Ryzen 3600x Sıcaklık Problemi

Olabilir ancak ben ona değil, senin 1.4 voltlara çıkıyor, korkuyorum mesajına yanıt verdim. Konu karışmasın arkadaşa yardımcı olalım. Zaten birazdan burası CPB kapat, işlemci normal sorun yok, olur öyle dalgalanmalar diyenlerle dolacak.
Aynen. Bios beklemekten baska care yok sanirim. Seninki ne durumda?
Eki Görüntüle 467239

Hocam yanlış anladıysam beni düzeltin. Burada Manüel olarak seçip, voltaja sadece 1.325'mi yazıyoruz? İkincisi, yukarıdaki coreların hızları 3800 olarak gözüküyor bunları biz 4100'e elle mi çekiyoruz yoksa kendisi voltaja göre oraya mı çekecek. Tam olarak yapmam gerekenleri bilmediğim için bir de orada 3800 yazdığını gördüğüm için tekrar sormak istedim. Kendimi çok salak hissettim şuan. :D
Sag tarafta manuele tiklayin frekanslari 4.05 yapin voltaji da 1.325

Aynen. Bios beklemekten baska care yok sanirim. Seninki ne durumda?
Aynen öyle. Bi gelse bios da düzelse pişman oldum sistemi aldığıma şu sebepten. Dediğim gibi Msi Dragon center dan bazen slient moda alıyorum 2.8ghz sabitliyor. Çıt yok kasada. Oyun oynarken customize moda alıyorum 3.8e sabitliyor fanlar yine sessiz. Sıcaklık gtada 50-55 derece, witcher 3te de aynı. Böyle moda alınca dalgalanma olmuyor sabit çalışıyor boşta 35-36 derece. Modu kapatınca çıldırıyor yine. Oyunlarsa hızı 4125-4150 arası değişiyor. Sadece rainbow oynayabildim 65-66 derece. Boştayken dalgalanma olmasa güzel de asıl sorun bu zaten.

Dogru, ama arkadas bunu 1.5 voltta calistirmamda bir sikinti olmaz gibi algilayabilir.
1.5v gerek yok böyle bir değer zaten tehlikeli yanlış bilgilendirme yapma sınır 1.45V, ben 4.1GHz ile 1.3875V ile kullanıyorum ısınma da yok gayet stabil. Diğer türlü o atlama bilgisayar arkada işlem yaptığı anda voltaj veriyor bu derecenin değişmesine sebeb oluyor. Bu şekilde olması stabil olmadığı anlamına gelmez.

1.5v gerek yok ben 4.1GHz ile 1.3875V ile kullanıyorum ısınma da yok gayet stabil. Diğer türlü o atlama bilgisayar arkada işlem yaptığı anda voltaj veriyor bu derecenin değişmesine sebeb oluyor. Bu şekilde olması stabil olmadığı anlamına gelmez.
Dostum bilmiyorum farkında mısın ama 2. ve 3. nesil ryzen işlemcilerin çalışma değerleri arasında fark var. Bir kere birisi 12nm, birisi 7nm mimariyle üretildi. Olması gereken frekans voltaj ve sıcaklık değerleri böyle değil. Senin buraya gelip benim 2. nesil ryzen işlemcim şu şu frekansta çalışıyor demen bizler için pek bir şey ifade etmiyor. Stabiliteden kastım da sadece sıcaklığın ani yükselmesi değil. (ki o da stabil olmadığının göstergesi, hiç de normal değil) En basitinden Cinebench'te hata vermesi stabil olmadığının göstergesidir. Hem ben 1.5v gerekli mi yazmışım?

Dostum bilmiyorum farkında mısın ama 2. ve 3. nesil ryzen işlemcilerin çalışma değerleri arasında fark var. Bir kere birisi 12nm, birisi 7nm mimariyle üretildi. Olması gereken frekans voltaj ve sıcaklık değerleri böyle değil. Senin buraya gelip benim 2. nesil ryzen işlemcim şu şu frekansta çalışıyor demen bizler için pek bir şey ifade etmiyor. Stabiliteden kastım da sadece sıcaklığın ani yükselmesi değil. (ki o da stabil olmadığının göstergesi, hiç de normal değil) En basitinden Cinebench'te hata vermesi stabil olmadığının göstergesidir. Hem ben 1.5v gerekli mi yazmışım?
Bende diyorum ki aynı şey 2. nesilde de var bu stabil olmadığını gösteriyorsa o zaman 1. nesilden 3. nesile kadar hepsinde var.

Son düzenleme:
Yarın deneyeceğim hocam teşekkür ederim ilgilendiğin için.
Denedikten sonra deneyimlerini bizi de etiketleyip paylaşırsan sevinirim. Ben de şimdi oyun testlerini yapacağım yüksek frekansta kaç derece farkediyormuş diye. Bir de dediğim gibi bence 4.05ten başlama. 4.4 ya da 4.3ten başlayıp aynı voltaj ile frekans hızını düşürerek test et. Böylece sağlıklı voltaj ile en fazla kaç mhz alabileceğini öğrenmiş olursun.
@Cowmurderer @Silinen üye 2 saate yakın The Witcher 3 oynadım. 3.8ghz hızda sıcaklığını hatırlamıyorum, ama 4.2ghz civarında sabit 60 dereceydi. Anlık olarak 1-2sn 65e çıkıypr hemen 60A geri düştü bazen. Fpsde yerine göre 10-20 fps farketti. Gta5te 3.8ghzde sıcaklık 55 falan oluyordu en fazla. Hız olarak 4.15ghzde sabit kaldı. Sıcaklık sabit 65 derece. Fps en az 15-20 farketti. Yerine göre 30-40 falan. Bu sıcaklık değerleri bu işlemci ve stock soğutucu için bence çok iyi maşallah. Voltaj sabitleme yapılırsa çok daha iyi olabilir gibi.

Son düzenleme:
Denedikten sonra deneyimlerini bizi de etiketleyip paylaşırsan sevinirim. Ben de şimdi oyun testlerini yapacağım yüksek frekansta kaç derece farkediyormuş diye. Bir de dediğim gibi bence 4.05ten başlama. 4.4 ya da 4.3ten başlayıp aynı voltaj ile frekans hızını düşürerek test et. Böylece sağlıklı voltaj ile en fazla kaç mhz alabileceğini öğrenmiş olursun.
@Cowmurderer @Silinen üye 2 saate yakın The Witcher 3 oynadım. 3.8ghz hızda sıcaklığını hatırlamıyorum, ama 4.2ghz civarında sabit 60 dereceydi. Anlık olarak 1-2sn 65e çıkıypr hemen 60A geri düştü bazen. Fpsde yerine göre 10-20 fps farketti. Gta5te 3.8ghzde sıcaklık 55 falan oluyordu en fazla. Hız olarak 4.15ghzde sabit kaldı. Sıcaklık sabit 65 derece. Fps en az 15-20 farketti. Yerine göre 30-40 falan. Bu sıcaklık değerleri bu işlemci ve stock soğutucu için bence çok iyi maşallah. Voltaj sabitleme yapılırsa çok daha iyi olabilir gibi.

Hocam yatmadan önce bir bakayım dedim de, 4.2ghz için hangi voltaj değerlerini kullandınız? PCB kapattığımda 3.8'e sabitliyor ve Witcher 3'de ultra ayarlarda aldığım işlemci sıcaklık değerleri -konuyu oluşturduğumda eklediğim resimlerde de görürsünüz- açılışta 61 sabit olarak da 65'de kalmıştı. 4.2ghz ve voltaj olarak ayarladığım da yine aynı dereceleri alırsam dediğiniz gibi çok daha iyi olabilir. Bir de baya bir ingilizce olan postlara baktım redditten yarın denedikten sonra geniş çaplı bir cevap yazacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı