Ryzen 3600x Sıcaklık Problemi

Bende aynı anakartı kullanıyorum. Program olarak msi dragon center var onu kullanıyorum onun içinde 2 farklı profil oluşturabiliyorum. Diğerinde bende sorun yaşadım ondan dragon centere geçtim. Birde bu msi fan kontrollerinde şöyle bir durum var. Mesela 60 dereceye gelince fanları %70 yap diye işaretliyorsun grafikten ama 60 dereceye gelmese bile o noktaya kadar ne kadar yaklaştıysa o kadar hızlandırıyor fanları. Yani o noktaya gelene kadar bir sabit sonra o noktayı geçince 2. sabit gibi işlemiyor program. 60 derece dedik 58 dereceyi görünce normalde bir alt kademede çalıştırmasını beklersin ama öyle yapmıyor. 60 derecede %70 ise 58 derecede atıyorum %65 çekiyor yani sürekli kendince düzenliyor. Öyle olunca da bu anlık voltaj ve ısı artmaların da sürekli olarak kasa fanlarının hızlarını da yükseltiyor. O yüzden 2 profilde kullanmak zorunda kalıyorum normal kullanımda %50 sabit bırakıyorum oyuna geçersem 2. profile geçip otomatiğe alıyorum zaten o zamanda kulaklık olunca çok sorun olmuyor ki zaten işlemci sürekli yük altında olduğundan fanlar hızlı dönüyor sadece hızlarını biraz daha duruma göre ayarlıyor.
Anladım ne demek istediğinizi, işte ben bu durumu bir türlü anakartın driver bölümündeki Command Center' da yapamadım. böyle profil oluşturup değiştirebiliyor olmak çok güzel. Ben bunun sıkıntısını yaşıyordum. Her bilgisayarı açtığımda işlemci oran kısmı yukarıda belirttiğim gibi değişiyor ve kendi düzenliyordu. Eğer ben programdan profili değiştirmediğim sürece default yine benim ayarladığım ayarlar kalabiliyorsa her aç kapa yaptığımda sıkıntı yok. Bende ben beceremiyorum zannettim bir kaç gündür onunla uğraşıyordum:) Dragon Center' ı indireyim ben o zaman. Siz nerede indirdiniz son sürümünü? Ve ayrıca rica etsem 2 profilinde fotoğrafını yada derecelerdeki çalışma hızlarını iletebilir misin? Gerçi sanırım bir tanesini default ayar diğer arkadaştaki gibi, sabit olan ise %50 kaç derece aralığı sürekli sabit.

Anladım ne demek istediğinizi, işte ben bu durumu bir türlü anakartın driver bölümündeki Command Center' da yapamadım. böyle profil oluşturup değiştirebiliyor olmak çok güzel. Ben bunun sıkıntısını yaşıyordum. Her bilgisayarı açtığımda işlemci oran kısmı yukarıda belirttiğim gibi değişiyor ve kendi düzenliyordu. Eğer ben programdan profili değiştirmediğim sürece default yine benim ayarladığım ayarlar kalabiliyorsa her aç kapa yaptığımda sıkıntı yok. Bende ben beceremiyorum zannettim bir kaç gündür onunla uğraşıyordum:) Dragon Center' ı indireyim ben o zaman. Siz nerede indirdiniz son sürümünü? Ve ayrıca rica etsem 2 profilinde fotoğrafını yada derecelerdeki çalışma hızlarını iletebilir misin? Gerçi sanırım bir tanesini default ayar diğer arkadaştaki gibi, sabit olan ise %50 kaç derece aralığı sürekli sabit.

Programı msi kendi sitesinden indirdim ama onu indirince diğerlerini otomatik kaldırdı neden yaptı bilmiyorum bilgin olsun. Fotoğraf olarak eve geçince gönderirim. Fan ayarı olarak zaten kendi kalibrasyon etme gibi bir seçeneği görmüşündür. Onu yaptırdım kendim tek tek değer vermedim zaten versem de bildiğini okuyor diye. Diğer profilde tüm kasa fanları manuel %50 de zaten. Oyuna girmediğim sürece öyle bırakıyorum. O programdan izlemede yapabiliyorsun. Oradan net şekilde gözüküyor anlık voltaj ve ısı artışı. Windows yaptırıyor diye düşünüyorum o konuda bir geliştirmeye ihtiyacı ver benim düşüncem.

Programı msi kendi sitesinden indirdim ama onu indirince diğerlerini otomatik kaldırdı neden yaptı bilmiyorum bilgin olsun. Fotoğraf olarak eve geçince gönderirim. Fan ayarı olarak zaten kendi kalibrasyon etme gibi bir seçeneği görmüşündür. Onu yaptırdım kendim tek tek değer vermedim zaten versem de bildiğini okuyor diye. Diğer profilde tüm kasa fanları manuel %50 de zaten. Oyuna girmediğim sürece öyle bırakıyorum. O programdan izlemede yapabiliyorsun. Oradan net şekilde gözüküyor anlık voltaj ve ısı artışı. Windows yaptırıyor diye düşünüyorum o konuda bir geliştirmeye ihtiyacı ver benim düşüncem.
Anladım deke istediğinizi şimdi manuelde öyle ayarlanıyordu ben onu unutmuşum. Malum ayarları kaydetmediği için hiç deneme yapmamıştım. Teşekkür ederim. Bende akşam gidince bir deneyeyim.

Ben balanced yapınca sabitlemiyor direk. Anakart için bana sunulan Command Center' ı kullanıyorum. Açıkçası programı pek çözemedim. Fan ayarı bile kaydetmiyordu mecbur bios'dan düzenlemek durumunda kaldım.

Bende MSI Tomahawk Max var anakart olarak. Command Center var anakart için sunulan onu kullanıyorum.Ama o programdan fan ayarı yapıp kaydettiğimde 2. açılışta yine eski ayar geliyordu en başta. Sonra bende biosdan ayarlamak zorunda kaldım. 2 profil nasıl ayarlanıyor. Ayarlanan profil aç kapa yaptığında kalabiliyor mu. Mesela @Giray6161 de balanced yaptığımda direk sabitleniyor diyor. Bende bu tarz şeyler olmuyor. Hiç bir düzenlemeyi kaydetmiyor. Her açtığımda Command Center' da sanırım işlemci oranı yazan yer değişiyor. Bazen 42.50 yazıyor, bazen 43.00 yazıyor.
Dragon center üzerinden yaparsanız bir şey olmaz. Oradan yapıyorum ben.

Eskiden ben de onu kullanıyordum. Bu sistem ile dragon center ı farkettim. Tüm uyhulamaları bi araya toplamışlar güzel olmuş. Mystic Light, Command Center, gaming app, killer network falan hepsi dragon center da mevcut.
Çok iyi olmuş açıkçası. Eski anakart olmamasına rağmen niye driver kısmında bu yok. Çok enteresan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı