oyun oynarken sıkıntı çıkarmıyor ama stress testte tökezliyor.

Sana iyilik yapayım, OC düşünüyorsan R5 3600 almaya kalkışma. Hatta Ryzen 3. nesile hiç bulaşmasan daha iyi. OC yapacaksan 10600K gibi işlemcilere yönel.

Zen 2 mimarisinde OC yapınca performans farkı %5 bile olmuyor. Benim test ettiğim en stabil değer 1.40 değeri. Ama o kadar yüksek voltajla çalıştıramazsın işlemciyi. 1.36 değerleri oyun oynarken sıkıntı çıkarmıyor ama stress testte tökezliyor.

Hocam bende bütce olsa bütcem yok anakartıda satın aldığım için Ryzen almak istiyorum 10600K bütcem yetmiyor yetse de anakartta yetmiyor anakartta yeterse de ona bir de soğutucu almam lazım bayağı bir iş hem bütce yok siz bana Instagram bırakır mısınız?

Sana iyilik yapayım, OC düşünüyorsan R5 3600 almaya kalkışma. Hatta Ryzen 3. Nesile hiç bulaşmasan daha iyi. OC yapacaksan 10600K gibi işlemcilere yönel.

Hocam ben 1.1 V ile 4.2'ye sokuyorum bir süre sonra sıkıntı oluyor. Sizin voltajlar biraz yüksek değil mi? Ayrıca yüksek voltaj bir tık daha ısıtır cihazı.

Hocam ben 1.1 V ile 4.2'ye sokuyorum bir süre sonra sıkıntı oluyor. Sizin voltajlar biraz yüksek değil mi? Ayrıca yüksek voltaj bir tık daha ısıtır cihazı.
Senin aldığın işlemciyle benim aldığım arasında fark var. Üretime göre fark ediyor. İlk 3600 serisinde 1.1V ile PC'yi bile açamazsın. Benim kullandığım seride 1.325 Voltaj değerinin altına düşülmesinin sağlıklı olmadığı belirtilmişti AMD tarafından.

Senin aldığın işlemciyle benim aldığım arasında fark var. Üretime göre fark ediyor. İlk 3600 serisinde 1.1V ile PC'yi bile açamazsın. Benim kullandığım seride 1.325 Voltaj değerinin altına düşülmesinin sağlıklı olmadığı belirtilmişti AMD tarafından.
Hımm anladım dostum teşekkürler cevap için. Seninki ek soğutmasız zor olsa gerek.

Senin aldığın işlemciyle benim aldığım arasında fark var. Üretime göre fark ediyor. İlk 3600 serisinde 1.1v ile PC'yi bile açamazsın. Benim kullandığım seride 1.325 voltaj değerinin altına düşülmesinin sağlıklı olmadığı belirtilmişti AMD tarafından.

Hocam peki neyse garantiye gönderip 0 değiştirip daha serin çalışması geldi aklıma böyle bir şey mümkün mü?

Hocam peki neyse garantiye gönderip 0 değiştirip daha serin çalışması geldi aklıma böyle bir şey mümkün mü?
AMD tarafında garantiye gidip de değişimsiz geri dönen pek işlemci görmedim. Yüksek ihtimalle garantiye verirsen yenisini göndereceklerdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı